Кабинетът не може да работи без парламент, отсече Орешарски

Протестиращи към премиера: "Мишки сте", "Нагли сте"
Обновена: 26 юни 2013 14:19 | 26 юни 2013 11:53,
220
Кабинетът не може да работи без парламент, отсече Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Кабинетът не може да работи без парламент. Това заяви премиерът Пламен Орешарски, след като престоя близо два часа в кабинета на председателя на НС Михаил Миков, предаде репортер на Dnes.bg.

Той няма да се откаже от персоналните промени в Министерския съвет, които бяха бламирани днес от “Атака“ и ГЕРБ.

Депутатите от двете парламентарни групи не дойдоха в пленарна зала и така спряха избора на Даниела Бобева за вицепремиер.

Орешарски не довърши отговора на въпроса какво ще се случи, ако парламентът продължи да не функционира: „Ако парламентът не работи, очевидно...“

Страхувам се, че в нестабилността, в която попаднахме, може да продължи неопределено дълго и при следващи правителства. Какво правим тогава? , заяви той

Орешарски обаче беше категоричен, че не се чувства заложник на кворума. „Не се чувствам заложник. Парламентарният кворум не е мой въпрос. България е парламентарна република и се надявам парламентът да работи“, заяви той.

Той не коментира какво ще стане, ако националистите продължат да не влизат в НС.„Това са хипотези и въпроси към парламентарното мнозинство”, заяви той.

Премиерът заяви, че ще внесе отново предложенията за промени в кабинета, които да бъдат гласувани от Народното събрание. „Още в началото обещах, че ще има втори вицепремиер,  каза той.

Още по темата
Премиерът беше категоричен, че не се притеснява да напусне НС, въпреки че отвън са се събрали хора.
Той обясни, че не смята да разговаря с тях. Аз опитвах вече. По-скоро другата страна не разговаря, каза той.

Премиерът Пламен Орешарски излезе от северния вход на Народното събрание и под силна охрана беше качен в един от правителствените мерцедеси.

Придружаван от втори автомобил, той премина пространството около парламента пред централния вход и по бул. "Цар Освободител" продължи към Министерския съвет.

Протестиращите скандираха "Страх ви е", "Мишки сте", "Нагли сте", "Всичко се повтаря". За да осигурят кордон на премиерския автомобил, полицаите разделиха булеварда на две с жива верига, както и страничната улица откъм БАН, и така протестиращите бяха разделени на групи, за да бъдат по-лесно контролирани, предаде БТА.

След министър-председателя сградата на парламента с автомобил напусна и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

След изтеглянето на кортежа на премиера полицаите се прибраха зад загражденията. Протестиращите остават на площада.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
16
 
23
 
! Отговори
богат речник преди 10 години
Вярно е, че протестиращите са образовани! Разполагат с богат речник: "първо - мразя всички", "второ - мразя всички" и "трето - мразя всички"!
46
12
 
23
 
! Отговори
Stilchev преди 10 години
Как ме е яд, че пропуснах кафето пред парламента ..... Утре си взимам отпуска(малко яйца) и отивам.
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Райков да се качва на самолета!
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Защо си анонимен бе ***, защо пишеш неграмотно? Не знаеш ли, че пред "че" се слага запетая? Че откъде да знаеш като ти е купена дипломата. А да плюеш знаеш, *** ***!
43
13
 
18
 
! Отговори
Най-големият скандал преди 10 години
Най-големият скандал е, че ку*тизанът на агент Буда е президент!
42
9
 
18
 
! Отговори
Драгия преди 10 години
Тези "много интелигентни" хора, организирани пред НС от ГЕРБ само обиждат. Ама това май не прави впечатление на медиите, вторачени в изцепките саво на В.Сидеров! Народът го е казал - обижда слабият, който няма аргуементи!!!
41
21
 
24
 
! Отговори
Офшорски преди 10 години
По-добре Пламен Орешарски, отколкото Роско Офшорски!
40
18
 
