Правителството готово в понеделник, влизат само експерти

Орешарски склонен на промени в забраната за пушене
25 май 2013 18:36,
372
Правителството готово в понеделник, влизат само експерти
Снимка: БТА

Експертността е основният критерии, по който номинираният за премиер от БСП Пламен Орешарски съставя кабинета си. Това стана ясно от изказването му пред TV7. Той беше категоричен, че в понеделник ще бъде напълно готов със състава на кабинета си и посъветва хората да изчакат официалното му представяне.

В петък лидера на ГЕРБ Бойко Борисов прие първия проучвателен мандат за съставяне на правителство и го върна само минути по-късно. Същия ден следобед държавният глава Росен Плевнелиев връчи втория на Пламен Орешарски. От левицата се надяват кабинетът да бъде гласуван в началото на следващата седмица, като най-вероятно това ще стане на извънредно парламентарно заседание във вторник.

Орешарски беше категоричен, че в него няма да има нито едно име, които не е експерт в съответната област, за която ще отговоря.

Опитвах се така да подхождам – представям си какво ще е необходимо в сектора, каза още Орешарски.
Ексфинансовият министър от правителството на Сергей Станишев допълни, че не разчита толкова на подкрепата на различни партии, а по-скоро се надява, че че имената на съответните министри ще раждат доверие сред хората и различните неправителствени сектори.

По-рано днес от пресцентъра на БСП съобщиха, че в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 се е провела работна среща между експерти от Коалиция за България и ДПС по покана на номинирания за премиер Орешарски.

На нея бяха обсъдени аспекти от програмните му приоритети за управленския мандат 2013 – 2017 г.
Много бих се радвал, ако икономическата платформа, която ще се опитаме да реализираме с екипа, доведе до обръщане на тенденциите, възстановяване на държавността, насърчаване на икономическото развитие и повече социална справедливост в обществото, допълни Орешарски.

По негови думи една цел може да се постигне и с по-леви, и с по-десни инструменти, но при определени условия е важен прагматичния подход.

По думите на номинирания за премиер има нагласа да се преразгледа забраната за тютюнопушене на обществени места.

Той обаче беше категоричен, че не става дума за кардинална промяна, която да върне дима навсякъде.

„Аз лично пуша, за съжаление, но това не предопределя моето решение”, каза Орешарски. По негови думи финалното решение щяло да се вземе от парламента. Според Орешарски вариантът е да се намери балансирано решение, което да удовлетворява и пушачите, и непушачите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
2
 
8
 
! Отговори
Списък експерти: преди 10 години
Жан Виденов, Гоце, Доган, Станишката самий лучший експерт, Васил Божков, Гриша Ганчев, Христо Ковачки, Баневи, Тодор Батков, Николай Бареков, Мая Манолова, Илиана Йотова/тия двете се сещате по какво ще са баш експертки/. А, и Кума лиса Масларова...
277
0
 
5
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
В Брезник беше пред откриване завод за електромобили/Китайско инвестиране/,чакаха се само производствените машини,започна набиране на персонал,както се сещате дочакахме комунистите но не и инвеститорите,машините няма и да ги дочакаме казват пренасочиле ги към Влашко.
276
2
 
12
 
! Отговори
badboy преди 10 години
До Експери пода ни е честито отново турците и комунистите нямам думи просто тоя Миков и днес даже може да свика народното събрание. Аз искам да попитам в германия като има 3 000 000 турци защо нямат партия? Каква държава сме ние ще излиза Лютви Местан и ще агитира на турски какво е това питам аз?
275
5
 
6
 
! Отговори
Smokie. преди 10 години
"Орешарски склонен на промени в забраната за пушене"ЕТО едно умно решение и предложение! Остава само след като Дянков се изниза гузно тихомълком като бит пед** ас за Америка, да се върнат и старите цени на цигарите отпреди управлението на ГЕРБ!
274
4
 
8
 
! Отговори
ники преди 10 години
Абе хора тея политици направо се подигравят с нас,каде са новите лица,каде е промяната,каде е новото.Нали това бяха исканията ни по време на протестите...
273
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
експерти по кражби
272
1
 
2
 
! Отговори
Kiril Mittinov преди 10 години
hahaha - bg experti ot bg diplomat.missia v bern - na kogo sluji? na chii narod i za kakvo im pllastame zaplatite? za kurort? vijte gi v web - nerde bg bayrak, nerde bg ezik, nerde info za bg narod? faida yok ot maichin ezik. pishman bg diplomat.
271
3
 
28
 
! Отговори
Shark преди 10 години
И най-голямата експертка по крадене предлагате за министър на земеделието - Светла Бъчварова, която беше изгонена от Селскостопанска академия със скандал. Да не говорим преди това като зам. министър на земеделието кви ги е връшила. Срамота, толкова ли не няма кадърни хора в това БСП да поемата министреството на земеделието че предлагате тая крадла. Не забравяне че правитлеството ви върви по жарава, един грешен ход и ще изгорите.
270
0
 
