Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус

Червените спешно пишат и закон за младежката заетост
Обновена: 2 юли 2013 14:31 | 2 юли 2013 14:07,
237
Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус
Снимка: Dnes.bg

Левият депутат Дора Янкова обяви на личния си сайт, че от догодина ще отпадне несправедливият, както го нарече тя, данък върху лихвите на банковите депозити, въведен миналата година от бившия финансов министър Симеон Дянков.

"Този данък е още едно доказателство, че ГЕРБ стовариха кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне", настоя Янкова, която е член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

По думите й истинският проблем в момента са милиардите в офшорни сметки, за които не се плащат данъци и се ощетява държавата.

Тя спомена още, че предстои приемането на три важни законопроекта - най-напред за младежката заетост, предвиждащ преференции за работодатели, които наемат младежи до 29 години, на които държавата ще поеме част от осигуровките. По тази програма правителството е договорило еврофинансиране от 60 млн. евро.

"В обектива е и грижата за възрастните хора. Предстоят промени в Кодекса за социално осигуряване, с които от 2014 г. да се преустанови нарастването на възрастта за пенсиониране и същевременно даване на възможности за по-ранно пенсиониране при недостиг от 2 години стаж и възраст", посочи тя.

Дора Янкова допълни, че предстои и връщане на "швейцарското правило" за индексация на пенсиите, а до края на седмицата ще стане ясно и какви ще са коледните добавки за пенсионерите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
14
 
23
 
! Отговори
.... преди 10 години
До ДО ОНЯ МАЛОУМНИККажи ти от къде ще вземат пари да платът този бонус след като има дупка 2 млрд.? Заем, който ще изплащаш и ти, заради "социалната" политика на Сергея.... Жалък матрял....
13
7
 
28
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Чудят се какви данъци да измислят, че икономика нямаме, всеки втори е търговец и няма производство, а внос. Хазната се храни от данъците на хората, спрете ли да плащате и държавата фалира!
12
6
 
7
 
! Отговори
shikone преди 10 години
Ne bedni sa horata i edvam sa spestili po lqkoi lev ot mizernata si zaplata i te ti vzimat desqtuk nishto, 4e ve4e sa oblojeni ve4e tezi pari vednuj s danuk.
11
14
 
63
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Аз имам 700лв в банката и вчера имам 7стотинки лихва за изминалият месец. Което ще рече 84стотинки на година. Ако искате мога цялата лихва да ви дам.Тези 10% засягат онези със стотиците хиляди и милионите, а не редовите граждани!
10
3
 
16
 
! Отговори
макето преди 10 години
Е ся кат напраиме една софра още от ся ке почна да се облизвам какво ке е по нова годинаарно прави правителството да има бел леб и за нас па ако реке и по една ракийка да тури на масата се ке гласувам за них
9
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брех, как го измислиха, че точно данъкът върху лихвите ощетявал бедните хорица. Той ощетява тези, които вкарват милиони в банките, за да спечелят от малко по-високите лихви, примерно руски пари...
8
23
 
21
 
! Отговори
ДО ОНЯ МАЛОУМНИК преди 10 години
До ОняНА ТЕБ ТИ ХАРЕСВА ТИКВАТА ДА ТЕ КЛАТИ БЕЗ ЛУБРИКАНТ, НАЛИ?!?!
7
8
 
20
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Бившата дългогодишна кметица на Смолян е най- големия финансов специалист на Републиката
6
15
 
27
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 години
Оставка-Оставка-Оставка.Аз съм интригант-вие сте прости и България е страната на Бизнесмените с кинти и Глупаците като вас на Площада.Ох да се върна пак на власт че да намаля заплатите защото сами виждате криза и кинти няма....за вас...нас не ни мислете ние имаме милиарди открадени от вас в прехода който никога няма да заварши просто защото нямаме интерес!Understaund My?
5
18
 
42
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Този данък удряше милионерите с огромни депозити, не бедните. На един влог от 1000 лв. лихвата е 5% годишно т.е. 50 лв. 10% от 50 лв. са 5 /пет/ лева. Е те с толкова е "ощетен" един пенсионер. Е, ако имаш десетина милиона на влог...........това е друга работа. Та кой защитават с отпадането на закона? Пенсионерите ли?
4
16
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това всичкото с кви пари ще го направят след като имало дупка от 2 милярда ?
3
18
 
53
 
! Отговори
VB преди 10 години
Бедните хора с големите депозити, очевидно не са бедни!
2
26
 
69
 
! Отговори
Оня преди 10 години
Започват да гъделичкат електората :) Няма такива смешници.....Вземете заем, за да раздадете пари на пенсионерите.......м*мицата ви подла, социалистическа пасмина!!! Това ли ви е уродливата социална политика?
1
11
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да е най-бедните а имат депозити в банката...