Борисово нетърпение: Веднага пуснете "Тракия"

Аутобанът е безопасен, а и пести средства на хората, твърди той
Обновена: 12 юли 2013 08:41 | 12 юли 2013 08:30,
220
Борисово нетърпение: Веднага пуснете "Тракия"
Бариера все още стопира движението по новия участък от аутобана. Снимка: БТА

Бившият премиер Бойко Борисов настоява премиерът Пламен Орешарски час по-скоро да пусне за движение напълно готовата автомагистрала "Тракия".

Лидерът на ГЕРБ твърди, че е скандално аутобанът да е готов, бизнесът да чака, а хората да заобикалят по стари маршрути в разгара на летния сезон и да не могат да стигнат бързо до морето.

Борисов настоява Орешарски да не чака стротелната министърка, която е в Брюксел, и още днес да отвори пътя.

Eто и писмото му до министър-председателя.

Още по темата

"Призовавам премиерът Пламен Орешарски незабавно да организира пускането на движението по новоизградения последен участък от автомагистрала "Тракия". Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон.

Автомагистрала "Тракия" е напълно завършена и готова. Тенденциозното забавяне на издаването на разрешение за ползване, оправдано с дребни технически забележки, бави пускането на движението, въпреки наличието на Акт 15 и 16 за въвеждане в експлоатация.

Но въпреки това магистралата стои затворена заради строителната министърка Десислава Терзиева, която е в Брюксел и се изчаква завръщането й, за да пререже лентата на магистралата.

Това е скандално и е недопустимо гражданите да бъдат принуждавани да използват обходни и изключително натоварени в летния сезон стари маршрути. В името на сигурността и безопасността на пътуващите в двете посоки, призовавам премиера Орешарски час по-скоро да позволи на хората и на бизнеса да използват новата магистрала.

Освен че е по-безопасно, пътуването по новото трасе ще спести и много разходи на гражданите и фирмите. Автомагистрала "Тракия" е път, който е натоварен с историческите очаквания на българите. Затова никой политик няма право да ги лишава дори и час повече от възможността да пътуват по новата магистрала", завършва посланието си екс премиерът.

Само преди ден от регионалното министерство съобщиха, че от 15 юли от София до Бургас ще се пътува по изцяло завършената автомагистрала.

Последният участък - от пътен възел "Зимница - Ямбол" до пътен възел "Карнобат", е готов и от столицата до морето вече ще се стига за около 3 часа и половина.

Автомобилите ще могат да преминават по новата отсечка от 14 часа в понеделник, допълват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
9
 
62
 
! Отговори
бат Пенчо преди 10 години
Да отиде Боко да я доасфалтира. Всеки може да реже лентички. *** тъпата мутра!
144
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** МУТРО, ХОДИ ТИ РЕЖИ ЛЕНТАТА, БАСИ ***, САМО ПРОСТАЦИ МУ СА ВРЪЗВАТ НА ПРИКАЗКИТЕ
143
1
 
36
 
! Отговори
62161 преди 10 години
До krasimirvma,ti zasto ne se naredish za tezi pari...,ili ti si PATRIOT,I HODISH DA RABOTISH ZA PO0VE4E?
142
6
 
45
 
! Отговори
Шишо преди 10 години
Не съм от провокаторите, ама МАРЛОН като толкова му беше зор за хората, да не беше отлагал срока 100 пъти, сега за 2 дни ще ми разиграва циркове! То не беше миналото лято, после зимата, после февруари, после май, после юни, началото на юли, средата... Всичко става измъчено, ей! Добре, че стана най-накрая, тоя мираж, като "европеец" по магистралата до морето, направо ми се струва нереално! :D
141
7
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мдааам, не можеш да кажеш на тиквата зелка. Вари го, печи го, он си знае неговото - да си вре гагата където не му е работа. Пускаше набързо един участък и след седмица почваха ремонтите. Помните ли какво стана с околовръстното, когато го заля един по-силен дъжд? Стана плавателен канал. Ей всичката му работа е такава, ама простаците ръкоплускат на дивотиите.
140
14
 