9
 
! Отговори
ddt преди 10 години
на крив петко крива му лопатата
269
9
 
29
 
! Отговори
ф преди 10 години
Най-големите експерти по кражби и източване на евро фондове и ддс ,бъдете сигурни,грешка няма
268
1
 
25
 
! Отговори
НЕ ЗНАМ преди 10 години
ТОВА ЧЕ 'ЕКСПЕРТИ' ЩЕ СА ЛИЦЕТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ НЕ МЕ УСПОКОЯВА ВЪОБЩЕ, ЗАЩОТО НАД АВАНС-СЦЕНАТА СТОЯТ ДОГАН, СТАНИШЕВ И СИЕ, КОИТО ДЕ ФАКТО ДЪРПАТ КОНЦИТЕ НА ЕКСПЕРТНИТЕ КУКЛИ. КОЕ Е ПО-ЗЛЕ - ДА ЗНАЕШ НАЙСТИНА КОЙ СТОИ ЗАД РЕШЕНИЯТА ИЛИ ДА ГЛЕДАШ ЕДНИ ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ УБЕДЯТ, ЧЕ ТЕ ИГРАЯТ В ГЛАВНИТЕ РОЛИ И НЕ СА ПРОСТИ СТАТИСТИ?
267
6
 
29
 
! Отговори
един преди 10 години
Влизат експерти по какво ....по кражби,това всеки го знае.Просто нямам думи то бива наглост ама като тяхната няма никъде.Експерти и по разтурване на седенки също,майстори и на лъжи.Е....ти държавата
266
14
 
3
 
! Отговори
do 338 ot Germania преди 10 години
Politologe, imash li njakakvi dokazatelstva za tova koeto pishesh za Volen za Paris ?A inache 1000 Lv i 500 Lv mogat da stanat realnost, Volen posochva KAK v Programata si.Ti obache ne si ja chel javno. Tezi koito sa protiv Volen gi e strah da ne se naruschi statukvoto.
265
0
 
3
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До НепушачИменно, ще я гледа и толкоз. Има си подчинени.
264
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Глас-НароденХубаво е да мечтаем и надеждата умира последна. Що се отнася за слушалките, доказа се кои са специалистите, които слушат, записват и използват незаконни СРС.
263
4
 
17
 
! Отговори
se преди 10 години
,,Новите във властта" внимавайте да не ви сполети бързо съдбата на герберите.Или ще служите на народа си или ще ви ометем много скоро.Герберите ядоха попарата на недоволството и сега ще стоят в опозиция докато не си научат урока за какво трябваше да работят.Ако и вие започнете със старите номерца много скоро ще ви бием шута завинаги.Това е вашия последен шанс да покажете можете ли да служите на България .Ако не следвате съдбата на СДС,НДСВ,ДСБ!!!
262
7
 
22
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Ако трябва Миковчето ще свика Народното събрание и на Марс, че много са огладнели и няма време за чакане. А бедните и пенсионерите да не се притесняват Волен-Болен-Доволен от ДС ще им осигури 1000 лв. минимална заплата и 500 лв. пенсия. За него само да му плащат хотела в Париж за 7000 евро на вечер и шампанското от 800 евро бутилката му стига. Той се жертва за хората. Ура..а..а..а да живее новата тройна коалиция БСП-ДПС-Атака-ДС.
261
1
 
7
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Олигархията не еНито РускаНито ЕвреискаНито АмериканскаТя е начин На МИСЛЕНЕ...Ценностна система на определени хора......Те твърдят,че искат да са свръхбогатиза да имат Достатъчно власт,която да им осигури Свобода и Възможност да Моделират Света......За да се случи ТОВАте ни тласкат към СвръхПотреблението,....Свръх-потреблението е ПЪРВОИЗТОЧНИКА ЗА ВСЯКА РЕЦЕСИЯ В СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА...
260
6
 
23
 
! Отговори
a-taka преди 10 години
Давай, Волене, Бай Местан е с тебe за парата идва време Заедно ще устоим и България ще унищожим Да развеем знамената, да разграбимe страната Ефендим, смело във Атака, здрава кражба нас ни чака Съратниците наши турци, комунисти, винаги са в боя нивга не забравят всяка полза своя В Петък със *** на турския диван, Волен благославя своя *** разпран А във парламента с Деско и Деница Сидеров се блещи, и в шампанско се плица За ПАРАТА е болен, много милиони в сметките на Волен, а пък за народа нека да е *** и долен !
259
4
 
31
 
! Отговори
Експери по преди 10 години
Батко Братко, Цанков камък, Водни огледала, отвличания, най високата инфлация в Ес по време на растеж, затваряне на очите за Световната финансова криза, преминаване от бсп в сдс и обратно в бсп, спиране на Европески финансирания, интригантство, да се скрият зад "експерти", най крупното ограбване на България в цялата и история, най разрушителните за морала и Българщината действия и т.н. и т.н.