Президентът към ПГ-тата: Решете ще има ли оставки и на кого!

Плевнелиев иска адекватни мерки за излизане от ситуацията
Обновена: 17 юни 2013 14:47 | 17 юни 2013 12:10,
231
Президентът към ПГ-тата: Решете ще има ли оставки и на кого!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев настоя партиите в парламента да се съберат, да се обединят и да отидат при него след три дни на заседанието на КСНС с ясни позиции по протестите, обхванали столицата и страната.

"Ще има ли оставки, на кого, няма ли да има, да седнат и да се разберат оттук нататък какво ще се прави в парламента, кои са приоритетите, кои са законите, защото хората казаха много ясно: "Искаме да ни управляват хора с морал, които да не ни крадат ида не ни лъжат. Толкова е просто", отбеляза Росен Плевнелиев.

"Очаквам в четвъртък на Консултативния съвет по национална сигурност, който разширих като теми, освен реформата в Сектор "Сигурност", добавям и нова тема за дебати, ще дебатираме генерално по ситуацията в България и какви са адекватните мерки за излизане от кризата", настоя държавният глава.

Още по темата
На въпрос дали трябва правителството да подаде оставка, президентът посочи, че не е оправомощен по Конституция и не би поставил въпроса в момента за оставка, но счита, че е морален жест на всеки да прецени - на политически лидери, на министър-председатели, на министри.

"Изходът от политическата ситуация е единствено и само в общите усилия на всички политически лидери, надявам се това да се случи на КСНС за намиране на правилното решение", заяви той.

По думите му за пореден път българските граждани с недоволството си са показали своята силна демократична култура, и ще го кажа много ясно – любов към родината", отсече той.

Според него протестите от последните дни са много категорични към властта и имат своята ясна причина.

"И е крайно време политиците да променят подхода си към хората", настоя Плевнелиев.

За пореден път президентът обяви, че назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е направено на тъмно, но изрази задоволство от оттеглянето му.

"Това назначение беше според мен своеобразен рекорд в годините на прехода. Рекорд на политиката на задкулисието. Не трябва да се допускат оттук нататък подобни стъпки", изрази надеждите си той.

Президентът отново припомни позицията си, че е оттеглил кредита си на доверие към кабинета "Орешарски", което по думите му не означава, че не е готов в рамките на конституционните правомощия да работи с тях и да подкрепи или най-малкото да не попречи на всяка разумна идея.

Росен Плевнелиев бе днес гост на първата копка на Икономическа зона София – Божурище.

По проекта германска компания ще изгради ново предприятие и развоен център за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Стойността на инвестицията е 42.5 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
9
 
9
 
! Отговори
КАЗА КРАДЛИВИЯ преди 10 години
КОСОМОЛЧЕТО КРАДЛИВО КАЗА , ЧЕ НАРОДА ИСКА ПОЛИТИЦИ , КОИТО ДА НЕ ГО КРАДАТ И ЛЪЖАТ. КАК МОЖА ДА ГО КАЖЕ ТОЧНО ТОВА ТОВА КРАДЛИВО КОМСОМОЛЧЕ. ОТКРАДНАЛО НЕ САМО ЗА СЕБЕСИ , НО И ЗА РОДАТА /БРАТЧЕТО /. НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ БЕ *** ТОЧНО ТИ ДА ГОВОРИШ ЗА ЧЕСТНОСТ, КАТО ЗНАЕМ КАК ТЕ СЛОЖИ НА СТОЛА МУТРАТА С ИЗМАМИ , ДАЛАВЕРИ И ШМЕНТИ КАПЕЛИ. ОБИДИ СЕ И НЕ ОТИДЕ НА ДУНАВ МОСТ, ЗАРАДИ БУДА, МУТРЕВ , ЗАТВОРИ СЕ В КОМПЛЕКСЧЕТО ЗАРАДИ ОНАЯ ФРЪЦЛА ЖЕНА ТИ И СЕГА КАТО ПЛЪХ ИЗНИЧАШ ОТ ДУПКАТА И НИЖЕШ ГЛУПОСТИ
111
5
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Лупено-стадният антикомунизъм се завръща със страшна сила! Не съм привърженик на БСП, но няма нищо по-уродливо в нашата страна от дълбоко вкоренилата се омраза към нещо което никога не е било, няма го и няма да го има. "Кой не скача е червен!!! викнаха от трибуната и безумната тълпа започна да се тресе неистово, викайки "Червени ***!"
110
0
 
