ГЕРБ за пушенето на закрито: Не и пак не!

"Ще се противопоставяме по всички възможни начини"
Обновена: 7 юни 2013 12:15 | 7 юни 2013 12:15,
76
ГЕРБ за пушенето на закрито: Не и пак не!
ГЕРБ е против отмяната на забраната на пушене на публични места, заяви Десислава Атанасова. Снимка: Булфото

ГЕРБ категорично се противопоставя на идеята за либерализация на забраната за тютюнопушене, стана ясно след среща с представители на гражданското движение "България без дим" с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатите Десислава Атанасова и Даниела Дариткова.

Атанасова обясни, че партията й ще се противопостави по всички възможни начини на либерализацията.

Противопоставянето означава да изразим нашето становище в комисиите, които предстоят да бъдат формирани. Ние ще се противопоставяме по всякакъв начин с разговори с гражданското общество, заяви Атанасова.

"Разбира се, че ще влeзeм", заяви Атанасова на въпрос на Dnes.bg дали депутатите от партията на ГЕРБ ще спрат бойкота на пленарните заседания, когато се гледа този законопроект.

Още по темата
Дариткова и Атанасова бяха категорични, че парламентарната им група е абсолютно единна. Нашата парламентарна група е взела много отдавна своето решение, заяви Десислава Атанасова.

Тя обясни още, че нейната парламентарна група няма да се опитва да намери подкрепа от депутати от други политически сили. От думите на Атанасова и Дариткова стана ясно, че и двете не са сигурни, че ГЕРБ ще успеят да спрат поправките в Закона за здравето, която предвижда либерализация на режима.

Бившият здравен министър обясни още, че евродепутатът Моника Панайотова ще постави въпроса и в Брюксел, защото било недопустимо президентът на ПЕС Сергей Станишев да застава зад либерализацията.

Доктор Гешанова от “България без дим" обясни, че идеята за отмяната предизвикала голямо гражданско недоволство. Затова от организацията изпратили писма с покана за среща до всички парламентарни групи, но само ГЕРБ откликнали.

Очакваме, че все пак и други партии ще откликнат, заяви тя. Гешанова призова всички противници на либерализацията да дойдат на протест утре пред НС в 11.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Атанасова,точно такава позиция отива на едни министър на здравеопазването пък бил той и бивш.Не може разни тарикати и наглеци да тровят всичко около себе си персонал и останалите клиенти,защото си мислят,че пушенето в кръчмите е конституционно право.Ако продажните депутати отменят забраната,протестите срещу цените на тока ще им се сторят като разходка в парка в сравнение с това което ги очаква.
21
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е НЕМОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ДА НЯМА ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ПУШАЧИ. МАЙ НЕПУШАЧИТЕ СЕ СТРАХУВАТ ЧЕ ЩЕ ОСТАНАТ САМИ
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До майна държавата я таковаха други вече 23 год ако си отвориш очите ще видиш едно и също бсп-дпс=дс
19
13
 
16
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
Тази проскубана дуловска *** е типичен представител на ГЕРБ:*** ,грозна и нагла и задължително партийно оцвъкана.Другата кукмявка е "мис празноглавие"-Данчето Дариткова.На този фон стругарката Цецка и слоницата Искра са направо титани на мисълта-голямата овча герберска мисъл...
18
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз също съм пушач но съм против да се отменя забраната започнах да не пуша в къщи в колата и в заведенията.
17
9
 
14
 
! Отговори
глас преди 10 години
Тази госпожа е втори номер Масларова. Чуди се какво да си облече и с какви бижута да се накичи. Хората оценяват по акъла а като я гледам и слушам бедна е от към сиво вещество. Мъжът и като другата госпожа печели обществени поръчки и показва висок стандарт на фона на всенародната беднотия. От един юрист в една болница как ли може да стигнеш до такъв стандарт за един депутатски мандат.
16
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Майна ОТВОРКО НА ТЕБЕ КАТО ТИ СЕ ПУШИ АС НЕ САМ ДЛЪЖЕН ДА ТИ ДИШАМ ОТРОВИТЕ И КАТО ТИ СЕ ПУШИ СИ НАВРИ ЦИГАРАТА ЗНАЕШ КЪДЕ АКО НЕ ЗНАЕШ ЩЕ ДОЙДА ДА ТИ ГО НАВРА
15
13
 
