Против дима съм, но забраната за пушене трябва да се смекчи!

Балансирани решения е по-добре от крайности, смята Орешарски
Обновена: 8 юни 2013 19:31 | 8 юни 2013 12:12,
172
Против дима съм, но забраната за пушене трябва да се смекчи!
Снимка: архив, Reuters

„Противник съм на тютюневия дим навсякъде, но от друга страна, вероятно трябва малко да смекчим този режим за пълна забрана за пушене на обществени места". Това заяви в интервю за предаването „Седмицата" на Дарик премиерът Пламен Орешарски.

На мен ми се струва, че никога не бива да се връщаме към по-стари периоди на повсеместно пушене на обществени места. Макар аз лично да пуша, обясни той.

По думите му сме останали една от малкото страни в Европа, в която всички пушещи трябва да бъдат на улицата.

„Може да проследите смекчаване на режимите в най-консервативните северни страни в това отношение и ще видите, че балансираните решения в случая са по-добри, отколкото крайностите", добави Орешарски.

На въпрос дали в заведение, което не може да бъде разделено, трябва да се да даде избор дали да бъде за пушачи или непушачи, той изрази мнение, че на такива места не трябва да се пуши, но подчерта, че решението ще вземе парламентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
anjela преди 10 години
тъй като заведенията са частна собственост редно е на самите техни собственици да се даде право да избират дали в тяхното заведение да се пуши или не.това което е направено досега е нарушение на Конституцията от една страна и закона за частната собственост от друга.кое заведение колко клиенти ще има това ще реши принципа на търсенето и предлагането.това е основен принцип на пазарната икономика.
141
0
 
9
 
! Отговори
Иракли преди 10 години
До ИвоТак и не си научи урока българина. Иракли е привлекателно точно защото не е застроено. Като го превърнете в поредната бетонна джунгла по морето никой няма да идва там - милиони левове - питай тези, чиито "хотели" стоят празни от години и не могат да си върнат заемите.
140
6
 
15
 
! Отговори
Така ли "седенк преди 10 години
Да има място за пушене в заведенията е все едно да има място за пикане в басейн....
139
2
 
7
 
! Отговори
Запътил се за Терм.2 преди 10 години
Вие не сте европейци, Орешарски. И предишния беше така, днес каже едно, утре го променя. Разберете ако сте мъже на място, казана дума хвърлен камък. Е, сега ако тези които те избраха искат това - продадена душа, това е
138
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Луди хора.... луди, луди хора. Аз пуша и не ми пречи да се разхождам за цигара отвън. Събирам си мислите, раздвижвам се, дишам свеж въздух.
137
1
 
6
 
! Отговори
dani2473 преди 10 години
EVROPEISKATA KOMISIA (EC) PO PRAVTA I ZADALJENIATA NA TRUD GLASI 4E AKO RABOTODATEL NE PREDOSTAVIA BEZOPASEN TRUD (HEALTH AND SAFETY ENVIRONMENT AT WORK) NA RABOTNITZITE V TOZI SLU4AI ZDRAVOLSOVEN VAZDUH, E ZAKONEN NARU6ITEL. TOVA DISKRIMINIRA PRAVATA NA RABOTNITZITE - PROTIVOZAKONNO E. MINISTRITE NARU6AVAT ZAKONA. TO4KA
136
7
 
0
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Еми хайде тогава, като балансираните решения са по-добри,отколкото крайните ,нека да разрешат балансирано строителство на Иракли.Ние собствениците на имоти там, чакаме 10 години да си ползваме имотите.Ще има много работни места,то заводи за тухли ,то цехове за дограми,хиляди туристи всяко лято,милиони левове в хазната.
135
3
 
6
 
! Отговори
топчо преди 10 години
точно така трябва да има баланс всеки да си прави собствен избор браво бъдете оптимисти дайте шанс не бързайте да съдите нали така
134
6
 
