Решено! Орешарски прави кабинет

До дни ще е ясен съставът на правителството
Обновена: 23 май 2013 19:04 | 23 май 2013 16:07, Камелия Цветанова
316
Решено! Орешарски прави кабинет
Снимка: БТА

Пламен Орешарски, който беше номиниран от БСП за премиер, получи мандат за съставяне на правителство. Това стана малко след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов върна връчения му мандат на президента Росен Плевнелиев.

Държавният глава пожела успех на Орешарски, който от своя страна го увери, че ще направи всичко възможно да определи министрите си в най-кратки срокове.
 
По-рано днес стана ясно, че след първите консулатиции между БСП и ДПС двете партии вървят към съгласие по основните въпроси.

Още по темата
Ние ще очакваме вие да подберете най-подходящите лица, с които да осъществите амбициозната си програма, обърна се по-рано през деня Местан към Орешарски.

Социалистите получиха мандата за съставяне на кабинет само 2 часа след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов върна мандата за съставяне на кабинет почти веднага след като го получи от президента Росен Плевнелиев.

Преди това Борисов само изреди министрите от кабинета, който би предложил, ако имаше необходимата подкрепа в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
1
 
8
 
! Отговори
майна преди 10 години
Престанете всички да плюете по управляващите!нека погледнем позитивно на ситуацията!има и кадърни хора били те и от червените! това черногледство и тази ненавист която живее у българите води само до унищожаване на душевните ни качества!нека всеки да направи нещо хубаво и добро за другия и по малко да се мразим!мисля си че това ни завеща АПОСТОЛА!!!!
235
3
 
3
 
! Отговори
До 289 преди 10 години
Нали си чувал поговорката-рибата в морето,пък ти си сложил вече тигана.Когато обявят официално министрите,тогава ще коментираш.
234
3
 
6
 
! Отговори
До 290 преди 10 години
Като си харесвал герб и тяхното управление,защо си избягал в чужбина?
233
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП и ДПС кога не са вървели към съгласие?... Унищожаването и ограбването на българския народ са приоритет и на двете! *** ще получат 13 и 14та надбавка, а на нас ще ни измислят още един данък. А и Белене ще се окаже с много изгодна оферта за строеж. Гея обеща, че ще върне цигарения дим в заведенията- е тва е изборно обещание мечта! Кажете ми как да се върна със семейството ми в БЪлгария?! Аз гласувах за "Глас Народен" в случай, че ме замеряте с партиини *а- и това беше моя протест!
232
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За министър на образованието готвят някаква от дпс.да започнат всенародните тържества.Честито на всички турци.
231
4
 
5
 
! Отговори
icko преди 10 години
oshte po zle stava
230
1
 
12
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
ПО МИНИСТРИТЕ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕМ...!...Ако Орешарски се огъне и 1.Състави Лобистки Кабинет с Министри "ВЕРНИ НА ПАРТИЯТА"2.Започне да си губи времето с евтини популистични трикове(пример: новата евтина тарифа на тока )3.Не започне незабавно да работи по Приоритетите ще бъде издухан от след първите високи сметки за ток......ДОБЪР РЕЗУЛТАТ ОТ СОЦИЯЛНИ МЕРКИ МОЖЕ ДА ИМА САМО ПРИ ФУНКЦИОНИРАЩА ИКОНОМИКА ,СЪБИРАЕМОСТ ОТ МИТНИЦИТЕ И РЕАЛЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ГОЛЕМИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ СУБЕКТИ У НАС....
229
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ли да правим протести в София и страната пак? Нали не щяхме да ни управляват такива псревдо политици - или целта беше само да падне ГЕРБ?Давайте дати и да махаме тази турско - комунистическа *** докато е време.
228
6
 
