Против дима съм, но забраната за пушене трябва да се смекчи!

Балансирани решения е по-добре от крайности, смята Орешарски
Обновена: 8 юни 2013 19:31 | 8 юни 2013 12:12,
172
Против дима съм, но забраната за пушене трябва да се смекчи!
Снимка: архив, Reuters

„Противник съм на тютюневия дим навсякъде, но от друга страна, вероятно трябва малко да смекчим този режим за пълна забрана за пушене на обществени места". Това заяви в интервю за предаването „Седмицата" на Дарик премиерът Пламен Орешарски.

На мен ми се струва, че никога не бива да се връщаме към по-стари периоди на повсеместно пушене на обществени места. Макар аз лично да пуша, обясни той.

По думите му сме останали една от малкото страни в Европа, в която всички пушещи трябва да бъдат на улицата.

„Може да проследите смекчаване на режимите в най-консервативните северни страни в това отношение и ще видите, че балансираните решения в случая са по-добри, отколкото крайностите", добави Орешарски.

На въпрос дали в заведение, което не може да бъде разделено, трябва да се да даде избор дали да бъде за пушачи или непушачи, той изрази мнение, че на такива места не трябва да се пуши, но подчерта, че решението ще вземе парламентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така и не видях какво пречи да има места за пушене и места на които не се пуши. Хем никой няма да трови непушачите, хем пушачите ще са доволни.Всичко се обърна на "аз знам всичко и ще давам тон в живота на другите, щото съм *** специалиста". Очаквайте скоро - сух режим, пълна забрана на месото(ще рупате само марули, зеле и репички, а друго - не може), задължително всички на физ-зарядка в 7 сутринта и спираме срането със закон, защото мирише. Такъв комунизъм и Ленин не е сънувал...
61
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скапано правителство.
60
2
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 10 години
Aми твоя Вожд що не се зaнимaвaше с тези нещa 4-тери години? Или беше зaет с пълненето си нa бaнковите сметки и дaлaверите!
59
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aлоооо, повечето не сте излизaли не от Бългaрия aми и от вaшето нaселено място aмa дрънкaте колкото дa се нaмирaте нa рaботaХодил съм в 9 държaви в Европa и 3 извън Европa. Aми нaвсякъде се пуши, дaли в зaли,дaли местa с тaбели, зaведения имa дето нямa никaкви зaли, пушиш си колкото искaш . Естествено си имa и много зaбрaнени местa.Сaмо дa кaжa ,че не съм пушaч.
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски, ти за мен си един много елементарен дребнав популист! Защо не се занимаеш с истински наболелите въпроси, като здравеопазване, образование, социална система, създаване на работни места, транспорт, колтура, земеделие... Уж сте експерти, ами бъдете такива
57
0
 
3
 
! Отговори
Chaushev преди 10 години
ot tutuna ima golemi pechalbi - horata otglejdat s radost tutuni, nyamat nujda da patuvat vseki den do rabotnoto myasto po fabriki, zavodi, s avtobus, vlak, kola, motor, nyama nujda ot stres. hem si jiveesh na chist vazduh, hem si pravish fitnesa, hem si zaedno s semeistvoto, detzata, roditelite, jivotnite si, gradinite si, hem si imash rahata i moabeta, hem i parite sa mnogo lesni.izkarvash 500 kg tutun, pravish 25 000 paketa cigari, prodavash po 5 leva i jivei.pechelyat i doktorite,aptekarite.
56
3
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
pu6a4ite sa kato narkomani i trqbva da se tretirat kato takiva,bqx ka4il edin v kolata si i vapreki 4e mu kazax 4e ne se ou6i v kolata ,toi pak zapali kaza ne moga da se sdarja treperq celiq
55
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Та така....Г-н Орешарски е пушач! Това правили го по-малко човек от един непушач???? Аз съм пушач. Познавам непушачи, които пък ядат всякакви сладки гадости, които са не по-безвредни....Нека има заведения за пушачи и за непушачи(както си беше) и всеки сам да си решава....Това е единственото разумно решение. И, по дяволите, престанете да гледате от европейските държави....Когато минималната заплата стане поне 800 евро тогава може да се опитаме да се правим на европейци!
54
5
 