15
 
! Отговори
Стар Краставичар преди 10 години
Крайно време е Московеца и неговите "експертни" матрьошки да престанат с евтиния си популизъм, а да започнат да правят нещо по исканията на протестиращите, които ги дакараха на власт, че естента ще берат горчиви плодове....както казва НАРОДА !
133
6
 
9
 
! Отговори
chmatka преди 10 години
бреееее голям балансьор излезе този премиер ........ МНОГО ДОБРЕ БАЛАНСИРА И ПАРТИИТЕ В ПАРЛАМЕНТА И ОСОБЕНО МИНИСТРИТЕ ......... СЕГА ЩЕ БАЛАНСИРА МВР,ДАНС И ГДБОБ , ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕРИ И БАЛАНСА МЕЖДУ БЪЛГАРСКИ, ФРЕНСКИ , НЕМСКИ , АНГЛИЙСКИ И ТУРСКИ ............ ПОСЛЕ И ,,БЕЛЯНЕ ,, ТРЯБВА ДА СЕ баЛАНСИРА .......... ОТ КОЙ ЛИ ЦИРК ГО ИЗПРАТИХА ТОЗИ БАЛАНСЬОР .......
132
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много са ми интересни пушачите, които искат забраната да остане, защото така било по-добре, като сте били толкова загрижени за другите, защо пушехте преди в заведенията, защо чакахте да има забрана, а още преди нея не излизахте навън да пушите. *ти лицемерите
131
5
 
12
 
! Отговори
аз до 141 преди 10 години
Явно Вашето 'кафене' не е било нищо повече от квартален лисичарник.
130
17
 
15
 
! Отговори
Лили преди 10 години
Имаме малко кафене и от както влезе пълната забрана, през зимата освободихме половината персонал /3 работни места/ и въпреки всичко по-тежка зима не сме преживяли. В момента сме на ръба на фалита и ако забраната остане, след лятото ще трябва да затворя заведението и персонала, аз и съпруга ми ще останем без работа- какво толкова- още една фалирала фирма, още 5 безработни...
129
9
 
16
 
! Отговори
luben.pandev преди 10 години
Малко бременна е добра позиция за девствеността на Кабинетът на Ореха. Не всички пушачи са простаци, но всички които искат да се пуши в заведенията са пълни простаци. Орешарски - също!
128
10
 
17
 
! Отговори
непушач преди 10 години
Лъжат, че сме една от малкото страни с пълна забрана! А с това решение, което подготвят ще унищожат малките заведения и дребния бизнес. С две думи, хем големите вериги ще се отърват от конкуренция, хем ще върви акцизната стока! Орешарски, излагаш се!Цигарите са дрога и това го знае всеки!
127
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До eve1Защо влизахте в зали на пушачи??????? Злорадствате ли сега, когато приятелите Ви излизат зимата на студа ?
126
5
 
14
 
! Отговори
krismin преди 10 години
Щом токова сте загрижени за бизнеса - легализирайте марихуаната. По-безопасна е от цигарите и е по-скъпа. Ще текнат такива финансови потоци, че ще се удавим в пари. И ще си я произвеждаме сами. Хайде да направим референдум и за марихуаната, господа *** комунисти
125
13
 
20
 
! Отговори
варна преди 10 години
Искам да имам право на избор в заведенията !!!Това е демокрация !!! Да има зали за пушачи и непушачи !!!Не искам да виждам- зимата как някой мръзне извън ресторанта а аз да злорадствам !
124
18
 
20
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Твърдо против пушенето на закрито!В заведение отиваме 4 човека,двама пушат и заради тях сядаме в залата за пушачи,както беше преди забраната.Обикновено никой не ходи сам на заведение и заради един-двама пушачи се сяда в зала за пушене,ето затова трябва да има пълна забрана.
123
1
 
14
 
! Отговори
Elo преди 10 години
Как отказах цигаритеОще преди да въведат забраната, отказах цигарите като открих, че съществуват по интересни неща за правене от пушенето. Не знам какво съм мислел, когато започнах да пуша, но се чудя защо толкова години пуших преди да го осъзная. Сега каквото и да решат за мен е без значение, защото съм бил и в двата лагера.