Сидеров спретна цирк на КСНС, скочи на Плевнелиев

Бойко Борисов си тръгна, президентът даде 15-минутна почивка
Обновена: 20 юни 2013 14:06 | 20 юни 2013 09:29, Камелия Цветанова
504
Сидеров спретна цирк на КСНС, скочи на Плевнелиев
Видимо изнервен Росен Плевнелиев обяви почивка. Снимка: БТА

С фалстарт и невиждан скандал започна днешното заседание на КСНС при президента, която основна тема е сигурността в страната и протестите на хората.

Причината за това стана недоволството на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който освен че преди началото на заседанието крещеше пред прозорците на президента "оставка", след това поиска от президента да му отговори: „Какви са тия пари, които тъпче в офшорки и защо вози с правителствения самолет шефа на „Дънди прешъс“.

Държавният глава многократно го помоли да спазва правилата на заседанието и да спре с канонадите си срещу него, както и да декларира, че ще спазва правилата на КСНС.

Тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Плевнелиев да въведе ред и предупреди, че след като Сидеров не иска да напусне заседанието, за да протече то нормално, той ще си тръгне. Така и направи.

След това Плевнелиев поиска от юристите на президентството дали могат да проверят по какъв начин е възможно да бъде отстранен от КСНС лидерът на „Атака“ и даде 15-минутна почивка, за да се успокоят страстите.

Лидерът на ДПС Лютви Местан поиска през това време представители на президентството да се свържат с Бойко Борисов и да го върнат обратно.

Той се мотивира с обстоятелството, че представителите на най-голямата политическа сила не ходят в НС и заседанието на КСНС е шанс „да седнем на една маса и да се обсъди една много тежка политическа ситуация, защото иначе отговорността на пръв поглед ще се окаже само на партиите, които подкрепят правителството".

На свой ред лидерът на БСП Сергей Станишев настоя пред президента след почивката да се съберат без медиите, защото тяхното присъствие създавало условия за такъв напрегнат диалог, който се водел между него и лидера на „Атака“.

В крайна сметка след почивката заседанието продължи в присъствието и на Сидеров.

Според правилата по време на заседание на КСНС не могат да се обсъждат теми, които не са заложени в предварителния дневен ред, но няма точка, според която лидер на партия да бъде принуден да напусне заседанието, обясниха юристи пред Dnes.bg.

Зам-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък замести Бойко Борисов, който напусна заседанието и отказа да се върне след словоизлиянията на лидера на "Атака". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
17
 
8
 
! Отговори
sibirska hrutka преди 10 години
kakvo pliuete po Volen ***,edinstvenia zovek ,koito ima smelostta da oburne subitiatav polza na toia izvetrial i obezumial narod
358
0
 
2
 
! Отговори
1324 преди 10 години
dvama razgovariat predi izborite-kato se subudia ako mi e naliavo shte glasuvam za levizata,ako mi e nadiasno shte glasuvam za desnizata,,,ami ako ti e nagore,,-ako mi e nagore mi e prez onaia rabota za izborite
357
28
 
12
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
защо сидеров да е виновен за скандала.плевнелиев е длъжен да отговори защо има пари в офшорки .на тези които не искат да разберат да им обясня тези пари в офшорки са пари с недоказан източник върху които не се плащат данъци.не може човек като плевнелиев да говори за морал а да лъже българското законодателство.искам да попитам протестиращите защо мълчат за далаверите на президента или пак двойствен стандарт,лъжец но наш лъжец .затова волен е прав да пита,след като жерналистите мълчат като п..ки.
356
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво Волене!Мафиотската олигархия много бързо стана "света вода ненапита"!Плевнелиев да каже на какви цени са купени общинските терени ,върху които е посторен "Бизнес парк-София"!Заслужава строга ревизия.
355
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кокоkade zabravi gerb horata koito dokaraha bylgariq do tuk
354
5
 
