Сидеров спретна цирк на КСНС, скочи на Плевнелиев

Бойко Борисов си тръгна, президентът даде 15-минутна почивка
Обновена: 20 юни 2013 14:06 | 20 юни 2013 09:29, Камелия Цветанова
504
Сидеров спретна цирк на КСНС, скочи на Плевнелиев
Видимо изнервен Росен Плевнелиев обяви почивка. Снимка: БТА

С фалстарт и невиждан скандал започна днешното заседание на КСНС при президента, която основна тема е сигурността в страната и протестите на хората.

Причината за това стана недоволството на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който освен че преди началото на заседанието крещеше пред прозорците на президента "оставка", след това поиска от президента да му отговори: „Какви са тия пари, които тъпче в офшорки и защо вози с правителствения самолет шефа на „Дънди прешъс“.

Държавният глава многократно го помоли да спазва правилата на заседанието и да спре с канонадите си срещу него, както и да декларира, че ще спазва правилата на КСНС.

Тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Плевнелиев да въведе ред и предупреди, че след като Сидеров не иска да напусне заседанието, за да протече то нормално, той ще си тръгне. Така и направи.

След това Плевнелиев поиска от юристите на президентството дали могат да проверят по какъв начин е възможно да бъде отстранен от КСНС лидерът на „Атака“ и даде 15-минутна почивка, за да се успокоят страстите.

Лидерът на ДПС Лютви Местан поиска през това време представители на президентството да се свържат с Бойко Борисов и да го върнат обратно.

Той се мотивира с обстоятелството, че представителите на най-голямата политическа сила не ходят в НС и заседанието на КСНС е шанс „да седнем на една маса и да се обсъди една много тежка политическа ситуация, защото иначе отговорността на пръв поглед ще се окаже само на партиите, които подкрепят правителството".

На свой ред лидерът на БСП Сергей Станишев настоя пред президента след почивката да се съберат без медиите, защото тяхното присъствие създавало условия за такъв напрегнат диалог, който се водел между него и лидера на „Атака“.

В крайна сметка след почивката заседанието продължи в присъствието и на Сидеров.

Според правилата по време на заседание на КСНС не могат да се обсъждат теми, които не са заложени в предварителния дневен ред, но няма точка, според която лидер на партия да бъде принуден да напусне заседанието, обясниха юристи пред Dnes.bg.

Зам-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък замести Бойко Борисов, който напусна заседанието и отказа да се върне след словоизлиянията на лидера на "Атака". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
21
 
16
 
! Отговори
дО 396 преди 10 години
Става въпрос за международното журналистическо разследване за офшорките. Доколкото разбрах оттам е изкочило името на нашия Президент! И какво сега? Да се правим, че не сме разбрали ли?!Ами ако това излезе за Меркел например, коакво мислиш, че ще стане в Германия, а?!
338
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като чета гнусните коментари по отношение на президента, не се учудвам защо са ни такива управляващите."*** народ - слаба държава!" А нашата вече е на път да изчезне. Ако в България има политик с честно придобити доходи - това е Плевнелиев. Но както стана с бюлетините, които уж били за ГЕРБ и безмозъчните повярваха - така и сега им хвърлиха въдичка за президента и те веднага я лапнаха. Е, на какво да се надяваме още - че с културното си недоволство ще изгоним ***???
337
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сидеров иззел ролята на главния клоун плевнелиев и той в потрес-изпада в истерияникога не съм гласувал за сидеров- но ако се отделите от емоционалните му изцепки които при контакт с дебилните политици са естествени - болшинството от нещата които казва са си чиста истина
336
21
 
16
 
! Отговори
МОРАЛ преди 10 години
Може да се държи странно и неприемливо, но това за ОФШОРКИТЕ е твърде сериозно и Президента дължи на обществото ОТГОВОР. Ако е вярно, трябва веднага да подаде оставка, защото не може начело на държавата да бъде човек заобикалял закона и отклонявал пари от държавата. Мисля, че днес най-много ни липсва МОРАЛ и това е основната причина за трагичното положение на обществото ни. Наистина малко не на място и не с подходящия тон, но Сидеров ПРАВИЛНО ГО ПОПИТА!
335
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога това комплексирано, дребно човече Сидеров ще бъде толерирано ? Ясно е, че иска да провокира скандали и дори физическо насилие, но къде са органите, които трябва да се грижат за нормално протичащи важни срещи. И всичко това под одобрителното отношение на гея и бея.Толкова са жалки и отвратителни, че им е малко изгонването от властта и парламента. Не знам как ще живеят от тук нататък, съпроводени до края на живота си от омразата и презрението на народа ни. Изчадия!
334
13
 
