Депутатски неволи: Ведомствените жилища са зле

Тапетите са раздрани, трябва спешен ремонт, оплака се Здравко Димитров
Обновена: 12 юни 2013 14:24 | 12 юни 2013 14:01,
46
Депутатски неволи: Ведомствените жилища са зле
Депутати се оплакаха от лошо състояние на ведомствените жилища. Снимка: Архив Булфото

От лоши ведомствени жилища се оплакаха днес народни представителите от ГЕРБ в парламента.

Здравко Димитров и Дончно Баксанов са настанени на улица “Чарлз Дарвин“ в столичния квартал “Изток“. Единият е на 17-ия, а другият на 18-ия етаж в една и съща кооперация.

Апартаментите на народните представители обаче се нуждаели от спешен ремонт, защото тапетите били раздрани, а състоянието им било ужасно, обясни днес в кулоарите на Народното събрание Здравко Димитров.

Той все още не знае кой е обитавал ведомственото жилище, преди той да го получи. Димитров обаче изрази съмнение, че някой изобщо е живял във въпросните жилища.

„Ако е живял, не знам как е живял в тези условия“, заяви Димитров, който изказа готовност да покаже на журналисти ведомственото си жилище, за да видят и те в какво състояние е.

Депутатът от ГЕРБ обясни, че въпреки лошото състояние на апартамента, ще го приеме, защото няма друг избор.

Над 90 процента от  народните представители, които ще ползват ведомствени жилища, вече са настанени в тях, съобщи шефът на парламента Михаил Миков. Според него имало само  единични случаи, при които състоянието на жилищата е толкова лошо, за което се оплакаха двамата депутати от ГЕРБ.

Миков беше категоричен, че се взимат мерки. Ремонтите ще бъдат довършени и депутатите ще живеят в едни нормални условия. Тези жилища са собственост на НС и ремонтите се извършват за сметка на парламента, заяви Миков, като допълни, че не става въпрос за луксозни ремонти, а за битови промени.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
До Админите на Този Сайт:В Стремежа си да постигате определени цели,преминавате Граници:1.Пускате Провокационни Коментари.2.Триете ,което не ви е УДОБНО.За преден път го показахте....Във връзка с горното,както ви обещах се изасям от сайта ви. Останете си със здраве
37
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Нормалните хора си плащаме наем и живеем, където можем да си позволим. Няма причина депутатите да са изключение. Получават прилична заплата, получават държавна субсидия.И аз искам ведомствено жилище, че с две деца и жена в майчински не свързвам двата края, ама нямам подходящите роднини.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ох горките те.
35
0
 
5
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
2100 лева заплата на месец и рев,че трябва да му ремонтират жилището с пара от народа.Когато започнете да си вършите както трябва работата в парламента,тогава ще има ремонт!!!! А ние,народът като забогатеем ще ви ги ремонтираме!!!!
34
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Сериозни проблеми като раздрани тапети могат да попречат на правилното изпълнение на служебните задължения.Как да поканиш чужди представители или представителки на делова или друга среща.Може би тапетите са се скапали по време на делови срещи.
33
2
 
6
 
! Отговори
Алина преди 10 години
Едва ли в провинциалните им родни домове е лукс,ама щом парламента прави ремонта....Мисля,че не е трудно да си отделят от заплатките за една боя или тапети.Ама нали е на аванта и сега големи претенции..
32
0
 
12
 
! Отговори
ТТТ преди 10 години
"Закона за задълженията и договорите" чл.231 -Дребните поправки,отнасящи се до повреди,които се дължат на обикновено употребление,като замърсяване на стени в помещенията,разяждане на кранове,на брави,запушване на комини и други такива,са за сметка на наемателя.И т.н. Ама явно за тях има друг Закон......
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ги пратят в студентските общежития тогава, да се радват на лукс, зер нормотворци са. Или още по- хубаво в общежитието за незрящи в Люлин. Какво са ги заврели в този краен квартал- Изток
30
0
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
А ние чакаме да ремонтират държавата.
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ВАШТА МАМИА ТЪРТЕЙ МЪРЗЕЛИВИ,РЕМОНТИРАЙТЕ СИ ГИ С ВАШИ ПАРИ,НА МЕН ДА НЕ БИ НЯКОЙ ДА МИ ПЛАЩА РЕМОНТА.НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА НА СВОБОДЕН НАЕМ ЖАЛКИ ЧЕРВЕЙ
28
0
 
14
 
! Отговори
маче преди 10 години
Че те ще тръгнат само по лов и ловни хижи- защо са им апартаменти?
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пидерсони проклети!!! Хората като си търсят и намерят работа в друг град кой им дава ведомствени жилища.???? Плащат наем и това е. Тези дебели оядени търтеи също да минат на свободен наем!!!
26
0
 
16
 
! Отговори
RAMTO преди 10 години
Заслужават в дупки да живеят!
25
0
 
23
 
! Отговори
LL преди 10 години
ако си е в къщи ще си направи ремонт на 4 5 години ......като искат да живеят добре да си ги ремонтират !!! Нахалници той народа да плаща данъци и такси и какво ли не ,а те да си папкат паричките без излишни разходи !!!
24
0
 
28
 
! Отговори
*** преди 10 години
Хайде за момент да оставвим настрана тия, които се жалват. Да видим каква порода животно е живяло преди там, защото доколкото си спомням предишните ги получиха отремонтирани (дори живяха по хотели докато стане ремонта) Едва ли има толкова много хора, които всяка година правят ремонти...
23
1
 
30
 
! Отговори
fsb преди 10 години
аз съм икономист, не съм инжинер по образование, но въпреки това собственоръчно направих освежителен ремонт на целия ни апартамент, който не е малък и блесна като слънце за не много пари, повече труд... Не виждам защо не могат да го направят същото и господата депутати...
22
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе, я ги пратете тия търтей на свободен наем! И като са зле, какво? Не могат едим козметичен ремонт да платят или какво? Прав е номер 25, данакоплатец, нахалството на някои категории хора, граници няма!!! Значи всеки студен в Студентски град може с мизерните пари, които му плащат мама и тате да си ремонтира стаята, ама тия с хилядите не могат! Как пък не!
21
0
 
22
 
! Отговори
danakoplatec преди 10 години
Наглоста на някоя категория хора просто е безгранична явно.Няма лошо човек да си знае правата,но инека сам да си ги търси,а не да занимава всички с тях.Може и сам този депутат да си направи ремонта-хем ще го направи така както на него би му харесвало,а и няма да ни занимава с неговуте тегоби.Спомням си,как една моя познта си взе общинско жилище и то беше в ужасно състояние,но сама си направи ремонт и то основен и беше благодарна ,че го е получила .Ове е стандарт на този господин Никой
20
0
 
35
 
! Отговори
Ха преди 10 години
Еми оправете си жилищата бе "депутати". И без това нищо не правите в парламента , така че свободно време много имате.
19
0
 
43
 
! Отговори
Antonim преди 10 години
Жилищата да се предават на депутатите с протокол.Съща така и с протокол да се издават при напускането им. Който не е стопанисвал имота като добър стопанин - да плаща ремонта от собствения си джоб. Няма ние - обикновените граждани да им плащаме разсипията, не стига, че от нашите данъци получават заплати каквито не заслужават.