Орешарски остава, докато има подкрепата на НС

Направената политическа грешка не е повод за оставка, заяви премиерът
Обновена: 27 юни 2013 16:27 | 27 юни 2013 16:25, Елка Василева
124
Орешарски остава, докато има подкрепата на НС
Пламен Орешарски. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че ще продължи да работи, докато има подкрепата на Народното събрание. Той направи това изявление пред български журналисти в Брюксел, преди да влезе на заседание на президенти, премиери и вицепремиери от Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Орешарски отрече вчера да е намеквал за възможна оставка с думите: Това вие така сте го разбрали. На въпроса смята ли да се оттегли от премиерския пост, той отговори: Докато имам подкрепа от парламента, не.

Ако бъде питан на срещата на ПЕС за ситуацията у нас, Пламен Орешарски каза, че ще обясни, че с назначението на Делян Пеевски е била допусната една политическа грешка, която обаче не е повод за оставка.

Изборът на Волен Сидеров начело на комисията по етика в парламента Орешарски не смята да коментира, защото по думите му това е парламентарен въпрос.

Още по темата

По повод започващия по-късно днес двудневен Европейски съвет и темите от заседанието на държавните и правителствените ръководители от ЕС Орешарски уточни, че общата сума за борба с младежката безработица в Общността до 2020 г. е шест милиарда евро. За България е малко над 100 милиона евро, това е сериозна подкрепа за нашите усилия за осигуряването на повече младежка заетост, добави той.

По неговите думи България има интерес бъдещият бюджет на ЕС до 2020 г. да намери бързо одобрение. Според премиера това би дало възможност своевременно да бъдат осъществени преговори за предстоящото споразумение с Европейската комисия за проектите у нас, в които ще бъдат вложени средства на ЕС.

Попитан за оценка на вчерашното решение за прекратяване на проекта "Набуко", след като консорциумът, разработващ азербайджанското находище "Шах Дениз 2", се отказа от проекта Набуко-Запад и избра да изнася газ към Европа по Трансадриатическия газопровод - ТАП, Орешарски посочи, че би било по-добре развитието на този проект да продължи. От всички страни по този проект България е най-близо до трасето на Трансатлантическия газопровод (ТАП), преминаващ през Гърция, отбеляза Орешарски. Той изрази надежда до построяването на ТАП България да има връзка към газопреносната система на Гърция, за да се осъществи разнообразяването на доставките на газ за нашата страна, а не да разчитаме на едностранна зависимост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
22
 
! Отговори
slav преди 10 години
Аз лично много се чудя на хора в бг който си мислят че тези и който и да е други ще направят нещо добро за БГ просто не разбирам логиката мисленето на тези хора вече 25 години нищо улиците са в дупки градовете мръсни икономиката е пълен провал нищо незнам тези обречени душици на какво се надяват на какво разчитат че тези мошеници ще им направят живота по добър те не се интересуват вие живи ли сте мъртви ли сте.
11
28
 
9
 
! Отговори
хан преди 10 години
..и защо пък да пада кабинета щом има подкрепата на мнозинството в парламента..и дори да има нови предсрочни избори , какво ще се промени освен известна трансформация на депутатки мандати от герб към евентуално някоя дясна партийка прескочила процентната бариера..статутквото ще си остане въпреки истериите на недоволните ..българския народ винаги е по - мъдър от софийския народ...
10
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направената политическа грешка не е повод за оставка- това ми звучи като: СЕКСА НЕ Е ПОВОД ЗА ЗАПОЗНАНСТВО
9
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 5Rotschild=EnemyВие в качеството си на какъв говорите от името на народа. 20000 и дори 50000 души не са народа, а само част от него. Е, следва да се отбележи, че даста добра, да не кажа, най-добрата (визирам искрено протестиращите, а не платените)
8
11
 
48
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Оставка веднага ***!
7
9
 
64
 
! Отговори
5Rotschild=Enemy преди 10 години
Какво ти значи тука някаква подкрепа на НС при положение, че нямаш подкрепата на народа си!
6
7
 
35
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
как така не е !?!? Все пак е политически ГАФ а не грешка ...... А какво става при следващатата такава ?
5
8
 
38
 
! Отговори
versaux преди 10 години
Напротив, Орешарски няма по сериозно основание за оставка от политическа грешка.... ..
4
13
 
55
 
! Отговори
Егон преди 10 години
Еми ще има безредици тогава. Как да стане по друг начин? Тоя въобще не го е еня, ако ще 1млн. да са на улицата. Него го интересува само партията му да го подкрепя.
3
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a NS kat nema doverieto na naroda, ko praim?
2
17
 
58
 
! Отговори
Потресен преди 10 години
Ужас ! Подкрепа ще има , докато плащат на Волен ! Дано да им свършат скоро парите !
1
58
 
21
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
Браво Орешапрски, а сега вземи мерки по вихрещата се гейберистко-ердоганова *** из София.