33
 
! Отговори
Bono преди 10 години
На всички който искат да се отмени забраната ще кажа че са ***. Аз съм пушач но подкрепям на 100% забраната
14
12
 
9
 
! Отговори
арес преди 10 години
идеята на герб да не се осъществи
13
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цивилизования свят върви към пълна забрана, а ние се стремим към Третия свят! Геноцида на БСПС /ДПС / АТАКА започна! Искат да ни изтребят до крак!
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забрани, забрани. . . Научете децата на здравословен начин на живот. Открийте безплатни спортни клубове, места за игра. Една забрана, не влияе ефективно, а идеята е да се намали пушенето.
11
8
 
20
 
! Отговори
Baba преди 10 години
Вегенин - щом заваляло сняг да се пуши вътре. Ами то не всяка зима има сняг - даже понякога си е сравнително топло през зимата. Явно само на българите им е студено зимата - ами пушачи калявайте се, за да пушите навън.
10
14
 
22
 
! Отговори
Т. Илиев преди 10 години
КАТО ЛЕКАР НЕ МОГА ДА НЕ ПОДКРЕПЯ ТОЗИ ЗАКОН И СЧИТАМ, ЧЕ Е ПОПУЛИЗЪМ ИСКАНЕТО ЗА ПРОМЯНАТА МУ. НАПРОТИВ НЕЩАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТЕГНАТ И АКО ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯ ЗАКОНА, ДА СЕ ВПИШЕ И ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАЕ, ЧЕ СЕ ЗАБРАНЯВА ВНАСЯНЕТО НА ЦИГАРИ И ПУШЕНЕТО ВЪВ ВСЯКАКЪВ РОД ЗДРАВНИ И ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ, КАКТО И УЧИЛИЩА.А КОНТРОЛЪТ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ ДА НЕ БЪДЕ ФОРМАЛЕН, А РЕАЛЕН СЪС СОЛЕНИ ГЛОБИ. АКО ТРЯБВА СПРЯМО ПУШЕЩИТЕ ЗА ПУБЛИЧНИ МЕСТА ДА СЕ ПРОВЕЖДСА ДОРИ ПОЛИТИКА НА АПАРТЕЙД!!!!
9
11
 
27
 
! Отговори
Марк Твен преди 10 години
Пушенето е зависимост и аз мисля че всички хора имат права и не воювам с пушачите. Уважавам ги. Така както бих искал и те да ме уважават. Така както при малка или голяма нужда всеки отива до тоалетна, така и при нужда от цигара, може да отидеш навън. До скоро пушенето беше социално одобрено и за това беше в обществото. Вече пушенето не е обществено одобрено, а антисоциално и за това мястото му е навън. Пушачите са най-малко свободните хора, които говорят за свобода и си остават зависими.Тъжно.
8
45
 
17
 
! Отговори
Майна преди 10 години
Алоо, герберката!, вас кой ви пита какво мислите и какво не?, малко ли таковахте мамата на държавата, че все още се обаждате от някой ъгъл.Ако на вас не ви се пуши, на мен ми се пуши, и още малко, ще вземете да ми казвате как да си ползвам оная работа. Нещастници
7
10
 
54
 
! Отговори
Сахо преди 10 години
Връщането на тютюнопушенето ще е голяма грешка. Това е едно от малкото неща, които се направих действително в полза на народа. Силно се надявам да не се върне старият режим.
6
10
 
35
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 10 години
Разбира се, те останалите вече са се разбрали помежду си.Не симпатизирам на Герб, но това е единствената партия, която има наистина европейска позиция по този въпрос.Останалите се крият като мишки и явно са получили нещо в замяна и сега се чудят какви безумни причини да изтъкнат за отмяна на забраната. Не могат и една реална причина да посочат, защото такава няма.Утре на протест и това е!
5
7
 
27
 
! Отговори
AAA преди 10 години
Абе тия от парламента нямат ли по-важни проблеми за решаване, че за пушенето се захванали?!
4
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия вече никой не ги питакъде тръгнаха да се изказват!
3
9
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БеСеПе-то ще си върне старите порядки, народа ще продължи да се трови и туй то. Тъкмо си помислих, че отиваме към по-добро и другарите взеха, че направиха кабинет...........