Орешарски остава, докато има подкрепата на НС

Направената политическа грешка не е повод за оставка, заяви премиерът
Обновена: 27 юни 2013 16:27 | 27 юни 2013 16:25, Елка Василева
124
Орешарски остава, докато има подкрепата на НС
Пламен Орешарски. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че ще продължи да работи, докато има подкрепата на Народното събрание. Той направи това изявление пред български журналисти в Брюксел, преди да влезе на заседание на президенти, премиери и вицепремиери от Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Орешарски отрече вчера да е намеквал за възможна оставка с думите: Това вие така сте го разбрали. На въпроса смята ли да се оттегли от премиерския пост, той отговори: Докато имам подкрепа от парламента, не.

Ако бъде питан на срещата на ПЕС за ситуацията у нас, Пламен Орешарски каза, че ще обясни, че с назначението на Делян Пеевски е била допусната една политическа грешка, която обаче не е повод за оставка.

Изборът на Волен Сидеров начело на комисията по етика в парламента Орешарски не смята да коментира, защото по думите му това е парламентарен въпрос.

Още по темата

По повод започващия по-късно днес двудневен Европейски съвет и темите от заседанието на държавните и правителствените ръководители от ЕС Орешарски уточни, че общата сума за борба с младежката безработица в Общността до 2020 г. е шест милиарда евро. За България е малко над 100 милиона евро, това е сериозна подкрепа за нашите усилия за осигуряването на повече младежка заетост, добави той.

По неговите думи България има интерес бъдещият бюджет на ЕС до 2020 г. да намери бързо одобрение. Според премиера това би дало възможност своевременно да бъдат осъществени преговори за предстоящото споразумение с Европейската комисия за проектите у нас, в които ще бъдат вложени средства на ЕС.

Попитан за оценка на вчерашното решение за прекратяване на проекта "Набуко", след като консорциумът, разработващ азербайджанското находище "Шах Дениз 2", се отказа от проекта Набуко-Запад и избра да изнася газ към Европа по Трансадриатическия газопровод - ТАП, Орешарски посочи, че би било по-добре развитието на този проект да продължи. От всички страни по този проект България е най-близо до трасето на Трансатлантическия газопровод (ТАП), преминаващ през Гърция, отбеляза Орешарски. Той изрази надежда до построяването на ТАП България да има връзка към газопреносната система на Гърция, за да се осъществи разнообразяването на доставките на газ за нашата страна, а не да разчитаме на едностранна зависимост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
16
 
9
 
! Отговори
Frontline преди 10 години
До optimistако почна да изреждам на тиквун бога слънце във вашите очи грешките няма да ми стигнат 2 дена...така че ТИХО П.РЦАЛ!!!!
31
12
 
9
 
! Отговори
Frontline преди 10 години
До optimistако почна да изреждам на тиквун бога слънце във вашите очи грешките няма да ми стигнат 2 дена...така че ТИХО П.РЦАЛ!!!!
30
5
 
13
 
! Отговори
eeha преди 10 години
уф, какво чака още този та не подава оставка?
29
10
 
25
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
С една дума Орешарски остава, докато в хазната има пари за Сидеров, ама и тази хазна ще свърши и държавата ще фалира съвсем скоро. Вчера Станишев е заредил сметката на Сидеров с милиони, за да има днеска кворум и да се изберат вицепремиерите. Волен е изтеглил тези милиони и с тях в момента е платил на протестиращи в защита на "Атака". Много скоро тези пари ще свършат и пак няма да има кворум в парламента, а Станишев пак ще трябва да вади от хазната и да зарежда сметката на Сидеров с милиони!
28
9
 
17
 
! Отговори
Психиатър преди 10 години
Днес сутринта колегите разказват един виц...Група граждани от протестиращите наемат един убиец да очисти някакъв комунист. За по- сигурно, че ще изпълни поръчката, пращат един от групата да го наблюдава.Гледа - убиецът се приближава направо в лицето на комуниста - и му викнал - абе ***, тоя те видя и ще избяга!!-Няма да избяга - отговорил убиецът. Комунистите са БЕЗОЧЛИВИ.
27
9
 
