Кабинетът не може да работи без парламент, отсече Орешарски

Протестиращи към премиера: "Мишки сте", "Нагли сте"
Обновена: 26 юни 2013 14:19 | 26 юни 2013 11:53,
220
Кабинетът не може да работи без парламент, отсече Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Кабинетът не може да работи без парламент. Това заяви премиерът Пламен Орешарски, след като престоя близо два часа в кабинета на председателя на НС Михаил Миков, предаде репортер на Dnes.bg.

Той няма да се откаже от персоналните промени в Министерския съвет, които бяха бламирани днес от “Атака“ и ГЕРБ.

Депутатите от двете парламентарни групи не дойдоха в пленарна зала и така спряха избора на Даниела Бобева за вицепремиер.

Орешарски не довърши отговора на въпроса какво ще се случи, ако парламентът продължи да не функционира: „Ако парламентът не работи, очевидно...“

Страхувам се, че в нестабилността, в която попаднахме, може да продължи неопределено дълго и при следващи правителства. Какво правим тогава? , заяви той

Орешарски обаче беше категоричен, че не се чувства заложник на кворума. „Не се чувствам заложник. Парламентарният кворум не е мой въпрос. България е парламентарна република и се надявам парламентът да работи“, заяви той.

Той не коментира какво ще стане, ако националистите продължат да не влизат в НС.„Това са хипотези и въпроси към парламентарното мнозинство”, заяви той.

Премиерът заяви, че ще внесе отново предложенията за промени в кабинета, които да бъдат гласувани от Народното събрание. „Още в началото обещах, че ще има втори вицепремиер,  каза той.

Още по темата
Премиерът беше категоричен, че не се притеснява да напусне НС, въпреки че отвън са се събрали хора.
Той обясни, че не смята да разговаря с тях. Аз опитвах вече. По-скоро другата страна не разговаря, каза той.

Премиерът Пламен Орешарски излезе от северния вход на Народното събрание и под силна охрана беше качен в един от правителствените мерцедеси.

Придружаван от втори автомобил, той премина пространството около парламента пред централния вход и по бул. "Цар Освободител" продължи към Министерския съвет.

Протестиращите скандираха "Страх ви е", "Мишки сте", "Нагли сте", "Всичко се повтаря". За да осигурят кордон на премиерския автомобил, полицаите разделиха булеварда на две с жива верига, както и страничната улица откъм БАН, и така протестиращите бяха разделени на групи, за да бъдат по-лесно контролирани, предаде БТА.

След министър-председателя сградата на парламента с автомобил напусна и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

След изтеглянето на кортежа на премиера полицаите се прибраха зад загражденията. Протестиращите остават на площада.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
43
 
18
 
! Отговори
asdf преди 10 години
Дръж се Орешарски , не позволявай на 3000 *** да контролират съдбата на над 7 милиона Българи. Най-лошото в момента би било да се провеждат втори предсрочни избори.
26
31
 
20
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 10 години
В сегашната ситуация между *** и протестиращите откривам само една разлика:*** взимат мангизи само един път на 4 години за да навредят на страната си ,а протестиращите всяка вечер за същото!
25
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Пропуксаме нещо доста важно: имаше социално недоволство, изтля, съгласихме се да има нови избори, спечелиха ГЕРБ, президента им даде мандат, те го отказаха....
24
4
 
16
 
! Отговори
Otvratsharski преди 10 години
Този калмук, заедно с останалата ***, директно да бъдат екстрадирани към Сибир, да послужат поне за нещо на кукловодите си. След като се видя, че тук не може да оперират. В момента ситуацията е патова. Ако има нови избори, резултатите няма да са различни, в същото време мухльовците не се събраха да гласуват промени в ИК. Не може да се вземе никакво решение и все още буксуваме - от началото на годината буксуваме. Не искаме Бойко, не искаме БСП, ама реално изборите друго ще покажат. И какво -
23
7
 
25
 
! Отговори
Влюбен преди 10 години
В никоя демократична държава министър-председателят не се страхува да се движи свободно и без охрана по улиците. Дали "народната любов" плаши толкова много г-да управляващите?!
22
3
 
17
 
! Отговори
! преди 10 години
Какво правим ли?Ами много просто,едно нещо след като е неефективно се променя,както искате така го разбирайте,драги ми държавници!
21
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЪН *** НАГЛИ!
20
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да ги задържим до 18:30 в Парламента и след това ще видим кой кого
19
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много "УМНИЯТ" Орешарски незнае къде се намира, а тръгнал да управлява!ОСТАВКА!
18
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЙДЕ НА ИЗБОРИТЕ, АМА ПОСЛЕ КОЙТО НЕ Е ГЛАСУВАЛ, ДА СЕ ЗАВРЕ В МИША ДУПКА И ДА ЗАМЪЛЧИ ЗАВИНАГИ. ИЗБОРИ ВЕДНАГА- АЗ АКО СЪМ НА СТАНИШЕВ, ПРИ ТОВА РАЗЦЕПЛЕНИЕ НА ГЕРБ,У ПРИ СПАДАЩАТА АТАКА, ПРИ ЛИПСАТА НА ОРГАНИЗИРАНО ДЯСНО, ЕДИНСТВЕНИТЕ ПЕЧЕЛИВШИ СА БСП И ДПС. СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА ИМ ГО НА ВСИЧКИ, ЧЕ ДА ЗАМЪЛЧАТ И ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ РАБОТИ В ТАЯ ДЪРЖАВА, А НЕ САМО СЕДЕНКИ
17
8
 
23
 
! Отговори
.!. преди 10 години
Каква хубава снимкаааа :)) Айдеее, Чао-Чао, Оли!
16
8
 
17
 
! Отговори
МАРШ! преди 10 години
Ами грабвай си *** и изчезвай!
15
7
 
18
 
! Отговори
anonim преди 10 години
Съвет до всички социалисти, не си назначавайте старите муцуни, защото наистина ще отидете в отвъдното.
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най ме кефи, че обожавания от народа вожд ББ и видния патриот ВС днес не са посмели да отидат на работа, за да не се види голямата народна любов и към тях. А другите "народни представители" пак под кордон излизат, че им пари под петите. Боже, това вече го живяхме!!! До кога!?!?!?
13
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пламен наглият мишок!
12
8
 
26
 
! Отговори
anonim преди 10 години
Голяма наглост проявява това правителство, да ми назначава Бобева за зам. министър. Айде стига толкова за балъци ли ни имате, толкова ли няма млади и кадърни хора в България.Против ГЕРБ съм, ама комунистите проявяват голяма наглост.
11
21
 
20
 
! Отговори
ЗНАЕЩ преди 10 години
Боко тиквата ще докара още *** от провинцията , трактори също ще има !!!!
10
19
 
24
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 10 години
Да предположим , че Орешарски подаде оставка и какво следва според вас?Според мен с този изборен закон -НИЩО!Ще видим пак същите в парламента!Това толкова ли е трудно да се разбере!.........................................Една китайска поговорка гласи:НЕ Е ВАЖНО КАКЪВ ЦВЯТ Е КОТКАТА,А ДА ЛОВИ МИШКИ!ОПИТАЙТЕ СЕ ДА НАДСКОЧИТЕ ПАРТИЙНИТЕ СИ ПРИСТРАСТИЯ,Г-ДА ПРОТЕСТИРАЩИ И МИСЛЕТЕ ЗА ДЕЦАТА И РОДИНАТА СИ С РАЗУМ А НЕ С МОМЕНТНИ ЕМОЦИИ!
9
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Премахване и на президента и на вицепрезидента, които са тотално ненужни и държавата само плаща допълнително милиони левове да ги гледаме по тв на нова година.
8
14
 
48
 
! Отговори
to4ka преди 10 години
ДА ИЗМЕТЕМ ТОЗИ *** !