Решено! Орешарски прави кабинет

До дни ще е ясен съставът на правителството
Обновена: 23 май 2013 19:04 | 23 май 2013 16:07, Камелия Цветанова
316
Решено! Орешарски прави кабинет
Снимка: БТА

Пламен Орешарски, който беше номиниран от БСП за премиер, получи мандат за съставяне на правителство. Това стана малко след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов върна връчения му мандат на президента Росен Плевнелиев.

Държавният глава пожела успех на Орешарски, който от своя страна го увери, че ще направи всичко възможно да определи министрите си в най-кратки срокове.
 
По-рано днес стана ясно, че след първите консулатиции между БСП и ДПС двете партии вървят към съгласие по основните въпроси.

Още по темата
Ние ще очакваме вие да подберете най-подходящите лица, с които да осъществите амбициозната си програма, обърна се по-рано през деня Местан към Орешарски.

Социалистите получиха мандата за съставяне на кабинет само 2 часа след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов върна мандата за съставяне на кабинет почти веднага след като го получи от президента Росен Плевнелиев.

Преди това Борисов само изреди министрите от кабинета, който би предложил, ако имаше необходимата подкрепа в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лисвам менче с вода на Орешарски! Пожелавам много мъдрост, за да се решат нерешимите въпроси. На БСП в парламента пожелавам повече сдържаност, повече култура. Не съм доволна, когато виждам, че Мая, Миков и други се държат като гербери. Ние сме по-добрите. Да го покажем!
175
2
 
1
 
! Отговори
mm преди 10 години
Ураааааааааааааааа! Пей сърце, кълчи gu*!
174
23
 
11
 
! Отговори
COMMUNE преди 10 години
ПОБЕДА ДРУГАРИ,ДОЛУ "ПЪРВЕНЦИТЕ" ГРОБ,*** за БОРИСОВ!!!
173
28
 
25
 
! Отговори
Най после... преди 10 години
Най после се освободихме от Селяка-Полиглот от с. Хераково, общ. Божурище, известен у нас и в чужбина като Будьо, Тиквата, Лалето, Мутрата, Льохмана...Най после ще имаме премиер, който със сигурност е прочел повече от една книга в живота си и със сигурност речниковият му запас е с повече от 15-20 думи.Най после можем да кажем сбогом на простащината. Голям срам брахме с полиглота, ако трябва да сме откровени.Искам Цацаров да разреши, Бедьо сам да избере затвора в който да е въдворен.
172
2
 
12
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
До HCDV1Разбирам иронията ти. Но примерите за т. нар "десни" правителства, харчили много повече от левите са много.Най-пресния е Б.Б. дето изхарчи 17 млрд. повече от Станишев.Сигурно знаеш, че първия закон приет от Костовия парламент беше кредитните милионери да връщат заемите си по курса отпреди хиперинфлацията. После се реши държавата да плаща осигуровките на чиновници, полицаи, военни... Защо никой след това не посмя да промени това е друг въпрос
171
6
 
6
 
! Отговори
... преди 10 години
ohohoho, mutro-gerberasite na boiko kruv pikaqt.mafioti dolni, bulgaria e svobodna
170
10
 
19
 
! Отговори
Варна преди 10 години
То решено, ама народът реши друго! Тия червени мухоморки хич не са в час, горките. Мислят се за големи тарикати, а всъщност са едни ***...
169
6
 
13
 
! Отговори
Дада преди 10 години
СЕДЯНКОВ МАХАЙ СЕ!!!!!
168
0
 
8
 
! Отговори
mihala преди 10 години
При това положение трябва да знае къде са мините,за да оцелее...
167
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И тия са като оня, чакат само отвън да им кажат конграчулейшън и друго не ги интересува. Кака може държавник да каже подобно нещо ? Еми като е ***, може. Още повече, че матриала му ръкопляска на простотията.
166
6
 
16
 
! Отговори
Смут преди 10 години
СПОРЕД МЕН Б.Б. НАПРАВИ ЕДИН МНОГО ДОБЪР ХОД НА ШАХМАТНАТА ДЪСКА. НЕ СЛЕД МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ ОЧАКВАМ ШАХ ДА ОБЯВИ.
165
1
 
0
 
! Отговори
HCDV1 преди 10 години
До HCDV!да ти обяснявам ли, че и 100% са малко?
164
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Приличат на хора, но не са! Нямат нищо човешко в себе си, проядени са отвътре като кухи орехи! Работят за една кауза независимо от различните им маски, но народът ще следи изкъсо и най-дребните им действия и най-вече бездействия!
163
7
 
19
 
! Отговори
Гнус ме е преди 10 години
Гнус ме е, като гледам тази *** пред портретите на Раковски, Каравелов и Ботев
162
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешара е с класи над онова първобитно животно. Досега подобен мамут като нашия не бях виждал да е управляващ в нито една страна.
161
3
 
11
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Финансовия корифей Дянков да не мина в нелегалност?
160
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако си изпълнят обещанията, ще гласувам на предсрочните за тях :)
159
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С чалга мислене до такива избраници се стига. 24 години подред все не ни се получават нещата. ***, андрешковци, предатели, алчници и с всякакви други изкривености в близките сто години държава за българите едва ли ще сглобим.
158
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСИЧКО Е ПО-ДОБРО ОТ ТИКВАТА.
157
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПЪРВО ДА АРЕСТУВАТ ЦЕЦО И БОЙКО, ПОСЛЕ ДА РАЗСЛЕДВАТ МИТКО КАРАТИСТА И ДЕЛЯН ДОБРЕВ, СЛЕД ТОВА ДА РАЗВАЛЯТВСИЧКИ ДОГОВОРИ ЗА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ И С АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ. ЕДВА СЛЕД ТОВА ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИТЕ ОТ КОНТРАБАНДА.