3
 
! Отговори
Попитали Радио ... преди 10 години
Ереван " - Как да спечелим международна подкрепа за СерГЕЙ и БСП като цяло??? "Радио Ереван отговорило:" СереГЕЙ да си признае, че е педа*л, а Мая МаЙнолова - че е лесбийка"Веднага Американския президент ще дойде да им стисне ръцете и да ги поздрави за смелостта !!!!
227
1
 
18
 
! Отговори
йф преди 10 години
не се косете те не са пускали власта от 1944 година насам,Боййко Костов нали виждате че по добре не става,*** са взели власта с кръв и без бой няма да си отидат,жалко за народа намаляхме с 2 милиона за 20 години това си е жив геноцид холокоста репи да яде,Сърбия е по добре от нас дето 10 години войни имаше и не са в Европа
226
1
 
12
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
Изглежда тук , все още има НЕразбрали, какво значи "план" на комунистите - и преди , и сега .. Имаше планове- за построяване на комунизЪма - до 1980 година ..И "непрекъснат" план - за все по- пълното задоволяване на растящите потребности на населението . .И така - петилетки, докато си отидат ДВЕ поколения българи ./. Имаше и тошова "СТАТИСТИКА"- тук някои непрекъснато я цитират :)) В тази статистика - супер секретна държавна ТАЙНА беше - КОЛКО ни е външния дълг и за КАКВО се харчат мангизите от кредитите :) Малцина знаеха :) Такава "статистика" имахме :)) После имаше планове Луканов , Виденов
225
6
 
15
 
! Отговори
българи - супер умни преди 10 години
покрай едно българско училище, което не е в *** квартал виждам скъпи коли и около 100 ***. Всеки държат муз. инструмент(повечето тъпани). Като почнаха да бият тъпаните и да вият се сетих, че при Бай Тошо в това училище нямаше ***.Повече българи и престава си нямат какво ще стане и то много скоро. Милиони *** и турци живеят от нашите данъци и не искат да се връщат в родната им Турция/Индия. Когато дъщерите Ви бъдат *** от *** ще се сетите да гласувате за АТАКА. Следват 4 год..
224
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонименГробарите се разцирикаха , че сега могат да си изгубят работните места , дадени точно от ГЕРБ , а на тяхно място да сложат хора на БСП . Разцирикаха се , че ще им се спре далаверата и сега други ще правят далавера вместо тях .
223
1
 
2
 
! Отговори
Станимир преди 10 години
До СТРАНДЖАТААПий една фанта и се успокой , психопат .
222
0
 
6
 
! Отговори
Станимир преди 10 години
Вие сте мазохисти :)
221
3
 
10
 
! Отговори
ХММММММ преди 10 години
КАБИНЕТА Е НА БСП, ДПС И АТАКА. Какво тук значи някаква си личност ?!Не ни пробутвайте демагогии...Няма кой да ви трае цяла година ако ни вървите срещу интересите!
220
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кофти тръпка.
219
2
 
12
 
! Отговори
anti преди 10 години
Историята показва, че за комунистическите злодейства е нямало почивен ден, празник, или светла дата. Затова днес не трябва да имаме чувство на свят, когато на празник или светла дата като 24 май трябва да напомним на поколенията за червения терор. Зловещ пример е историята на 24-годишната Мара Рачева, личен секретар на д-р Г.М.Димитров, а по-късно и на Никола Петков, юрист по образование. На 24 май 1945 г., само часове след като помага на д-р Г.М. Димитров да се скрие в английската легация в София е арестувана от комунистическата държавна сигурност. Още същия ден започват жестоките й изт
218
2
 
26
 
! Отговори
стдс преди 10 години
Колкото и да го повтаряте,не можете да заблудите никой!Не Орешарски "прави"кабинет,а БСП!Само дето БСП отсега прави заявка ...да не носи отговорност за него!
217
0
 
16
 
! Отговори
гешев преди 10 години
задължително да се криминализира неизпълнението на предизборните обещания, като измама в особено големи размери с цел лично облагодетелстване!