Станишев с опасение: Дано "Атака" не последва сценария на ГЕРБ!

От партията на Борисов да изтеглят жалбата си от КС, иска соцлидерът
Обновена: 28 май 2013 14:29 | 28 май 2013 12:26, Красимир Ангелов
308
Станишев с опасение: Дано "Атака" не последва сценария на ГЕРБ!
Станишев видя Атака като част от сценария на ГЕРБ за нови избори. Снимка: БТА

Ако "Атака" не се регистрира утре в парламента при гласуването на кабинета, това би било доста безотговорно и ги поставя в сценария на Борисов и ГЕРБ за дестабилизация на държавата чрез предсрочни избори, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Това стана след като с номинирания за премиер Пламен Орешарски представиха пред президента Росен Плевнелиев проектокабинета.

"Надявам се "Атака" да не последва този сценарий, защото не вярвам техните избиратели да желаят Борисов да остане на власт", посочи Станишев.

Още по темата
Лидерът на БСП отбеляза, че не са водили разговори с "Атака" и припомни, че Орешарски е отправил покана към националистите, но за консултации по програмата на бъдещия кабинет. Националистите обаче не се появиха и срещата пропадна.

Според Станишев най-почтено би било ГЕРБ първо да изтеглят жалбата си от Конституционния съд за касиране на изборите.

"Това би бил силен, отговорен държавнически жест и само това бе разсеяло съмненията за сценарий за дестабилизация на ситуацията и връщане на бял кон, само и само да заметат следите от предишното управление", каза Станишев.

Лидерът на БСП даде оценка на кабинета Орешарски, като го определи като силен като структура и състав Министерски съвет, с убедителна програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
36
 
! Отговори
stani6 gei mar преди 10 години
iskame novi izbori
13
6
 
38
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Не се връзвайте на евтини трикове.Искат да успокоят топката защото ги е страх от протести. Договорките с Болния отдаааааааааавна са направени. Утре ще разиграят един голям цирк и в крайна сметка.......правителството ще мине. Имат хиляди варианти да го направят. В момента пиарите на Атака и ДПС обмислят сценката така, та да предивикат по-малко отвращение в електоратите си. Това им е основния проблем за утре и мисля, че ще се справят. Местан е перфектен артист а пък за Волен да не говорим.
12
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам тоя долен плъх СтаниШеф да ми обясни с какво очертаващото се правителство е по- добро от това на Тиквата и от това на тройната коалиция?!?
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пазар !пазарлъци!какво да се прави - търговия!
10
7
 
40
 
! Отговори
Nikolay преди 10 години
Ахх колко си долен, по това да разбираме ли, че при нови избори Борисов ще оглави новото правителство? Май комунстите ги е страх от касирането, не защото е заради както казват "дестабилизация на държавата", а щото им е пределно ясно, че след сегашните им действия разликата в мандатите ще е огромна. (а пък АТАКА едва ли ще се доберат до така желания 4% праг) :D
9
8
 
48
 
! Отговори
1 преди 10 години
Ето малко хроника на събитията:На 04.12.2012 Станишев казва, че ако Герб не си отиде с мир ще си отиде по друг начин .Следва надуване на сметките за ток ,после протести инспирирани от групировки.Падане на правителството на ГЕРБ.На 28.03.2013 внасяне на сигнал за подслушвания от Станишев .На 30.03 номинация на Орешарски за премиер.През това време активна намеса на Гл.прокурор в полза на БСП.На 08.04. Цветлин Йовчев излиза в отпуск от Президентството и заявява,че се оттегля в полза на проект ,който е несъвместим с длъжността му там.На 11.05 кулминацията с така наречените "фалшиви"бюлетини .На 12
8
2
 
17
 
! Отговори
ser geia преди 10 години
strah loze pazi da ...
7
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еничерът Сидер Ефенди какъв ефект е замислил за утрешното гласуване?
6
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искааммммм да се возяяяяяя на Марусяяяяяяяя......пъкк :)) хленче серГейчо
5
7
 
20
 
! Отговори
anakin преди 10 години
хахахахахах почна се , нали не мислите . че Волен ще бламира бпс-то и бсп-то хахахахаха
4
9
 
61
 
! Отговори
pileto преди 10 години
нали беха подменени изборите? Да гласуваме отново така е демократично
3
16
 
58
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Точно така трябва да направят.Никакво връщане на власт на невестулките от БСП и ДПС.*** долни!А пък ако има нови избори и ГЕРБ и Атака ще вземат повече гласове и ще сформират измъчена, но много по- отговорна и некрадлива коалиция.
2
9
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трепери българомразецо Станишев :)
1
4
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми те избирателита на АТАКА едва ли желаят и БСП / ДПС да останат на власт.