2
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
на пеевски - като депутата и шеф на Дансна двамата областни управители и на Станишев като шеф на БСП
109
2
 
10
 
! Отговори
Внимание преди 10 години
Ново 20....Преди малко Спинишев каза ,че Пеевски остава шеф на ДАНС... Беше гост на Ризова...Трябвало да му дадем шанс... И се хвали ,че само той е удържал на учителските протести по негово време...Май ще се лее кръв!!!
108
7
 
10
 
! Отговори
Danny Ocean преди 10 години
"Президентът" преди да коментира, първо да навърже три последователни думи БЕЗ ДА ГИ ЧЕТЕ ОТ ПРЕГЪНАТИ ЛИСТЧЕТА !!!
107
5
 
19
 
! Отговори
ко4о преди 10 години
Просто не е истина колко платени от комунистите драскачи има във форумите!!!!Колкото и да не Ви се ще да пуснете кокала долни червени изчадия времето Ви изтече!!!!ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на ОЛИГАРСКИ!!!!Нови парламентарни избори!
106
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, че протестираме срещу машите на олигархията Станишев и Местан, не значи, че искаме безобразията на Борисов и Цветанов!
105
3
 
12
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Българският народ е поставен между ударите на двете мафиотски разклонения на старата но още жива структура БКП(ДС).24 години отидоха на вятъра...
104
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Президент, оставете ги да се осерат още повече, да избират мутри за шефове на нац. сигурност задкулисно, да обясняват как се съобразяват с народа и сами ще си подпишат оставката... Не им помагайте, защото не ги искаме. Подкрепихте ги да променят закон, за да изберат един престъпник за шеф на ДАНС, не ги подкрепяйте повече, трябва да си ходят, хората не ги искат...........
103
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА И СЪД
102
0
 
12
 
! Отговори
ДО ПОЛИТИЦИТЕ преди 10 години
"Три неща трябва да пожелаеш за теб и на другите - здраве, радост и добри приятели.Три неща трябва да контролираш и овладяваш - темперамент, език, поведение.Три неща трябва да култивираш - смелостта, доброта и любов към околните.Три неща трябва да дадеш - възможност на бедните, утеха на тъжните, похвала на този, който заслужава.Три неща трябва да избягваш жестокост, надменност и неблагодарност.Три неща, на които да се възхищаваш - красотата на природата, на децата и на възрастните хора."Александър Чирков
101
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Президента! Поне един нормален, макар и с кусурите си!
100
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА ВОЙНА БРАТЯ! КЪРВЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕЯТ! НА ВОЙНА!
99
8
 
31
 
! Отговори
ИРИНА преди 10 години
КАК може да кажете, че ГЕРБ плаща на хората които са излезли на улицата. Това са лъжи. Бях там и нямаше нито един партиен член нито от ГЕРБ нито от която и да е друга партия. Въпреки вашите злобни мнения народът ще е единен и докато това правителство не подаде оставка, няма да напусне улиците.
98
1
 
14
 
! Отговори
Умен преди 10 години
До зълМного си *** освен, че си зъл!!!! Заради такива като теб сме така ходи си в Афганистан!!! Там ще ти е чудно!!!
97
18
 
5
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Тоя колко е смешен
96
21
 
11
 
! Отговори
Edna преди 10 години
Когато Г-н Плевнелиев започне да ми говори за "морал" и "задкулисие" просто ми иде да се издрайфам...то бива гьонсуратлък (сори за турцизма), ама неговото също край няма....
95
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА ВОЙНА БРАТЯ, НА ВОЙНА!
94
10
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Българите хал-хабер си нямат от метходите на социалното индженерство, с които отдавна си служат юдомасонските служби, с цел контрол над масите за целите на геополитиката. Сега имаме пресен пример с новите "протести". Наизлезлите "протестанти" не си дават сметка кой ги манипулира, и с каква цел. Post factum, отново ще кажат, че са били излъгани. Ами, така е, като не сте свикнали да мислите. Първосигнални сте, и сте елементарини за направляване. Целта на настоящия сценарий е инвазията в Сирия, подготвяна щателно от западните централи и Моссад. Сигнализирахте за неуместен коментар
93
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА ВОЙНА БРАТЯ, НА ВОЙНА!