Плевнелиев е част от олигархията, скочи Кутев

„Той не е дорасъл да е президент на всички българи”
Обновена: 5 юли 2013 18:01 | 5 юли 2013 17:56,
350
Плевнелиев е част от олигархията, скочи Кутев
Антон Кутев от БСП. Снимка: Булфото, архив

Крайно остра беше реакцията на БСП на намека на президента Росен Плевнелиев, че трябва да се насрочат нови избори.

Антон Кутев от ръководството на партията стигна дотам, че обяви, че държавният глава е част от олигархията, който има своето място в задкулисието.

„Президентът на Републиката показа непознаване или неуважение към Конституцията, защото предложенията, които отправи очевидно не съответстват на неговите конституционни правомощия, както и на духа на конституцията.

Господин Плевнелиев не е дорасъл да бъде президент на всички български граждани”, отсече Кутев.

„Той е президент на Бойко Борисов”, коментира социалистът.

„С днешните си изявление той показа за пореден път, че не може да бъде обединител на нацията, защото той я разединява”, отсече червеният депутат.

Кутев обясни, че Плевнелиев чува само гласа на протестиращите, но остава глух към гласовете, които зовят за стабилност и работещи институции.

Кои бяха кръговете, които наложиха Плевнелиев за министър, риторично попита Кутев.

„Има ли общо с приятелски контакти с медийни групи, с определени близки и далечни приятелки и приятели на Бойко Борисов. Сега президентът се опитва да говори за олигархия. Трябва ли да напомняме данъчната му декларацията. Трябва ли да припомняме кръговете – приятелските и неприятелските, от които той поизлиза. Аз твърдя, че Росен Плевнелиев е част от олигархията в момента”, заяви червеният депутат.

Според него президента се опитва да събори сегашното правителство и да стане архитект на ново.

Кутев попита дали в подобен кабинет няма да влязат съмнителни бизнесмени, както станало с Обществения съвет към президента след февруарските протести. Припомняме, че в него влезе Огнян Донев.

„Аз си спомням избора на обществен съвет и си спомням едни странни фигури, които бяха не по-малко скандални от избора на председател на ДАНС. Дали някой от тях не са предвидени за министър-председател”, риторично попита Кутев.

„Никой няма да позволи на президента това. Нека припомня, че дори изборът на президента беше оспорен в КС. Няма порок на ГЕРБ, който не е бил приет и копиран от господин Плевнелиев”, продължи с острите си думи Кутев.
Според него президентът трябва да си припомни и факта, че благодарение на „Атака” е останал министър.

Червеният депутат обясни, че на няколко вота на недоверие Плевнелиев е успял да запази поста си, а от там да стане и президент, благодарение на подкрепата на националистите.

„Защо 2 години и половина не чухме гласа на Плевнелиев за честни избори”, попита Кутев.

Още по темата

Той поиска да знае още защо президентът не показал своето отношение към подслушвания.
„Сега този, същият човек, произлязъл изцяло от редиците на ГЕРБ, започва да се бори със задкулисието. Има едно място в задкулисието, което е специално запазено за личността, която в момента изпълнява длъжността български президент”, ядоса се Кутев.

„Има едно място в олигархията, което центрира цялата тази структура и това е точно мястото на Росен Плевнелиев”, добави той.

Според червения депутат Плевнелиев се опитва да върне на власт Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които искат да заметат следите от управлението си.

„Ние сме готови за един открит обществен, публичен разговор за задкулисието и олигархията, но много държим всеки да знае мястото”, завърши Кутев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още по темата: избориПлевнелиевКутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
16
 
3
 
! Отговори
регистрирах се преди 10 години
Хе-хе, днес пак е имало транш. Бяха ви позанемарили явно напоследък и си пролича много. Един Странджа беше останал да брани безкористно честта на Боко и куклата му.
206
7
 
34
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Наглеци! Изборите бяха опорочени!Вие ги фалшифицирахте. Нарушихте Конституцията.Вие сте на власт с измама.Как искате да управлявате? Правите се на разсеяни и вече сами почвате да си вярвате, че сте легитимни.42 НС е НЕЛЕГИТИМНО и всичките му актове подлежат на ОТМЯНА.Партия Атака следва да бъде ЗАБРАНЕНА, а върхушката на БСП и ДПС трябва да влезе в затвора за престъпления срещу държавата.
205
4
 
21
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Прод. на 244ТОЗИ НАРОД Е ЛЕСНОМАНИПУЛИРУЕМИЯТ ЕЛЕКТОРАТ ЗА ПОЛИТИЦИТЕ...Затова те си го искат.Възпроизвеждат се по този начин.Колкото по- прости са тези които ги избират,толкова по-прости, могат да си позволят да бъдат те!Колкото по крадлив,безоттговорен и смахнат е Избирателя,Толкова по-Такъв може да е техния представител В Парламента. Примери - Д. ПЕЕВСКИ,Волен и т.н.катарзис...грешка...катарзис....грешка....Стига !Стига вече и за тези и за следвашите!
204
5
 
