Сметната палата ще рови из поръчките на МВР

Проверката бе разпоредана от НС по искане на "Атака"
11 юли 2013 15:25,
11
Сметната палата ще рови из поръчките на МВР
Снимка: МВР

Парламентът прати Сметната палата на одит в МВР. Ще бъдат проверени и всички ОДМВР-та.

Предложението да се извърши проверката за периода от 01.01.2010 г. до 31.05.2013 г. беше внесено от лидера на "Атака" Волен Сидеров и група депутати.

Причините са съмненията около обществените поръчки и разходването на средства на ведомството. Като пример от вътрешната комисия дадоха парите за СРС-та.

Още по темата
Влизането на Сметната палата в МВР мина без дебати в пленарната зала, след като за пореден ден ГЕРБ не дойдоха на работа.

Парламентът прие и на второ четене промени в Закона за ДАНС, които връщат на държавния глава правомощията да иска информация от родното ФБР.

Предложението беше внесено от лидера на БСП Сергей Станишев и лидера на ДПС Лютви Местан. Промените предвиждат държавният глава да може да изисква и получава анализи от председателя на ДАНС по въпроси, свързани с националната сигурност.

Веднага след приемането на новия закон за ДАНС се чуха мнения, че той ограничава конституционните правомощия на държавния глава. Президентът Росен Плевнелиев обясни, че няма да върне закона, защото се е разбрал с политическите партии да го прецизират.

В мотивите към законопроекта вносителите са посочили, че държавният глава трябва да разполага с информация по всички въпроси, касаещи националната сигурност, и затова следва да се прецизират текстове от закона с цел да не възникват съмнения, че се ограничава правото му на достъп до информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
sofia78 преди 10 години
"Веднага след приемането на новия закон за ДАНС се чуха мнения, че той ограничава конституционните правомощия на държавния глава. Президентът Росен Плевнелиев обясни, че няма да върне закона, защото се е разбрал с политическите партии да го прецизират."- колкото по-ограничени са правата на Росен Плевнелиев толкова по-добре, всяко едно свое правомощие държавният глава използва да присвоява пари за лично ползване и да ги трупа в офшорки.
8
2
 
4
 
! Отговори
Демон преди 10 години
Сега ще лъсне нацапаният дирник на Цвъцко!!!
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още едно ДОБРО НАЧИНАНИЕ САМО ТАКА ДРЪЖ ВОЛЕНЕ БЪЛГАРИЯ ТЕБЕ ГЛЕДА ГЕРБЕРУНИТЕ СА *** НАПАСТ
6
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА ТОЯ СИДЕР ЕФЕНДИ КОГА ЩЕ МУ ОТВОРЯТ КРАТУНАТА ЗА ПРЕГЛЕД А МИХОВЧЕ
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ще почнат разследване на харчлъците на психопата Волен?
4
7
 
10
 
! Отговори
455 преди 10 години
До 1Като си я подкарал я кажи какво точно направи ЦУЦко за обществото ама със факти не с лозунги! Че по лозунгите герерите минахте комунистите!
3
11
 
14
 
! Отговори
1 преди 10 години
и пак нищо няма да открият.мутренско беше това министерство когато министър беше пикльото алкохолик и изпълняваше поръчките на братя галеви.а герб работеха за обществото и за това вие червените мафииоти не можете да ги понасяте.
2
9
 
20
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 10 години
Сметната палата ще рови из поръчките на МВРСЕГА И ТАМ ЩЕ ИЗКОЧАТ Л.А.Й.Н.А.Т.А. ДЕТО ГИ И.З.***. ЦЕЦКО...ЕХ, ВСИЧКИЯ МАТРЯЛ ЩЕ МИ СЕ РАЗБЯГА...
1
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време беше,иначе мутренското министерство беше едвали не по високо и от ГОСПОД