Борисов и Кунева протягат ръка на Радан Кънев

И двамата видяха близки позиции с ДСБ
23 юни 2013 18:10,
156
Борисов и Кунева протягат ръка на Радан Кънев
Борисов също търси път към десните. Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ”Движение България на гражданите” Меглена Кунева протегнаха ръка към Радан Кънев, който днес застана начело на ДСБ. Кунева и Борисов и изпратиха поздравителни писма до новия председател на тъмносините.

”Вие поемате политическото лидерство в труден за десните партии момент. Трудности, които разбираме и споделяме през нашия политически опит. Трябва да намерим смисъла на широката и искрена дясната представителност на хората, които отхвърлят политическата неискреност и сивите коалиции”, се казва в поздравителното писмо на Кунева.

Тя обяснява, че позициите на ДБГ по отношение на политическия картел, видимо съвпадат с изразените позиции на ДСБ, с които имат „обща нетърпимост към задкулисното влияния на олигархичните бизнес кръгове и към подмяната на волята на българските избиратели”.

”Като отчитаме това, а също и факта, че резултатите от последните избори, налагат по естествен начин  двете партии за отговорна алтернатива на партиите в парламента се надяваме във Ваше лице да открием партньор за осмисляне пътя към изграждането на не само автентична, но и силна дясна платформа в България”, завършва Кунева.

В писмото на Борисов пък се посочва, че той и партията му желаят успех на Кънев, „защото хората в дясното политическо пространство заслужават по-голямо представителство”.

Надявам се занапред да намираме все повече допирни точки по темите, които ни сближават, вместо да търсим разделителни линии дори тогава, когато ги няма. В последните години основният проблем на партийните лидери в дясното политическо пространство беше търсенето на противници в самото дясно, за разлика от левите лидери, които винаги успяват да се консолидират и да бъдат обединени, въпреки различнията си. Уверен съм, че в името на демокрацията, трябва да намерим път към по-добър диалог между нашите две формации”, се казва още в писмото на Борисов.  Според него такива са и очакванията на всички десномислещи хора в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
3
 
! Отговори
Борка преди 10 години
Пръмова зад решетките!!!!
135
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 10 години
Киро кирооо киро....
134
4
 
4
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Бойко Борисов е най-хитрата и страхлива мутра! Знае, че българите изпитват ненавист да ги управлява Доган и се възползва от това....първо бе, че е поръчан от Доган, после Пеевски... Всъщност цели едно - преизберете ме! Сега се присламчва към новото дясно... ГЕРБ се саморазпада, дясно няма... Ако унищожите и лявото, унищожавате и държавата. Тия пък, с протегнатата ръка... Тикви и леки жени...
133
1
 
5
 
! Отговори
Nina_Lalovaa преди 10 години
Не знам на какви се правят Борисов и Кунева, но явно имат общи бъдещи планове, въпреки ожесточена предизборна борба използвайки дясното, като параван. Всеки ламти за кокала.
132
1
 
4
 
! Отговори
Хитрия преди 10 години
Като удавник за сламка се хваща Кунева. Народа не е глупав и няма да позволи да бъде управляван от такива фигури като Кунева, които са доказани със своите провали във външната политика на България.
131
0
 
3
 
! Отговори
Izvestniq преди 10 години
Никой няма да я остави тази да дойде да управлява страната. Много хора са против нея от много години, но сега вече ще и покажат вратата и с нейната партия ще бъде свършено.
130
3
 
4
 
! Отговори
до КИРО преди 10 години
Ти си болен човече. ГЕРБ не могад да бътат основа на нищо вече. Примирете се най-после.
129
10
 
5
 
! Отговори
КИРО преди 10 години
До Никога повече ГЕРБ.Преди колко години казвахме "НОКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ" "БСП е МАФИЯ" От къде си сигурен ,че ГЕРБ ще дойдат на власт? Сигурно,че само ГЕРБ се опълчиха на безскруполната анти Българска партия.Единственната алтернатива е дясното ,а основата на дясното е ГЕРБ ,колкото и да не ти се иска.Ясно ли ти е бе ***.
128
1
 
12
 
! Отговори
dimityr_penev преди 10 години
Дясното не трябва да има нищо общо с тия двамата. Ако искат да съществуват, не трябва да се съюзяват с тях.
127
1
 
12
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
Двама престъпници се опитват да се подмазват на десницата с цел да я съсипят. Нещо което владеят до съвършенство.
126
10
 
13
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
Ми тримцата да си бяха ударили и по една целувка , щом са се разпознали като толкова близки. ДСБ до никъде няма да стигне почне ли да се гушка сти тия удавници !
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кунева в затвора,там и е мястото!
124
1
 
11
 
! Отговори
143 преди 10 години
Съгласен съм с това, че трябва промяна спешно на сегашната ситуация, но едновременно с това трябва и предложение за такава промяна, предложение за нови лица и най-вече лидери. Не е нормална ситуация на пълно отрицание от всичко. Не считам, че това може да доведе до нещо по-добро.
123
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко мутрата и снахата на БКП Пръмовица са готови на всичко само и само да са във властта !!!Народа обаче помни ,и се надявам да раздаде всеки му заслуженото !!!
122
13
 
15
 
! Отговори
Iva Hikova преди 10 години
Смешници и двамата са толкова алчни за власт, че не е истина. Хората искат промяна в парламента и чистка именно на такива компрометирани пионки като Буда, Пръмова и пр. Кунева колко мандата изкара?! От колко години е по високите етажи на властта и какво направи за цялото това време, за да живеем по-добре - абсолютно НИЩО! Борисов и той е бита карта!
121
0
 
18
 
! Отговори
ahilesov преди 10 години
Всичко живо май се готви за избори на есен и това си личи по тези нишани, които пускат една към друга партиите извън парламента. Лицемерно е от страна на Кунева да иска съюз с ДСБ като именно тя е от хората, които се опитаха да им подпишат смъртната присъда и обра доста от техния вот, което се оказа добре дошло сега за новата тройна коалиция. Да не говорим за приноса й при съставянето на самия кабинет.
120
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Борисов и Кунева все още си мислят че ще бъдат в следващия парламент,по добре протестите да не СПИРАТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,щели да подкрепят,кои са те та щели да подкрепят ПАРЦАЛИ И *** В ЕДНО !!!!!!!!.....
119
3
 
14
 
! Отговори
jj преди 10 години
Подали му ръка, ама той се хванал за нещо друго, след което Костов му казал: "видя ли защо се оттеглих?" :D
118
16
 
11
 
! Отговори
aesa преди 10 години
Само така'ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА"!!
117
5
 
20
 
! Отговори
рапър преди 10 години
Да се хванат за ръчички и ДИМ ДА ГИ НЯМА...