ГЕРБ за пушенето на закрито: Не и пак не!

"Ще се противопоставяме по всички възможни начини"
Обновена: 7 юни 2013 12:15 | 7 юни 2013 12:15,
76
ГЕРБ за пушенето на закрито: Не и пак не!
ГЕРБ е против отмяната на забраната на пушене на публични места, заяви Десислава Атанасова. Снимка: Булфото

ГЕРБ категорично се противопоставя на идеята за либерализация на забраната за тютюнопушене, стана ясно след среща с представители на гражданското движение "България без дим" с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатите Десислава Атанасова и Даниела Дариткова.

Атанасова обясни, че партията й ще се противопостави по всички възможни начини на либерализацията.

Противопоставянето означава да изразим нашето становище в комисиите, които предстоят да бъдат формирани. Ние ще се противопоставяме по всякакъв начин с разговори с гражданското общество, заяви Атанасова.

"Разбира се, че ще влeзeм", заяви Атанасова на въпрос на Dnes.bg дали депутатите от партията на ГЕРБ ще спрат бойкота на пленарните заседания, когато се гледа този законопроект.

Още по темата
Дариткова и Атанасова бяха категорични, че парламентарната им група е абсолютно единна. Нашата парламентарна група е взела много отдавна своето решение, заяви Десислава Атанасова.

Тя обясни още, че нейната парламентарна група няма да се опитва да намери подкрепа от депутати от други политически сили. От думите на Атанасова и Дариткова стана ясно, че и двете не са сигурни, че ГЕРБ ще успеят да спрат поправките в Закона за здравето, която предвижда либерализация на режима.

Бившият здравен министър обясни още, че евродепутатът Моника Панайотова ще постави въпроса и в Брюксел, защото било недопустимо президентът на ПЕС Сергей Станишев да застава зад либерализацията.

Доктор Гешанова от “България без дим" обясни, че идеята за отмяната предизвикала голямо гражданско недоволство. Затова от организацията изпратили писма с покана за среща до всички парламентарни групи, но само ГЕРБ откликнали.

Очакваме, че все пак и други партии ще откликнат, заяви тя. Гешанова призова всички противници на либерализацията да дойдат на протест утре пред НС в 11.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
9
 
16
 
! Отговори
Нез преди 10 години
Аз като пушачка напълно съм съгласна с този закон. Длъжни ли са непушачите да вдишат дима от нашите цигари? НЕ. Какво от това ако излезем навън за 5-7 минути хем чист въздух да поемем хем отрова.
41
12
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Който не иска да го опушват да седи на село да сее картофи и без това българските картофи били на изчезване,а и вашият вожд го препоръча.
40
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО!!! САМО ГЕРБ !!! Разбийте ги гадните червени продажници, миризливи турци болни ***!
39
2
 
3
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
E molq vi se protivopostavete se sq vie samo tova moje da pravite... Za 4 godini malkiq i sredniq biznes uspqhte da go falirate sq daite oshte kolkoto se moje da go faliraite nqma da stoite q. Samo deto veche Boko moje samo i edinstvenno da se protivopostqva shoto veche ama gram ne pee.
38
12
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
***,сталинисти знаят само да забраняват и да крадат
37
3
 
16
 
! Отговори
Непушач преди 10 години
След 22 часа във всички заведения се раздават пепелници!!!!!Както всичко сътворено от Гроб и този закон е фарс!!!!И това едва ли е най важният и наболял проблем в момента за България!!!!!
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да има заведения за пушачи и заведения за непушачи (не зали). Заведенията за непушачи да се облагат със специален данък, а тези за непушачи да се освобождават изобщо от данък печалба! ДДС за пушачите да бъде 50%, а за непушачи 5 %. Това е според мене решението, така ще се спазят правата на всички, който не му се диша пушек, ами не там! И в крайна сметка пазара ще реши какво да се прави и кой ще остане! Всичко друго е ала бала...
35
4
 
9
 
! Отговори
гост5 преди 10 години
До Баш майстораА ти я ми обясни за компания от 5-*** непушачи и 1 пушач.Пак печели пушача защото не може без цигара.
34
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая *** въобще няма думата.
33
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблем просто няма - щом никой не може да задължи непушач да пуши, респ. да посещава заведение, в което се пуши, реален проблем за непушача не съществува. За проблемите с психичното си здраве е редно да потърси компетентна помощ.
32
2
 
8
 
! Отговори
ronstoff01 преди 10 години
Трудно е да се каже кой е най-големият проблем за България понастоящем, но пушенето несъмнено е сред най-големите проблеми. Дали да се пуши на обществени места, или не, е само върхът на проблема "пушене". В действителност никотиноманията е най-широко разпостранената в световен мащаб легална наркомания. Пораженията върху човечеството са огромни, а печелещите от този наркобизнес правят всичко възможно за да омаловажат същността на явлението.
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bravo boiko
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как ще се противопоставите? Като излезете от залата и негласувате ли?!? Останете в залата и гласувайте с НЕ! Аз също съм против пушенето на обществени места, но като ще изразявате позиция - давайте както се прави - гласувайте с НЕ - вие поне имате тази възможност!
29
5
 
5
 
! Отговори
Пушилко преди 10 години
Тряаа да има пушални за пушачите да са забранени за непушачи ,и вътре ,човек да мой да си пушни пура,цигарка и тревичка ...и нещо повече без да се шашка и да се кефи ...
28
5
 
6
 
! Отговори
гост5 преди 10 години
До Бивш пушачТова е точното описание,как стоят нещата в една компания решила да отиде на заведание заедно.И за съжеление винаги отстъпват непушачите.Така че това с оделните помещенията не работи.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАз също
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може би най-големият проблем на държавата ни е тютюнопушенето ?
25
9
 
18
 
! Отговори
Бивш пушач преди 10 години
До 27Сега да ти обясня какво се случва в една компания, в която има примерно 2-*** пушачи и 4-*** непушачи. Тъй като индивидът "пушач" е твърде егоистично същество, съществуват два варианта за отиване на заведение. Или всички вкупом отиват в заведение за пушачи, или непушачите се отделят и отиват там, където не се пуши, т.е. разбива се компанията. Пред непушачите въобще не стои възможността всички да отидат в заведение за непушачи. Така че, аз съм твърдо против пушенета на обществени места.
24
12
 
15
 
! Отговори
bob преди 10 години
ТОЧНО ТАКА, ПУШАЧИТЕ НАИСТИНА МИРИШАТ ЛОШО И СА ГАДНИ ТЕРОРИСТИ. УСМЪРДЯВАТ ВСИЧКО И НЕ ИМ ПУКА ЗА НИКОГО!!!!
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nürnbergski proces za vsicki gerberi