39
 
! Отговори
коко преди 10 години
КЛОУНАДА С ГЛАВЕН ГЕРОЙ БОЛНИЯТ СИДЕРОВ. ДО КОГА ЩЕ НИ ЗАБАВЛЯВАТ ЗАВИСИ ОТ НАС. ДОЛУ БСП, ДОЛУ ДПС, ДОЛУ АТАКА. СТИГА ПРОСТОТИИ.
353
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля че жегата е виновна. Шизофрениците получавали кризи. Ето днес клоуните Волен и Бойко изтрещяха и говорят несвързано... убийства, заплахи. Докторите да се задействат, моля.
352
1
 
13
 
! Отговори
гешев преди 10 години
защо не разследват и другите президенти? щом този го е правил, значи и другите са крали!
351
33
 
9
 
! Отговори
Иван преди 10 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ - ПРЕМИЕР !
350
5
 
31
 
! Отговори
ДИКТАТУРА преди 10 години
БОЖЕ , ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ! КАК ДОПУСНАХМЕ ТОЗИ ВИДИМО ,ПСИХИЧЕСКИ НЕУСТОЙЧИВ, ИНДИВИД ДА КОМАНДВА В ДЪРЖАВАТА !? ТОЗИ ЩЕ НИ ВКАРА В АДА , АКО НЕ СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ .............. ТОЙ ПРОВОКИРА НАЦИЯТА , ЩЕ ПРЕДИЗВИКА КЪРВАВИ РАЗПРАВИ И ЩЕ НАЛОЖАТ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ И ТОГАВА ................... ЖАЛНА НИ МАЙКА !!!!!!!!!!
349
4
 
27
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
До дО 396А ако някой като *** Сидеров скочи така на Меркел какво ще стане А ?
348
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
(На свой ред лидерът на БСП Сергей Станишев настоя пред президента след почивката да се съберат без медиите, защото тяхното присъствие създавало условия за такъв напрегнат диалог.)Това много ми хареса!!!!!!!!!ПЪЛНА ПРОЗРАЧНОСТ!!!!!!!!!!
347
2
 
13
 
! Отговори
ник преди 10 години
еее стига вече с този бойко нито е на влас нито нищо явно тая биби иска червен коктел премесен с турчи и сламка атака да я командват.бойко не е на влас спи спокойно
346
8
 
44
 
! Отговори
сиси преди 10 години
Браво ага Сидеров само президента не беше плюл.Човека ,който се опълчи на тройната коалиция и сне доверието си от тях.Главния прокурор да се самосезира и да постави Сидеров под заприщение.Тоя оплю всичко истинско и българско.
345
3
 
29
 
! Отговори
BEIBI 1 преди 10 години
Сайдера драпа всячески да контролира общественото мнение и политически живот преди да бъде изнесен. Само че, вече бърка деня и нощта, какво, къде, как и на кой говори. Още мнооого неща може да издрънка за да излезе чист, ама надали.
344
5
 
41
 
! Отговори
KIK преди 10 години
Вижте само къде е седнал Сидеров точно до турчина нямам повече думи
343
8
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Понеже Сидеров единствен пита и точно той като зададе въпроса на президента му се разтреперват партенките и си признава всичко.Аиде излезте малко от сериалите. Всичко което тая плюнка прави е за шоу. Това му е основния капитал и беше смешен докато не почна да пречи. В конкретния случай пак все тая щото от тоя диалог не вярвам да излезе нищо. Просто отлагат заминаването си.
342
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 397Знаеш добре, че това са кьорфишеци.Страната ни е изправена пред лицето на фашизма. Тичай да се молиш в църквата, на килимчето или в синагогата - според вярата си фашизмът да не се завръща никога вече. Никога вече.
341
10
 
38
 
! Отговори
хххх преди 10 години
Сидер-Ага вече започваш сериозно да лазиш по нервите на хората.Канален плъх,ако беше найстина нажионалист нямаше да се криеш под пластмасовата маса от "народната любов".Дано пукнеш предател мръсен.Защо майките с колички и малките деца не те подкрепят пред смешната ти централа.Всичките ти симпатизанти пред централата са платени анаболни селяци...срещу сумата от 40,50 лв
340
26
 
19
 
! Отговори
БИБИ преди 10 години
дАНО ПОВЕЧЕ НИКОГА И НИКЪДЕ НЕ СЕ ВРЪЩА БОЙКО БОРИСОВ,ТОЙ Е СРАМ ЗА ВСИЧКИ НАС