Левицата спешно се събра, Станишев засега мълчи

Няма чуваемост, кабинетът трябва да работи, възропта Манолова
Обновена: 26 юни 2013 11:22 | 26 юни 2013 10:39,
300
Левицата спешно се събра, Станишев засега мълчи
Мая Манолова. Снимка: архив, БТА

Левицата се събра на заседание на парламентарната група, след като днес кворумът на парламента беше провален. Председателят на БСП Сергей Станишев отказа коментар за проваленото заседание, като обеща да говори по-късно.

Днешните действия на “Атака“ в парламента показват, че партията не подкрепя кабинета, заяви Станишев. От пленарна зала отсъстваха депутатите на „Атака“ и ГЕРБ. ДПС и БСП не могат сами да направят кворум.

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова отново призова за диалог. Още сутринта тя се опита да отиде при протестиращите пред НС, но те отказаха да говорят с нея.

Тя обясни, че основните проблеми са липсата на търпение и чуваемост, както и липсата на желание за диалог.
На това правителство на практика не му дадоха въздух от първия момент, заяви Манолова в кулоарите.

Тя отново повтори добре познатата теза на левицата, че има неотложни проблеми, които могат да се решат само при действащ кабинет.

Още по темата
По нейни думи решението им е било заложено в плана „Орешарски“ и трябва парламентът да се остави да действа по него.

Там е цялата програма, която сме обещали на хората и хората искат тя да се случи, заяви Манолова. Зам.-председателят на НС не коментира отсъствието на„Атака” от пленарна зала. Тя призова да се изчака до утре, за да се разбере дали ще продължи да работи парламентът”.

Манолова отново заговори за промените в Изборния кодекс. Тя отново покани всички заинтересовани днес в 15.00 часа днес в парламента, за да се обсъдят предложенията.

По нейни думи единствените, които имат интерес да не се приемат промени в ИК, които искат избори по старите изборни правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: парламентМая Манолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
айде решавайте по бързо да се махате големи наглеци сте
149
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво, ама с това приемане на нов изборен кодекс могат да ни залъгват с години... Всеки е наясно, че не искат да пуснат властта, въпреки, че нямат обществена подкрепа, понеже дори и собствените им избиратели в голямата си част са възмутени от гафовете на това 'експертно" правителство. Да си ходят!
148
8
 
41
 
! Отговори
ТВ7 преди 10 години
Най наглото правителство в Българската история
147
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
pochnaha da razbirat nakude otivat neizbejno neshtata
146
0
 
0
 
! Отговори
? преди 10 години
До всъщност:как никой, ти бил ли си изобщо навън?
145
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 162А вие защо не се противопоставихте на назначаването на Бойко за премиер? Или не бяхте наясно кой е?
144
5
 
45
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 10 години
Какви спешни проблеми има за решаване? Отмяна на забраната за тютюнопушене, озаконяване на *** гета, слугуване на корпоративни интереси?! ВЪН СМРАДОВЕ И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!
143
38
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изборите минаха. Не може 10 000 софиянци - предимно бойковисти и костовисти - да ни вкарвате в спиралата на безконечни избори и хаос. Нищо добро не могат да донесат нови избори в момента. Това са лични амбиции на самопрецакали се десни и не дотам лидери и едновремешните им сини тробадури, които с радост използват случая да се върнат във времето на младостта си. Да, но останалите, ако и по-малко интелигентни и красиви, не искаме да сме ваши заложници
142
8
 
8
 
! Отговори
всъщност: преди 10 години
Няма смисъл да се хвърлят яйца по парламента. Зарвата и яйцата са за бесепарската централа на Позитано 20. Дори се съмнявам, дали протестите вече не се ръководят от самата БСП. Всички глупости станаха заради Станишев. Кой вика срещу него: НИКОЙ! (?!) Сещайте се за какво става въпрос. Сещайте се какво Пеевски може да е изнесъл, докато е имал кратък достъп до секретните документи. Пак ви повтарям: ПРОТЕСТИТЕ СЕ РЪКОВОДЯТ ОТ ПОЗИТАНО 20! ОРЕШАРСКИ САМО ОБИРА НЕГАТИВИТЕ!
141
5
 
32
 
! Отговори
Мимз преди 10 години
Абе от тук нататък, вие политиците ще се кланяте на тоя народ, ясно ли еее???То беше търпение и смирение, но вие граници нямате... Ай, сиктир ПП Она Гюря от тука!!!
140
6
 
27
 
! Отговори
До 148 преди 10 години
Как за какво е виновен Орешарски? Защо не се противопостави на решенията за Пеевски? Не вярваме, че не е бил наясно кой е. Ако така ще се подчинява на всичко, което ДПС и БСП му диктуват, за какво ни е? Като е такъв голям експерт, да беше действал като експерт, а не като зависимо лице! Сега е късно. Може и да е добър човек и специалист, но не показа да е личност, а сега такива са необходими!
139
10
 
37
 
! Отговори
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП преди 10 години
Никога вече няма да гласувам за алчните за власт комунисти!
138
1
 
14
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Не си ти, когато си Волен!
137
0
 
25
 
! Отговори
Драган преди 10 години
Няма осъден прокурор, съдия или политик -------ДО КОГА ще е така ?????
136
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Та какви са спешните мерки, оревахте орталъка, че държавата била съсипана финансово, че нямало пари в бюджета, а вдигнахте детските на *** и стопирахте пенсионната реформа, ще вдигате минималната работна заплата и това без да има в пари в бюджета и без да взимате заем, Е КАК СТАВА ТОВА, , ревахте за полицейщина и олигархия, а първата ви работа беше да си направите политическа полиция и да и назначите олигарх за шеф, на който никои не му знае прозихода на парите !!!
135
3
 
29
 
! Отговори
хххахаааа преди 10 години
сопатаа сопата това е диалога крадлива сганнннн!!!!!!!!!!!!!!!!!
134
5
 
28
 
! Отговори
кучка преди 10 години
няма нужда от разговори. просто не ви желаем. отивайте си.
133
2
 
25
 
! Отговори
Драган преди 10 години
Когато Съдебната система служи на политиците, а не на НАРОДА, той (народа) е длъжен да вземе тоягите и оправи нещата !!! Те, сами няма да се вкарат в затвора !!!Сами няма да прекратят неизгодните договори......или да си гласуват закони които им пречат ....на злоупотребите.
132
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЪН *** НАГЛИ!
131
3
 
17
 
! Отговори
чвор преди 10 години
Чуваемостта трябва да е двустранна,а не едностранна!Стига търпимост,стига диалози.Нито вие,нито герб ги заслужавате.24 години са достатъчни!