Правителството готово в понеделник, влизат само експерти

Орешарски склонен на промени в забраната за пушене
25 май 2013 18:36,
372
Правителството готово в понеделник, влизат само експерти
Снимка: БТА

Експертността е основният критерии, по който номинираният за премиер от БСП Пламен Орешарски съставя кабинета си. Това стана ясно от изказването му пред TV7. Той беше категоричен, че в понеделник ще бъде напълно готов със състава на кабинета си и посъветва хората да изчакат официалното му представяне.

В петък лидера на ГЕРБ Бойко Борисов прие първия проучвателен мандат за съставяне на правителство и го върна само минути по-късно. Същия ден следобед държавният глава Росен Плевнелиев връчи втория на Пламен Орешарски. От левицата се надяват кабинетът да бъде гласуван в началото на следващата седмица, като най-вероятно това ще стане на извънредно парламентарно заседание във вторник.

Орешарски беше категоричен, че в него няма да има нито едно име, които не е експерт в съответната област, за която ще отговоря.

Опитвах се така да подхождам – представям си какво ще е необходимо в сектора, каза още Орешарски.
Ексфинансовият министър от правителството на Сергей Станишев допълни, че не разчита толкова на подкрепата на различни партии, а по-скоро се надява, че че имената на съответните министри ще раждат доверие сред хората и различните неправителствени сектори.

По-рано днес от пресцентъра на БСП съобщиха, че в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 се е провела работна среща между експерти от Коалиция за България и ДПС по покана на номинирания за премиер Орешарски.

На нея бяха обсъдени аспекти от програмните му приоритети за управленския мандат 2013 – 2017 г.
Много бих се радвал, ако икономическата платформа, която ще се опитаме да реализираме с екипа, доведе до обръщане на тенденциите, възстановяване на държавността, насърчаване на икономическото развитие и повече социална справедливост в обществото, допълни Орешарски.

По негови думи една цел може да се постигне и с по-леви, и с по-десни инструменти, но при определени условия е важен прагматичния подход.

По думите на номинирания за премиер има нагласа да се преразгледа забраната за тютюнопушене на обществени места.

Той обаче беше категоричен, че не става дума за кардинална промяна, която да върне дима навсякъде.

„Аз лично пуша, за съжаление, но това не предопределя моето решение”, каза Орешарски. По негови думи финалното решение щяло да се вземе от парламента. Според Орешарски вариантът е да се намери балансирано решение, което да удовлетворява и пушачите, и непушачите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
6
 
7
 
! Отговори
моя преди 10 години
И да подкрепите утре Орешарски за да не плачете, че читаците ни изкупили земята! Връщайте се в партията майка и да държиме ДПС по настрана от управлението!
237
2
 
16
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Не сме видели още кабинета на Орешарски.Много предварително го оплюват.Много предварително му пожелават успех.Сега като чувам за някои Номинирани за Министри не съм склонен да Пожелавам успех.1.Не бих приел за Мин. на Ик-та Янаки Стоилов-Ляв крило в Лява партия.2.Дим. Михайлевски за Мин на рег. развитие или Изобщо за Където и да е в Изп. Власт.3.Последното се отнася и за Корнелия Нинова.Не приемам ПАРТИЙНОТО НАЧАЛО В ИЗБОРА НА МИНИСТРИ ДА СЕ ПРИКРИВА С т. нар.ЕКСПЕРТНОСТ
236
0
 
5
 
! Отговори
моя преди 10 години
Може и да е пълно, ако си клати копитцата по цял ден в минфин, ама възлюбеният забягна при хамериканката! ХАХАХА!
235
1
 
1
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До МалечкаТо пък сега ти е пълно портмонето...А който сам се определя като умен, въобще не е умен. "ИнтИлЕгентен, с чуство за хумор..."
234
2
 
6
 
! Отговори
моя преди 10 години
Да прочете и за ръководството на Герб- КОМУНИСТИ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ!
233
8
 
12
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
до Малечка. Влез в нета и потърси кой е бащата на новата депутатка Буруджиева. Доказан убиец, гордеещ се със стореното. Прочети и за бащата на Станишев -руски агент, участник в "тричленките" след 09.09. Прочети и за Св. Неделя. За избитите дечица със сярна киселина. Прочети за избитите в лагерите, на границата когато хората бягаха, прочети как не можеше да просперираш ако не беше партиен член, прочети как "упадъчната музика " беше забранена, как в петък имаше само руска телевизия. Това са те!
232
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Куроландес, Cherveniat ti kokoshkarski proizhod se e razvonial vav foruma.
231
1
 
4
 
! Отговори
моя преди 10 години
***, струва ми се, че Малечка е алтер егото ти! Бягай Малечка, че моя ще те разшири и ще станеш Широкичка! ХАХАХА!
230
4
 
7
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Бягай Малечка, бягай чадо. Че останеш ли тук ще трябва да храниш търтеи като Карасмучаков и компания. Школата на АОНСУ освен на демагогия на нищо друго не ги е научила. Те цял живот работа не са пипнали. Влез в нета и виж биографиите на червените кхмери. Всички са били на работа кой в ЦК, кой "журналист на свободна практика"........На практика ги е хранила партията с откраднатите от нас пари. Виж в нета и каква му е "дипломната" работа на смешника Станишев. Жалка история........
229
1
 
13
 
! Отговори
Пожелание преди 10 години
Нека дните ни са по-добри и спокойни и да си имаме доверие, защото която и партия да бъде на власт ,ако е агресивна нищо добро не ни чака.На мен лично ми липсва отношението към хората, към тяхното положение и живот
228
1
 
3
 
! Отговори
баба Яга преди 10 години
Благодаря на Хасковлии за монумента! Ще мина скоро! Поздрави!))))
227
2
 
7
 
! Отговори
баба Яга преди 10 години
А в други ден са си извадили старите партиини книжки и викат УРА, САТРАПА БОРИСОВ ПАДНА, ДА ЖИВЕЙ СОЦА!
226
1
 
3
 
! Отговори
винаги преди 10 години
До Малечка:На УМНИТЕ портмонетата са и винаги остават пълни,без значение кой ги управлява....
225
4
 
8
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
ДПС взима земеделието и екологията. И се започва пак старата песен на нов глас. За всеки проект "законни" 12% "консултантски" за фирми на Доган. И 20% под масата. Ей ся ще видите пак какво значи "рекет на бизнеса"
224
1
 
4
 
! Отговори
баба Яга преди 10 години
Утре към 10,30-11,00 часа ще слушаш вой до небесата!АУУУУ, БАУ, БАУ,БАУ!
223
12
 
8
 
! Отговори
Малечка преди 10 години
Дойдат ли *** пак на власт, всички млади и умни хора трябва да бягаме, преди да са ни изпили мозъците и опразнили портмонетата!
222
6
 
15
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Започва нов, слънчев ден, огласян от квичене на герберастични празноглавци!Денят ще е хубав!Хи-хи-хи!
221
7
 
5
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
до 294 и 295. В интерес на истината точно хората с нужниците на двора гласуваха за вашите началници.:))) И *** от маалата. За 20 лв.
220
6
 
5
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
до Куроландес. Оооо, лъжец, събудили се? И ко стана ся последно с Мая Манолова и Христо Бисеров -новите председатели на парламента. Вносители ли са на закона Ванко 1 или да?
219
4
 
2
 
! Отговори
тиквичка преди 10 години
хора ,от поне 20 години тая държава се управлява от експерти