30
 
! Отговори
lpp преди 10 години
Браво червени другарю,ти отвори очите на българския народ показа ни вече кой е част от олигархията.Понеже в вашата червена задруга сте все последни бедняци,прав си.Мамка вииииииииии гадни комунисти.
203
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много злоба бе Кутев. ВСИЧКО В ТВОЕТО ИЗКАЗВАНЕ Е САМО ЗЛОБА И НЯМА НИТО ЕДИН КОМЕНТАР ВЪРХУ РЕЧТА НА ПРЕЗИДЕНТА. А РЕЧТА БЕШЕ МНОГО СИЛНА И ТОЧНО НА МЯСТО, ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ТОЧНО ВИЕ СЕ ЗАСЕГНАХТЕ. МАЙ ПОЛОЖЕНИЕТО Е ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА. ВЕЧЕ ЗАПОЧВАМ СИ МИСЛЯ ЧЕ АКО ЦЕНАТА ДА СЕ РАЗКАРАТЕ СА 2 ТА МЛРД ДЕТО ИСКАТЕ НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ ПО ДОБРЕ ДА ГИ ВЗИМАТЕ И ДА СЕ МАХАТЕ
202
5
 
28
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Нали Олигарски беще страхотен "експерт" и финансист и щеше да спре корупцията, да напълни бюджета от акцизи? Ако той е забравил - ние помним! Сега ще финансираме "социалните помощи" за *** с дълг, който всички работещи ше връщат. А нашите деца не получават детски и помощи за 1 клас. По важно е, че настоящите и бедещите избиратели на Гея, Беа и новообрязания *** гьотферен сидер ага ще получават!Оставка!Бойкот на медиите на Пеевски!Да живее България!
201
2
 
13
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
До 240Кой Народ:МАСАТА ОТ НЕГРАМОТНИ РОМИ С ПО 4 деца.МАСАТА ОТ ТРАЙНО БЕЗРАБОТНИ.МАСАТА ОТ ПЕНСИОНЕРИ С ПО 20-30 ГОДИНИ ПЕНСИОНЕРСКИ СТАЖ."Народ" е понятие удобно за Политици и Поети.
200
5
 
13
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
А бе може и да съм попрекалил малко, ама така ми наредиха!!! Моля да се отчете, че все пак спестих някои очевадни истини. Например за наклонената кула в Пиза. Нали знаете кой е виновен за това? Не знаете ли? Ами Плевнелиев разбира се!!! И за ръждата на 265 - я метър на Айфеловата кула - пак ТОЙ!!! Или май беше Борисов? Отивам да проверя!!
199
4
 
15
 
! Отговори
the one преди 10 години
Това е.......и да ми бръмчите тук червените екскременти,полза няма....комунизма отдавна е прокълнат от света.Скоро ще е история.В България малко бавно стават нещата,но все пак по-добре късно отколкото никога!
198
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може би президентът ГОЦЕ е най-достойният!?!?!?!
197
4
 
10
 
! Отговори
Yakov преди 10 години
За пореден път народът ще бъде прецакан. Това ще стане когато се споразумеят ГЕРБ и БСП. Целта е да не се търси наказателна и политическа отговорност. Няма съмнение. Тогава ГЕРБ ще се върнат в Парламента!
196
4
 
24
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Кутев да не забравя да благодаря за всекидневните 30лв.които давате на баба за антипротестите.
195
3
 
27
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Няма ли поне един лидер на БСП без торбички под очите и с нормален поглед.Тия Винзавод ли си имат на Позитано.
194
20
 
7
 
! Отговори
nedjlko.grozev преди 10 години
Явно:доводите на Кутев са безспорни и в безсилието си да ги оспорят,глупаците изваждат своето оръжие-епитети,обиди и ругатни!
193
4
 
17
 
! Отговори
арменския поп преди 10 години
само акита му излизат от устата на този, но ако иска да дойде да ми се оплаче :)
192
3
 
25
 
! Отговори
х преди 10 години
Селска кръчмарска пияна физиономия, с точно толкова мозък в главата
191
13
 
1
 
! Отговори
познай преди 10 години
Предлагам на по -умните да се замислят какво ли би било, ако президент беше станал кандидатът на БСП. Не беше ли по-умно да бъде подкрепена Кунева?
190
3
 
0
 
! Отговори
Ина80 преди 10 години
Вижте интервюто на великият Роджър Уотърс. Вижте какво мисли за демокрацията, тоталитаризма и живота:youtube/watch?v=vc3mbw1euho
189
2
 
1
 
! Отговори
Ина80 преди 10 години
Вижте интервюто на великият Роджър Уотърс. Вижте какво мисли за демокрацията, тоталитаризма и живота:youtube/watch?v=vc3mbw1euho
188
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zatova pak tozi na snimkata e dorasal za president. Rsto ot 1944 do sega ;-) Nagli, nahalni komunisti