8
 
! Отговори
toto преди 10 години
Ще махнат забраната за пушене ,ще рестарират "Белене" /макар и да не можем да си изхарчим тока ,койтопроизвездаме сега" и накрая ще стане като вица за дядо поп вързан за стълба" Абе давай е*и и не питай".....................
53
5
 
7
 
! Отговори
По-католици от папат преди 10 години
Журналисти разказаха по БНР, че в евр. държави няма абсолютна забрана за пушенето- има зали, места за пушене, даже до пленарната зала на Европарламента има зала за пушачи и пушални в заведения в Брюксел и др. градове в Европа. Както винаги ние сме по-католици от папата. Не пуша, но нека да има зали или заведения за пушачи и за непушачи и всеки да избира. Къде са сега Андрей Слабаков, Кремена Халваджиян и др. защитници на залите за пушачи, които искаха свободен избор и правеха протестни митинги?
52
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Летище София е единственото летище в Европа, на което няма място за пушене" Пл. ОрешарскиИли не е пътувал в Европа, или откровено и популистки лъже. Защо ли? Защото Булгартабак бе приватизиран от Руската външнотърговска банка и Цветан Василев? Защото Емо Фаса запя в хора на БСП? Защото продажбите и на светлия и на кондрабандните пазари са се свили? И този премиер се изхлузва с лично мнение, защото той не е инциирал тези промени (за отмяна на забраната за тютюнопушене)
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
56 -ти номер мaй ще стaвa клиент нa прокурорa
50
10
 
14
 
! Отговори
Бачкатор преди 10 години
Който иска чист въздух или здравословен живот не ходи по кръчми, а на планина. Пие 1 кило концентрат, после аз му тровя здравето с моята цигара..
49
4
 
8
 
! Отговори
Вярно ли е? преди 10 години
Цялa Бългaрия говори ,че Борисов изнaсял пaри с чувaли?
48
7
 
7
 
! Отговори
_Анонимен преди 10 години
До 60:Кво стана бе? Дойдоха комунистите и свърши демокрацията? Почнахте да плашите с полиция? А кой ще ви търпи замисляте ли се?
47
0
 
2
 
! Отговори
Svetulkov преди 10 години
zor...75 miliona bg novi leva podarihme na bg narkoproizvoditeli da si gledat na rahat u doma tutuni i drugi...a vie ne iskate da im kupite stokata, da si platite 20% dds varhu kupenite cigari,puri i da specheli bg parlament za novi dalaveri. ot 1 kg tutun za 6 leva pravite 50 paketa cigari po 5 leva = 250 bg leva ot 1 kg tutun. bg mafiotski parlamentaristi iskat da pushite cigarite, za da imat dalavera. za konfiskuvanite nisto ne sam kasal oste. bg mafiotski medii i finansisti sa zaedno s tyah.
46
13
 
5
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
До 56: Кой ще събaряш бе *** нещaстен, знaеш ли че ти си г-н Никой!Я се скрий в нещaстнaтa си черупкa дa не дaвaш покaзaния в Следствието кaк точно ще събaряш Прaвителството!
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КатяДобре де обясни ми, какво тебе ще те притесни, ако има заведения за пушачи и непушачи ???Ти си ходиш в зеведението което не се пуши,а аз в това което се пуши и няма да си пречим и да се джанкаме, в Австрия така е решен проблема
44
7
 
7
 
! Отговори
Катя преди 10 години
до 44 Добряк:Явно не разбираш ироничната нотка в коментара ми. Естествено че ако има спад в рестьорантьорския бранш, то това се дължи на обедняването на хората. Ами че цяла Европа мина през тежка икономическа криза - какво да очакваме? Хората да са по-богати ли? Всички браншове да се свиват а този да расте ли? Това правителство защитава единствено интересите на цигарената индустрия, чиято суровина по "чиста случайност" се осигурява от хора с турски имена
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз немога да разбера в какво се състои проблема, никой неговори за отмяна на забраната а въвеждането на по либерален режим и то само по отношение на питейните заведения, т.е. да се даде право на собственика към кой сегмент на пазара иска да се насочи, какво толкова вдигате джабала, никой насила няма да Ви вкарва в заведенията, в които се пушиюЗа какво ревете ???