Парламентът да реши за Пеевски, продума Орешарски

Той настоя обаче, че е убеден в качествата на новия шеф на ДАНС
Обновена: 14 юни 2013 19:36 | 14 юни 2013 19:31,
133
Парламентът да реши за Пеевски, продума Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че евентуално преразглеждане на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е в правомощията на парламента.

На въпрос дали е убеден, че Пеевски може да се справи с ръководенето на родното ФБР, той отговори: "Нямаше да правя предложение, ако не бях убеден".

Още по темата

Във Видин министър-председателят обеща, че ще аргументира избора си за номинацията на Пеевски, щом така е поискал президентът Росен Плевнелиев.

"Щом президентът така е искал, значи ще аргументирам избора си", каза той и се обърна към журналистите с въпроса: "Защо не ми зададохте въпроса с какви аргументи предложих 17 министри и 17 зам.-министри – професионални аргументи?".

Орешарски призна, че го притеснява гражданското недоволство.

"Има случаи обаче, когато обществото ни е разделено и недоволството на една група е за сметка на други", каза той.

На въпрос дали е бил поставян въпрос или изборът на Делян Пеевски, или пада правителството, премиерът отговори: "В групата на БСП не са обсъждани такива неща".

Пламен Орешарски призова да оставим новия председател на ДАНС да си върши работата.

"Поставих му задачи, свързани с икономическата проблематика и подобряване събираемостта на приходите. Това означава и борбата с контрабандата. Притеснява ме големият размер – много по-голям от периода преди кризата", завърши премиерът.

По-рано днес заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Атанас Мерджанов обяви, че няма никакъв шанс да бъде преразгледано решението за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Народното събрание се е произнесло по въпроса и това е и позицията на парламентарната ни група", добави той.

Младен Червеняков, който не участва в гласуването на кандидатурата на депутата на ДПС, също потвърди, че към настоящия етап няма вероятност за преразглеждане на решението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
19
 
! Отговори
dok преди 10 години
male naistina li tozi sa go izbrali malee kakva e tazi e paradoq
79
4
 
54
 
! Отговори
Ico8105 преди 10 години
Волен Сидеров се оказа най-големия ****АЛ,който някога е върлувал в парламента....Незнам как ще призовава своите привържаници на следващите избори,та те и сега трябва да го убият с камъни...Какво говореше,какво прави.....долна ***,психично неуравновесена,продажна ***,мислете бе хора,крачехте до него на паветата,а сега що ви е страх от тоя ***.
78
1
 
31
 
! Отговори
БОКЛУЦИ!!!!! преди 10 години
НА ЗЪЛ ОРЕХ - ЗЪЛ ПРЪТ!
77
2
 
39
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Абе, къде е Волен ? Да не са го прибрали в лудницата ? Или и той е изумен от последствията на глупостта, която направи ? Въобще не се е чувал днес... или просто началниците са му казали да си трае малко.
76
4
 
33
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО ! ДОЛУ ПАРЛАМЕНТА!Те служат на олигархията, а не на народа!Сега е момента да ги изметем от властта !Всички на протест до победата !
75
3
 
39
 
! Отговори
салих преди 10 години
Да бяха си избрали "Трактора". Този избор е едно към едно с " Трактора"
74
2
 
15
 
! Отговори
PINOCHET преди 10 години
DETO GI DOKARAHTE TEQ SVINI DA OPRAVLQVAT!!!
73
8
 
8
 
! Отговори
viva преди 10 години
Хм, значи идеята на това назначение е била БСП и ДПС да овладеят контрабандните канали на Мутрата...А и отделно, май че Цветан Василев има за какво да си връща на Боко и Банда - некви милиарди май че Боко си бил прибрал, а трябвало да ги делнат...
72
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИСКАМ ДА СТАЧКУВАМ!!! ИСКАМ ДА ИЗГОНЯ СТАНИШЕВ И ГЕЙ-РОДНИНСКАТА МУ ДРУЖИНА ОТ БЪЛГАРИЯ!!! ЩЕ ВА ИЗЯМММ ЕЙЙЙЙ - ***!!!
71
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ShоpКво БСП бе пич кои бяха тия,то ДПС ги я яхнало и ги язди та ум да ти заиди.
70
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези хора достигнаха до тотално умствено и морално падение. Те наистина не осъзнават ситуацията и скоро ще усетят "народната любов" Излизат и говорят неадекватно, изгубили са тотално връзка с реалността. Тези са бита карта а България е част от Европа, за добро или лошо, в правилният момент или не , ние сме част от Европа, Отново руска или турска ***, НЕ! Хора повярвайте , сега ние решаваме с кои сме и част от какво искаме да е бъдещето на децата ни. Бог да пази България, Амин!
69
0
 
11
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До иван Не е учил в Харвард. Доста далеч от там е бил.
68
2
 
11
 
! Отговори
иван преди 10 години
на някой се наруши спокойствието , припари им под петите
67
2
 
19
 
! Отговори
alen.shakirov преди 10 години
Ало чуй Народа и си бий камшика,че ще ви смачкаме.
66
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опустошарски уж щеше 250 000 работни места да открива, щеше цената на тока да намалявавместо това назначи свинчо Пеевски за шеф на ДАНСназначи турски областни управители, турски министър на Българката АрмияОпустошарски е турско ***, купен турски агент, Местан и Доган го *** *** всеки ден, а на Опустошарски *** му отворен и седи надупен на всичко съгласенСамо че ние българите няма да търпим надупения турски агент Опустошарски да ни прави на маймуни
65
1
 
17
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До иванСополанкото всъщност няма диплома и никога не е учил в Харвард. Точка. А за Пеевски нямам думи. Ясно е, че комунистите не трябва да бъдат във властта. За съжаление в парламента има 4 про комунистически партии от различни кланове на мафията.
64
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре бе противен ми е свинята Пеевски. Ама се питам, кой е по добре да държи Българските медии . Чужденци като ВАЦ и подобни , или Българин па макар и *** ....
63
3
 
1
 
! Отговори
ицо преди 10 години
До АнонименАма да съм споменавал Бойковци,Ванковци и т.н.,дадах пример с новия шеф на ДАНС
62
1
 
20
 
! Отговори
COMMUNE преди 10 години
АБЕ"ДРУГАРЮ ОРЕШАК",КОМШУ,КАК МОЖАХТЕ ДА НИ "НАТРЕСЕТЕ".ТОЗ "КРИМИНАЛЕН СВИНЧО"-ПЕЕВСКИ,"РЕЗНЯШКИЯ ***".ОЩЕ ЕДНА-ДВЕ ТАКИВА ДИВОТИИ,И ЗАБРАВЯМ ЗА 3 МЕСЕЧНИЯТ КРЕДИТ НА ДОВЕРИЕ,И ВИ ПОДПУКВАМ И ВАС НА ВАШ РЕД,КАКТО ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПОДПУКАХ,"БОЧЕТО БОРИСОВ"!
61
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заместници на Пеевски братя Галеви,секретар Трактора.