23
 
! Отговори
yurush преди 10 години
нуждаете се от подкрепата на един ЛУД
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направило ми е впечатление, че който си връзва червен конец (виж снимката по-добре) не му върви или се разболява или го свалят от власт. Начи това суеверие не важи, да знайте - аз съм си направил собствено изследване.
25
5
 
19
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Болен свали жартиерите, взе си разширителната палка и следователно... Орешарски и Местан остават.
24
10
 
25
 
! Отговори
Джедай мастър преди 10 години
Червените *** явно няма да се махнат с добро
23
7
 
14
 
! Отговори
кк преди 10 години
Спокойно, драги протестиращи! Васил Божков, от една страна, и Огнян Донев и Иво Прокопиев, от друга, ще се разберат, ще свият кесията и вие, драги мои, ще се приберете в къщи. Досега съм ходил на 1 протестен митинг : 14.11.1989 г, много народ, много нещо, направили една импровизирана сцена и там някакви хора. Викам, че тия пък кой ги определи да са на сцената, нали днес се събираме за първи път. После ги гледам тези по кръгли маси и т.н. С митинги нищо не се решава, все някой ще те метне.
22
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво правим сега? Докато Волен идва (има подкрепа в НС) работим, така ли ? Ами ко прайм ако хване запек или диария и не може да дойде на работа! Орех, не ти ли стана ясно, че тези 112 "депутати" никой не ги е избирал и нямат подкрепата на никой освен на обръча от фирми. И герберите са същите. Махайте се и да избираме мажоритарно хора дето ще вършат работа.
21
5
 
12
 
! Отговори
Боцман преди 10 години
Виржиния ли си, Виржин ли си,не знам, но си мноого куха, или много добре платена продажна твар.Сигурно доста си загоряла(загорял) и много те е яд, че още не ти е дошъл реда и никой не си оставя чехлите пред твоята соба.Спокойно джанъм, той Волен ще им омръзне и ще дойде и твоят ред.
20
1
 
5
 
! Отговори
slav преди 10 години
До slav И друго ако тези хора ги няма и бъдат изчистени БГ на дали ще е цвете но поне ще премахнете няколко минуса от негативизмъ към БГ граждани и този от Европа към БГ.
19
11
 
11
 
! Отговори
до гурчу преди 10 години
ГЕРБ направиха същото преди 4 години.
18
5
 
21
 
! Отговори
идиот преди 10 години
До Анонименоткровен червен ***, вие друго и не знаете *** прости, на кого ще пускате газ бе червени ***, на децата и внуците си ли, а кажете, че има хора с разум и интелект в червената мафия, има само *** ***. Де пуснете и след това и Сибир ще ви се види тесен, *** гадни.
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ne govori naroda shtoto ima hora deto rabotime... 80 % ot horata sa protiv kabineta stiga ste spekolirali .... Toq izbran kabinet s manipulacii ... Zamislete se seriozno kva e programata ....stimolirane na rajdaneto pri *** .... Socialni pomoshti za *** ... 2.50 lv uvelichenie na peensiite i namalqvane na toka s 5% moje da ste tolko glupavi i da se vruzvate na tupotii dokato iztochvat durjavata ... Posle she revete ... Ami naznacheniata .. Izdunkite stanaha mnogo !!!!!
16
7
 
30
 
! Отговори
на кой парламент преди 10 години
другарю червен ***, на този с яйцата или на този с доматите, а? Нагли тъпигьози и да ги плюеш дъжд ги вали и с камъни да ги биеш не ги боли, гадни червени ***, имате всичката народна любов и в повече, а и лудостта и извратеността ви е за пример и подражание, етичен елит ...
15
7
 
44
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Орех, ако беше една (1) грешка, разбирам да се извиниш и да ти простим - да. Ама не е една грешка бе Орех, множество са - пушенето, Белене, Ботев, СИК-аджията, Тихолов, турския език, Сидеров....
14
48
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господин Орешарски Ердоган Ви показа как трябва да се действа, пуснете на тези платени *** малко газ и да видите как за един ден всичко ще се кротне.
13
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА!!!