34
 
! Отговори
липса на морал преди 10 години
AБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ Г-Н ПРЕЗИДЕНТА,ТОВА Е НЕУВАЖЕНИЕ ДА СЕ ГОВОРИ С ТОЯ ТОН И НАЛУДНИЧАВ ПОГЛЕД,ТА ТОЙ СИ ПЛАЧЕ ЗА ОСМИРИТЕЛНА РИЗА,НЕ РАЗБИРА КОЛКО СЕ ИЗЛАГА,А СЧИТА КОЛКО Е ПРАВ-ЗА КОЕ ОБАЧЕ-ТОЙ ПОДПАЛИ ЗИМАТА ФЕТИЛА И СЕГА СИГУРНО Е СТРАШНО ГОРД,А ТРЯБВА ДА СИ ЗАВРЕ ГЛАЛАТА В ЗЕМЯТА И ДА СПРЕ ДА ДРЪНКА,ЧЕ СТАНА АДСКИ АНТИПАТИЧЕН С ПОВЕДЕНИЕТО СИ
333
9
 
33
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Защо като сте толкова морални *** не искате проверка на имуществото на Сидеров Станишев Доган,ПЕЕВСКИ И Т.Н.
332
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Сидеров спретна цирк на КСНС, скочи на Плевнелиев".........цирк,цирк ама с ОФШОРКА
331
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми кво правилно му го каза Сидеров, а ония вместу да отговори се измъкваше като п***а
330
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До мониПлевнелиев е единственият политик с доказани доходи в тази държавица. Ако всички политици са се трудили колкото него и са печелили достатъчно с труда си България щеше да е рай.Но тъй като волен не става за нищо знае само да плюе. Той през живота си дали е изкарал един честен лев или разчита само доган да му плаща. Трябва да го затворят и да не го пускат на свобода, заедно с олигофените около него, както и с тези две чубрици от атака. Можеха поне да купят по-красиви като не са умни.
329
20
 
12
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Сидеров беше прав да зададе тези въпроси на президента.Въпросът е там,че можеше да го направи по културен начин и да не става такъв грозен скандал
328
0
 
21
 
! Отговори
Кристиян преди 10 години
Мисля,че тези хора, които днес представляват политическия елит на България са абсолютно импотентни по отношение потребностите на обществото,хирургически им е премахнато чувството за срам,съвестта им е имплантирана на дебелите ,лакоми *** и всичко останало им е поставено във фризерите на скудоумието .Напълно са безполезни за нас избирателите.Всеки от тях се е докопал до най-големия маркуч,свързан с общото благо и дърпа до припадане.Така виждам настоящето и бъдещето управлене на държавата.
327
28
 
12
 
! Отговори
az преди 10 години
Добре че е Сидеров, да казва истината в очите. Държавата т5ъне в мизерия, хора се самозапалват, вие ревете че станал някакъв скандал. Много важно!Плевнелиев не си знае имотите, как ли е забогатял така. Виждали ли сте му палата в Гърция?
326
8
 
4
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
НИЕ СМЕ НАРОД ОТ МИЖИТУРКИ-ГАДНИ ,ПОДЛИ И ЗАВИСТЛИВИ.КОЛКО ПО РАНО ПРЕСТАНЕМ ДА СЪЩЕСТВУВАМЕ ТОЛКОЗ ПО-ДОБРЕ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО.
325
0
 
1
 
! Отговори
Независим преди 10 години
sanctorlegum/%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B8/
324
0
 
25
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
До мони-защо не проверят Моника и Сидеров съседите по апартамент на Сидеров в Париж знаят ,че имота е на българския Льо Пен
323
10
 
6
 
! Отговори
само 362 преди 10 години
или е пълно с *** тука , или с платени драскачи - и в двата случая, който повярва на защитаващите президента във форумите си заслужава управниците
322
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ТОЗИ СЛУЧАЙ ПОДКРЕПЯМ ВОЛЕН...
321
13
 
19
 
! Отговори
сара преди 10 години
Няма друг такъв продажник като него Болен!
320
2
 
22
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Чудя се какъв народ сме,смирен ли,търпелив ли,*** ли?Такива хора да управляват държавата ни си е трагикомедия.Тоя Юда Български,и наглостта и безочието,да не кажа духовната ***....,на тези,които изкараха от търпение българина,сякаш са женени за властта и парите,и нищо не може да се направи, за да прогледнат и разберат ,че ситуацията си е матова.Руските и турски интереси ли защитават или са избрани от нас,като най-добри българи,да представляват Родината.СРАМУВАМ СЕ,ОТ ТЯХ,ТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ.