Левицата спешно се събра, Станишев засега мълчи

Няма чуваемост, кабинетът трябва да работи, възропта Манолова
Обновена: 26 юни 2013 11:22 | 26 юни 2013 10:39,
300
Левицата спешно се събра, Станишев засега мълчи
Мая Манолова. Снимка: архив, БТА

Левицата се събра на заседание на парламентарната група, след като днес кворумът на парламента беше провален. Председателят на БСП Сергей Станишев отказа коментар за проваленото заседание, като обеща да говори по-късно.

Днешните действия на “Атака“ в парламента показват, че партията не подкрепя кабинета, заяви Станишев. От пленарна зала отсъстваха депутатите на „Атака“ и ГЕРБ. ДПС и БСП не могат сами да направят кворум.

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова отново призова за диалог. Още сутринта тя се опита да отиде при протестиращите пред НС, но те отказаха да говорят с нея.

Тя обясни, че основните проблеми са липсата на търпение и чуваемост, както и липсата на желание за диалог.
На това правителство на практика не му дадоха въздух от първия момент, заяви Манолова в кулоарите.

Тя отново повтори добре познатата теза на левицата, че има неотложни проблеми, които могат да се решат само при действащ кабинет.

Още по темата
По нейни думи решението им е било заложено в плана „Орешарски“ и трябва парламентът да се остави да действа по него.

Там е цялата програма, която сме обещали на хората и хората искат тя да се случи, заяви Манолова. Зам.-председателят на НС не коментира отсъствието на„Атака” от пленарна зала. Тя призова да се изчака до утре, за да се разбере дали ще продължи да работи парламентът”.

Манолова отново заговори за промените в Изборния кодекс. Тя отново покани всички заинтересовани днес в 15.00 часа днес в парламента, за да се обсъдят предложенията.

По нейни думи единствените, които имат интерес да не се приемат промени в ИК, които искат избори по старите изборни правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: парламентМая Манолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
8
 
28
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Дами и господа има възможни и невъзможни неща. Невъзможно е Станишев и Доган да управляват държава. Може единствено, ако вали златен дъжд от строителен балон. Уви такъв няма да се повтори. За мое съжаление единствения който е в състояние да управлява държавата е Бойко Борисов( тъпо ***, силовак, ***, Буда, Лахана, Бърдоква, пожарникаря, селянина). И на мен не ми харесва но това е черно на бяло. Та каквото и да пишете, аз се моля да си е взел поуки.
129
5
 
28
 
! Отговори
Stilchev преди 10 години
От *** мас и комунист власт се взимат само с дране!
128
4
 
28
 
! Отговори
Драган преди 10 години
Мая, вие сте си виновни , никога не мислите преди да говорите !!!От няколко години хората ви слушат какво говорите и какво правите и се ОТВРАТИХА от вас. Време е да понесете последствията от клевети, манипулации, злословене и злоупотреби с власт ! Когато хората не ви искат , няма сила която да ви помогне ----еднократни помощи с нашите пари не е решение на проблемите !!1
127
5
 
20
 
! Отговори
'бахм преди 10 години
E хайде сега сериозно, Орешарски за какво е виновен? Заради гея станаха всички глупости. Сега се крие защото явно е... гей. Пед***лска му работа... Този човек е вреден. Проблема е, че БСП не му набива шута. Явно са само гейове в ръководството... БеСеПето стана български соцпрайд отвсякъде
126
5
 
16
 
! Отговори
opi преди 10 години
Комунисти, като не ви отърва отивайте в Северна Корея. Там ще живеете по начина който желаете. България ненавижда прости болшевики, които си мислят че като са работили цял живот на полето заслужават да управляват. 45 години Българската нация ви търпя. Стига толкова!
125
9
 
41
 
! Отговори
М преди 10 години
Не съм защитник на никой, но Бойко си даде оставката на втория или третия ден от протестите с думите : "Властта ни беше дадена от народа, днес ние ще му я върнем." Евала за мъжката постъпка, независимо какъв е.А какво прави Орешарски-инати се!!! Махайте се бееее, ***! Народа не ви иска, и тая пчела Мая да спре да се перчи. Довиждане! Къш, къш...
124
25
 
14
 
! Отговори
справедлив преди 10 години
Тия така или иначе ще паднат - и отново оня *** президента ще прави новото служебно правителство на Герб, първото още го помним как опорочи изборите давайки на Гербаджиите да печатат бюлетините, и пак така ще стане на нови избори - същите партии вътре, защото нямат за цел да пронменят нищо, пазят си статуквото и избори до край, докато сдойде зимата и всичката мизерия ще лъсне, нама европейски пари, няма икономика, повишение на тока и глад..Тогава срещу кого ще викате оставка сега и веднага!
123
2
 
25
 
! Отговори
13 преди 10 години
Няма чуваемост, но от Вас, другари!
122
2
 
35
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
ДНЕС ДОГАН НЕ Е ПРЕВЕЛ СТИПЕНДИЯТА НА СИДЕРОФФ, ЗАТОВА АТАКИСТИТЕ СТАЧКУВАТ НА МАСАТЕ, А ПОСЛЕ И ПОД НЕЯ ХАХАА
121
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По времето на тройната коалиция биха протестиращите пред парламента ,вкараха провокатори ,футболни агитки и криминални елементи за да опошлят протестите Притеснява ме сега пак да не почнат същите номера ,те БКП-БСП никога не са печелили избори по честен и демократичен начин и никога не са слизали от власт без да сътворят безобразия ...........
120
3
 
17
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Мистър Х:Турих ти плюсче на очакванията, НО, очаквашли СЕГАШНИЯТ ПАРЛАМЕНТ - БСП-ДПС-Атака да промени изборния кодекс така, че точно те да пострадат, както ти очакваш? Аз не. Затова - ИЗБОРИ ВЕДНАГА. ДПС и БСП ще се посвият малко, Атака вероятно ще изпадне, а вероятно ще влязат ДСБ, Пръмова-Куневите и НФСБ. По-добре ще е от сега. Апропо, Сугарев започнал гладна стачка за оставка на правителството на Орешарски и доколкото го помня, не очаквам да се откаже.
119
1
 
17
 
! Отговори
Протестиращ преди 10 години
Горкичката тя. Нямало чуваемост. Ами да се чуе какво говори, защото това, което казва е много вярно само дето не може да проумее, че тези думи се отнасят и за тях.
118
31
 
7
 
! Отговори
Герберугите преди 10 години
ще разсипят държавата само и само да си върнат мутренското управление отново на власт! Вижте кои са протестиращите - чиновниците от министерствата на Борисов,преди работа, по време на обедната почивка и след работа, все такива, които се подвизават наблизо, интелегентите на Чехлю Офшорков! Кого лъжете вие Гербаджии злобни, опростачилидържавата. Вие погребахте България!
117
0
 
14
 
! Отговори
До 128 Анонимен преди 10 години
Без грим - *** дойди, ама ако си свали и гащите - те тогава я втасахме.
116
3
 
15
 
! Отговори
е-лумпен преди 10 години
Оставка за Осрарски!
115
2
 
28
 
! Отговори
протест преди 10 години
Ех, Манолова, Манолова, а бе вашата партия страда от политическа невменяемост!?Ние, народа, ви казваме че не ви искаме, а вие-шепа нагли,алчни и безочливи човечета спорите за диалог и търпимост....Нагло, по-нагло, най-нагло,нямам думи. Няма търпимост, няма!
114
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Тя обясни, че основните проблеми са липсата на търпение и чуваемост, както и липсата на желание за диалог." Проблема е че ние ви слушаме от над 20 години, а сега когато е дошло времето и вие да ни чуете си правите оглушки. А желанието ви за диалог го видяхме при назначаването на Пеевски, не проведохте диалог дори със собствените си народни представители(които след тоя случай стана ясно че са мишоци, а не народни представители).
113
2
 
27
 
! Отговори
българин преди 10 години
Тя ококорена хищна ненаситна гадина - Мая Манолова и мъжлето и Найденов - министър на "отбраната", освен да плюскат и да дрънкат нагли глупости, друго не знаят. Типични комунисти.
112
3
 
18
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Народа ги избра,народа и ще ги уволни ,заради делата им.,,По плодовете им ще ги познаете''-Иисус Христос........Оср..а се и така силно мирише,че не се търпи.
111
2
 
20
 
! Отговори
The Right Direction преди 10 години
Клошарски, мааарш навън при кофите!