Шефът на НЗОК: Оставка няма да дам!

Върша си съвестно работата, отсече Пламен Цеков
2 юли 2013 09:40,
34
Шефът на НЗОК: Оставка няма да дам!
Пламен Цеков. Снимка: Булфото

Директорът на НЗОК д-р Пламен Цеков няма намерение да подава оставка.

"Категорично няма да си подам оставката. Няма да го направя заради начина, по който се иска", обяви той пред БНТ.

Цеков определи натиска да напусне поста си като политически и упрекна министъра на здравеопазването Таня Андреева, че изпълнява политическа поръчка на БСП, на управляващото тройно мнозинство.

Шефът на Касата отхвърли обвиненията й в непрозрачност и заяви, че всички решения на Надзорния съвет на НЗОК се публикуват на сайта.

Още по темата

По думите му в момента Касата има най-малък щат и най-много здравноосигурителни плащания, а бюджетът й е стабилен.

"Бюджетът е стабилен, не приемам тезата, че не съм си свършил работата. Напротив, върша си я съвестно", каза Цеков.

В края на миналата седмица здравната министърка обяви, че настоява за оставката му заради липсата на диалог между институциите – Министерството на здравеопазването, НЗОК и Народното събрание.

По думите й има преразход със 17 млн. лв. в изразходваните средства от Здравната каса за лекарства и с 15 млн. лв. за болнична помощ.

Таня Андреева обаче сподели, че не може да предприеме стъпки за овакантяване на поста директор на НЗОК, тъй като това е изцяло в правомощията на НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
baj hoj преди 10 години
Я само се разровете да видите кой се сложил на дръжноста още една КАЛИНКА в Монтана. Шефката на здравната каса е с фалшифи документи , без необходимия цензи вече с влязна в сила присъда за това , ама гьон сурата я държи толкова време . Каква му е ???!!!. Само заради това Цеков трябва на момента да си подаде оставката ,защото това е голямо нарушение. Искам да попитам ЗНАЕЩИТЕ - А не са ли НИЩОЖНИ всичките документи дето е подписала и тази КАЛИНКА в МОНТАНА.
23
3
 
4
 
! Отговори
Боил преди 10 години
Само така Докторе. Не се давай на тези ***.Кръв пикаят че немогът да те махнат.Добре че Дянков взе излишъкът,за един месец щяха да го откраднат
22
0
 
1
 
! Отговори
?????????????? преди 10 години
Kato si vur6i6 suvestno rabotata...ZA6TO AZ IMAM ZDRAVNI OSIGUROIVKI I PAK TRQBVA DA SI DOPLA6TAM?!!!!!!!!!!!!!!TOVA E SAMO KAPKA OT MORETO S PROBLEMI TAKA 4E....MAR6!!!!!!!!!!!
21
2
 
6
 
! Отговори
az преди 10 години
Забрави ли кои приятелки от Лом доведе на блага работа в НЗОК и всеки петък ги возеше с кола до родния си град?Защо ли се е зачервила главата му,от Б.б е получил заповед да пази бастиона.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съвестно не е достатъчно.Трябва да е и съвестно и добре т.е. в полза на пациентите,които наливат пари в системата и които се присвояват от поредната шайка бандити докопали властта.
19
0
 
14
 
! Отговори
Протест преди 10 години
По каква система работиш Шефе не знам ?Чакам 20 дни за направление, да дойде м. юли , че касата да разреши, онкологично болна съм.Вън от НЗОК.
18
1
 
15
 
! Отговори
верно преди 10 години
Той самия се обяви за политическо назначение, а сега е срещу политическо уволнениие. ПО ГОЛЯМ МАНИПУЛАТОР И *** НЯМА. вСИЧКО В НЕГО Е МАНИПУЛАЦИЯ. нИТО Е СПЕЦИАЛИСТ НИТО Е ПОЧТЕН. гЕРБАДЖИЙСКИ ***.
17
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЯ ПИЧ МЕ КЕФИ ! НЕ СЕ ОГЪВА
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще подадеш, ще подадеш. А с теб ще си отиде цялата НЗОК която е нищо повече от един излишен посредник който издържа разни заплатаджии. Тумори на обществото!
15
9
 
11
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
Стига с тва точене бе комунисти долни ! Доказано ли е че е точил нещо освен вода а? НЕ ми кво скимкате тогава....
14
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом е от ГЕРБ, не може да е свестен.
13
7
 
14
 
! Отговори
UDO преди 10 години
Ми да, че кой доброволно ще слезе от кацата с мед?
12
11
 
15
 
! Отговори
оптимист преди 10 години
Здравната министърка да си гледа министерството....Тъпо е всяка нова власт да отрича предшестващото....трябват професионалисти, а не политически марионетки, изпълнители безропотно на повелята на партията....23 години един и същ сценарий....новите сменят старите и докато се научат ...други ги сменят...и всичко на гърба на данъкоплатците....крайно време е това да престане...все пак сме в 21 век.....
11
11
 
12
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Човек идва с физиономията си на земята. Поне аз толкова злоба у жена скоро не бях виждал. Таня Андреева прилича на богомолка, а за тях е характерно, че късат и изяждат клавата на мъжкия по време на съвокуплвение.
10
11
 
25
 
! Отговори
1 преди 10 години
Е как ще я даде, той е с доживотен мандат за самообогатяване.
9
5
 
23
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Категорично няма да си подам оставката. Няма да го направя заради начина, по който се иска", обяви той пред БНТ.Никой не подава оставка, явно начина на искане не е на нужното ниво,хаххаа,лапачиииииии
8
11
 
34
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Надява се човекът, че след сегашните протести ще се върнат неговите хора от ГЕРБ и ще си остане на топлото местенце, заедно да точат парите от здравните ни вноски! Е....и и наглеца!
7
19
 
38
 
! Отговори
ИНТЕРНЕТ_ЛУМПЕН_ преди 10 години
Заглавието на статията - "ОСТАВКА НЯМА ДА ДАМ! Върша си съвестно работата..." ДА СЕ ЧЕТЕ ТАКА - "ОСТАВКА НЯМА ДА ДАМ! Върша си съвестно работата да бъркам и да вадя с пълни шепи от кацата с мед, наречена "ЧЕРНА ЗДРАВНА КАСА"... А освен за мен. Оставям и за "другарчетата" за да не се "сърдят". Освен това още не съм си построил триетажната хасиенда в полите на Витоша! Затова... ОСТАВКА НЯМА ДА ДАМ! " ..............
6
15
 
39
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
този човек няма доблест - видон е, че ще напусне поста по един или друг начин нека го направи сам и си съхрани достойноството, ама не - лапачката е по важна.
5
9
 
38
 
! Отговори
666 преди 10 години
И подчинените му по областните каси са такива *** като него!Вън всички!