23
 
! Отговори
без очи и без зъби! преди 10 години
Тъпият българин от улицата отново се насочва към любимата си тактика - око за око, зъб за зъб! Без да си дава сметка, че ще останем без очи и без зъби!
39
12
 
19
 
! Отговори
stun преди 10 години
Тия са толкова НЕКАДЪРНИ, че и собствените си 120 депутати не могат да докарат в парламента.
38
11
 
10
 
! Отговори
Asarata преди 10 години
До електорат матрялов: Ти *** недорасъл се скрий в омерзаните си и долни червени одежди, не плюй по народа *** ***, свърши ви времето!
37
7
 
11
 
! Отговори
6reeeeek преди 10 години
Всички в НС управляващите да си подават оставките и срещу представена заверена оставка с входящ номер да напускат парламента
36
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно е че платените протестиращи няма да оставят парламента да работи да подават оставка Правителството, ясно е че ГЕРБ и Атака не желаят промени в изборния закони и че Цветанов ще направи всичко възможно да запали държавата само, за да не влезе в затвора. Но едно е сигурно че хората вече знаят истината и при следващите избори няма да има Атака а Аз няма да си хабя гласа за Кунева а ще гласувам против борисов и ще гласумав за БСП колкото и да ги мразя, но просто не искам повече мутра да управляв
35
8
 
21
 
! Отговори
Otvratsharski преди 10 години
И какво смятате платени мекерета такива? Колко гласа ще спечелите? Ще купите 10-на % и ще се наредите до ДПС. Реално те са с най-устойчивия електорат. От червените редици ще има зверски отлив. Корабът толкова се е наклонил, че дори не го усещате. Подкрепям протестите, защото от първия ден г-дата от левицата творят гаф след гаф и тъпотии. Не ми харесва дестабилизацията, но ги подкрепям. А г-ца Манолова, горката, какъв въздух да му дадем на този кабинет, като от него не е дошло нищо конструктивно?
34
11
 
29
 
! Отговори
Гопето преди 10 години
Това правителство, каквото можа направи и хората го оцениха.... Сега е време да си подаде оставката...
33
7
 
14
 
! Отговори
Христов преди 10 години
Като си тръгне ще дойдат други ,който ние ще си изберем с пари бой и лъжи.Дайте им възможност поне изборният кодекс да променят за да изберим хора от народа който да са по -малко лъжливи и крадливи и да не ни се налага да стойм отново на улицата след следващи избори , а тогава ще е зима
32
12
 
15
 
! Отговори
НИЙ преди 10 години
Докога, докога простака ща ни налага диктатурата на малцинството, с крясъци, чупене, бой. Боже този цирк го играхме и не ни бе добре. Стигааааа, останхме шепа народ. Простаци опомнете се.
31
12
 
14
 
! Отговори
михаил преди 10 години
и какво излиза: вие сте толкова добри а пък ние не ви искаме. вие сте такива експерти, а ние не го оценяваме?решение: ние не ви залъужаваме и моля накажете ни с една хубава оставка!!!и ние ще ви кажем, както вие на нас: извиняваите!!
30
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВМЕСТО ДА СЕ ЗАВИСИМИ ОТ РАЗНИ ШИЗОФРЕНИЦИ, НАПРАВЕТЕ ВЕДНАГА ИЗБОРИ- ГЕРБ Е РАЗЦЕПЕН, ДЯСНО НЯМА, АТАКА Е АУТ- САМО БСП И ДПС ЩЕ ВЛЕЗАТ С МНОГО МАНДАТИ. И ПОСЛЕ СЕДЕНКАДЖИИТЕ ДА ГО ДУХАТ ! ВМЕСТО ВАС ДА ВИ ПЛАШАТ С ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ, ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТ.
29
11
 
27
 
! Отговори
Гопето преди 10 години
Не е и нужно Гусин Орешарски... Довиждане... Оставка !!!
28
11
 
15
 
! Отговори
Гопето преди 10 години
Не е и нужно Гусин Орешарски... Довиждане... Оставка !!!