Плевнелиев е част от олигархията, скочи Кутев

„Той не е дорасъл да е президент на всички българи”
Обновена: 5 юли 2013 18:01 | 5 юли 2013 17:56,
350
Плевнелиев е част от олигархията, скочи Кутев
Антон Кутев от БСП. Снимка: Булфото, архив

Крайно остра беше реакцията на БСП на намека на президента Росен Плевнелиев, че трябва да се насрочат нови избори.

Антон Кутев от ръководството на партията стигна дотам, че обяви, че държавният глава е част от олигархията, който има своето място в задкулисието.

„Президентът на Републиката показа непознаване или неуважение към Конституцията, защото предложенията, които отправи очевидно не съответстват на неговите конституционни правомощия, както и на духа на конституцията.

Господин Плевнелиев не е дорасъл да бъде президент на всички български граждани”, отсече Кутев.

„Той е президент на Бойко Борисов”, коментира социалистът.

„С днешните си изявление той показа за пореден път, че не може да бъде обединител на нацията, защото той я разединява”, отсече червеният депутат.

Кутев обясни, че Плевнелиев чува само гласа на протестиращите, но остава глух към гласовете, които зовят за стабилност и работещи институции.

Кои бяха кръговете, които наложиха Плевнелиев за министър, риторично попита Кутев.

„Има ли общо с приятелски контакти с медийни групи, с определени близки и далечни приятелки и приятели на Бойко Борисов. Сега президентът се опитва да говори за олигархия. Трябва ли да напомняме данъчната му декларацията. Трябва ли да припомняме кръговете – приятелските и неприятелските, от които той поизлиза. Аз твърдя, че Росен Плевнелиев е част от олигархията в момента”, заяви червеният депутат.

Според него президента се опитва да събори сегашното правителство и да стане архитект на ново.

Кутев попита дали в подобен кабинет няма да влязат съмнителни бизнесмени, както станало с Обществения съвет към президента след февруарските протести. Припомняме, че в него влезе Огнян Донев.

„Аз си спомням избора на обществен съвет и си спомням едни странни фигури, които бяха не по-малко скандални от избора на председател на ДАНС. Дали някой от тях не са предвидени за министър-председател”, риторично попита Кутев.

„Никой няма да позволи на президента това. Нека припомня, че дори изборът на президента беше оспорен в КС. Няма порок на ГЕРБ, който не е бил приет и копиран от господин Плевнелиев”, продължи с острите си думи Кутев.
Според него президентът трябва да си припомни и факта, че благодарение на „Атака” е останал министър.

Червеният депутат обясни, че на няколко вота на недоверие Плевнелиев е успял да запази поста си, а от там да стане и президент, благодарение на подкрепата на националистите.

„Защо 2 години и половина не чухме гласа на Плевнелиев за честни избори”, попита Кутев.

Още по темата

Той поиска да знае още защо президентът не показал своето отношение към подслушвания.
„Сега този, същият човек, произлязъл изцяло от редиците на ГЕРБ, започва да се бори със задкулисието. Има едно място в задкулисието, което е специално запазено за личността, която в момента изпълнява длъжността български президент”, ядоса се Кутев.

„Има едно място в олигархията, което центрира цялата тази структура и това е точно мястото на Росен Плевнелиев”, добави той.

Според червения депутат Плевнелиев се опитва да върне на власт Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които искат да заметат следите от управлението си.

„Ние сме готови за един открит обществен, публичен разговор за задкулисието и олигархията, но много държим всеки да знае мястото”, завърши Кутев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още по темата: избориПлевнелиевКутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТА ИСКА ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ??АМИ НЕКА И ПРЕЗИДЕНТА ДА СМЕНИМ,НЕКА ДА СЕ ВИДИ КОЙ И КОЛКО,,НО НЕКА ИЗЧАКАМЕ ПОНЕ МЕСЕЦ ДВА ЧЕ ДА ИМ СЕ ВИДЯ ВСИЧКИ БАКИИ КОИТО СА ГИ ЯЛИ,И ТОГАВА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА КОГОТО ТРЯБВА,,
226
12
 
15
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Крадеца вика "Дръжте крадеца!".
225
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тази Бориславова я направехте номер 1 А нещо не пишете за хубавата изгора на човека слънце Станишев-другарката банкерка Моника Колко банки стоят зад нея? Атова че Васил божков е много близък с Орешарски това няма значение-така ли? Човек който е обиколил няколко партии само и само да е вътре в играта не заслужава доверие освен от такива като него
224
11
 
26
 
! Отговори
Писна ми от тия преди 10 години
Писна ми от Кутевци,Станишевци ,Маноловици и всякаква друга *** дето хвърля разни реплики в пространството без да ги е грижа дали са верни или не,дали са откровени лъжи или клевети.Как може така всеки да си говори каквото му дойде на ума болен без да се притеснява?Но какво ли се чудя,то и без друго нищо не е като при белите хора у нас та това ли?
223
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо от февруари се говори за олигархия? До тогава всичко си е било наред-така ли? Само последните 4 години се помнят а преди тях-цветя и рози.Станишев ще го бутнат неговите другари-те го мразят повече от Бойко
222
4
 
17
 
! Отговори
arhar преди 10 години
След като не се страхувате от избори през септември, тогава със Станишко и Олигарски си подавайте оставките и дим да ви няма !Септември ще бъде май ! Ще бъде !Сестра Галева искаше да каже, че 27 % от хората в БСП искат нови избори ...
221
5
 
26
 
! Отговори
кк преди 10 години
Колкото и да не го възприемам тоя Кутев, признавам, че в някои отношения е прав: От Февруари говоирим за олигхия; някой да е отговорил що е то; да е посочил 2 имена и да видим кои стоят зад тях? Както г-н Президента ни строява в речта си и аз искам обществото да знае: Кои са: В.Божков, Иво Прокопиев, Огнян Донев, Цв.Бориславова......? От къде им са парите? Кои политици са зад тях? Истината за събитията Януари 1997 г? От това се интересува обществото, а ние крием отговор с "Вижте Атака!"
220
5
 
12
 
! Отговори
кк преди 10 години
Колкото и да не го възприемам тоя Кутев, признавам, че в някои отношения е прав: От Февруари говоирим за олигхия; някой да е отговорил що е то; да е посочил 2 имена и да видим кои стоят зад тях? Както г-н Президента ни строява в речта си и аз искам обществото да знае: Кои са: В.Божков, Иво Прокопиев, Огнян Донев, Цв.Бориславова......? От къде им са парите? Кои политици са зад тях? Истината за събитията Януари 1997 г? От това се интересува обществото, а ние крием отговор с "Вижте Атака!"
219
7
 
19
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Гузен негонен бяга , Плевнелиев каза че изборите не са лошо нещо , те го изкараха , че е им е казал да ходят на избори. Аз такова нещо не чух. А кой какво си е помислил си е само в неговата глава !!!
218
5
 
11
 
! Отговори
мнозинството преди 10 години
До АнонименЗначи президента трябва да е за всички българи, а правителството само за тези които гласуваха за него, цитирам Мая Маноловаы такали бе тарикат?
217
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VIE OT BSP , VSI4KI SE DEMONIZIRANI, KOGA 6E IZLEZAT DEMONITE OT VAS, KATO LYDI OT 4ETVARTI KILOMETAR STE ZA KOKALA , ODVRAT SMRAT ,DORI SAS GIVOTA SI DA ZAPLATITE STE GOTOVI ZA ZA VLAST,NE SPIRATE SAS NAPADENIATA , NO DAI BOGE DA SE OBARNE VSI4KATA POMIA KAM VAS.
216
9
 
15
 
! Отговори
Шуши преди 10 години
До Следящ новинитеГусин ти Кутев се вижда вече президент...Аман от нереализирали се величия.
215
6
 
20
 
! Отговори
Следящ новините преди 10 години
Гусин Кутев... Вий кой бяхте? :)
214
8
 
20
 
! Отговори
Един преди 10 години
Червени ЧАКАЛИ! От есент исате властта " на всяка цена"! Ето ви властта и това е цената!
213
5
 
24
 
! Отговори
sashko преди 10 години
кутев к...о,кутев к....о
212
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** на снимката - НЕЧИСТОПЛЪТЕН !!! И физически и духовно.Явно, *** ген на майка му е бил по-силен. Да ви и....
211
4
 
31
 
! Отговори
време е за сопите преди 10 години
Това е правителството на руснаците, турците и ***....За руснаците ще има Белене, за турците - службите, за *** законни гета и повече пари....За нас ,Българите се предвижда по един фес с петилъчка и евнтуално по един *** масур...а да и да платим сметката, разбира се....Давайте да ги подхващаме както през 1997 ,с разходки няма да стане!
210
7
 
1
 
! Отговори
уса преди 10 години
Абе хайде да се прегръщат Боко и серГЕЙчо и да разваляме седанката .Кучетата си лаят керана си върви .Стари лица нови лица вичките лицимерни и крадливи и уродливи и т.н На всичките някой друг им е виновен -никакъв имонитет а задължение ако нещо не бъде свършено като платформа и обещание от ПП или от определените личности да бъдат шамаросвани зад врата от всички който се събират на протести тогава ще разберат че думите трябва да бъдат подплътени с дела и че носят отговорност
209
3
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Аз нямам думи - за да си в партия очевидно не трябват други качества освен да си *** и нахален: Кутев, Манолова, Цецо, Будо, Волен, Доган... все една пасмина елементарни, но дебелоочливи типове... които се надявам да споделят съдбата на "Отдел пласмент" на Сириуската кибернетична корпорация", когато дойде революцията
208
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента е един от малкото политици които заеха отговорна позиция. Явно яко ги е настъпил щом така се разреваха. От истината боли другарю Кутев, жлъчта която избълвахте показва как се отнасяте към исканията за промяна и разграничаване от мафията. А нямаше да е зле да коментирате към какви ценности се стремите, но май умишлено пропускате тази част от речта на Президента защото Волен яка ви е притиснал и продължава да дерибейства из страната.