62
 
! Отговори
ТИКВАТА СИ Е ТИКВА преди 10 години
КАКЪВ РАЗГАР БЕ *** ! СЕЗОНЪТ ЕДВА СЕГА ЗАПОЧВА. ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА ЗАДЕЛЯТ ОЩЕ ПАРИ ДА ИДАТ ДО МОРЕТО! РАЗДАВАЙТЕ ПО ПОВЕЧЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, ПО 50 ЛЕВА СА МАЛКО!
139
12
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквата по-добре да вземе да походи малко на работа, в началото на мандата си ревеше че, Доган неходел на работа, а сега тоя се крие като мишок
138
22
 
45
 
! Отговори
съвет преди 10 години
Ало червените драскачи, ще ви дам един съвет: За да не бъдете толкова лесно разпознаваеми спрете да използвате думите БОКО, ЦВЪКИ, ТИКВУН и др.
137
9
 
46
 
! Отговори
не-софиянка преди 10 години
"Хиляди хора тръгват от утре на море"! Ами тези дето не тръгват от София? Що не кажете нещо за тях. Ей, софиянци, не стига че ви направиха шорткът към морето и от тая магистрала друг особен смисъл няма, ама оревахте света за два дена повече или по-малко. Ами отменете си резервациите и тръгнете от понеделник.
136
17
 
42
 
! Отговори
хкккоо преди 10 години
Антигерберасти стиска ли ви сега да заобикаляте магистралата след като 4 години твърдяхте, че "асфалт не се яде". Борисов лош, ама ще ползваме построеното от него.
135
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До предния Софиянец си, имаш 10 годишен Опел и приятел в Обзор. В петък след работа(16 часа, петък е) се качваш на колата и след 4 часа вече си пиете ракията(домашната) с твоя приятел, а децата ви си играят. Събота и неделя си на плаж. В неделя следобяд хващаш магистралата и си си в къщи за 4 часа. Какво баровско има? Прав е Борисов. А ти си ***. Исторически доказана истина е, че свестен комунист няма. защо хората са по - бедни отвсякога, според теб?
134
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно другаря Борисов има мания към магистралите и дано не забравят да го поканят да пререже лентата. Вчера слушах бившата министърка Лиляна Павлова и с такова огромно самочувствие говореше, като че ли кацнаха на луната през мандата си.
133
14
 
45
 
! Отговори
Загрижен преди 10 години
Не съм му фен, но е прав!Кой ще отговаря ако има катастрофа и жертви?!?!?, ако заради една световно неизвестна мухла, чакаме 4-5 дни, в които особено натоварен уикенд?Писна ми от популизъм!!!!!!!!! Вървете си с мир комунисти, иначе...
132
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пример за превратностите и шегите на съдбата.Борисов първо да беше благодарил на Орешарски,че най-накрая завърши магистралата.Второ:да беше помолил Орешарски да ускори пускането на магистралата.Трето: да обещае,че ще присъства на откриването(пускането) на магистралата.Да не се прави на толкова загрижен за хората,мнозинството от които са по-бедни от всякога.Баровците могат да почакат още малко,а чуждите туристи(мнозинството от тях) пристигат със самолети.
131
9
 
49
 
! Отговори
карат преди 10 години
Първо- магистралата не е построена от Борисов.Тези,които са негови привърженици малко да се поспрат и да не се перчат толкова.Второ-Готов е последният участък /Ямбол - Карнобат/Трето-Наистина вече има завършена цяла магистрала в България.Хубаво или лошо следва да се приме като резултат от усилията на няколко правителства,колкото и да не е приятно за някои привърженици на ГЕРБ.Живота не започва с ГЕРБ и няма да завърши с него.
130
5
 
43
 
! Отговори
мати преди 10 години
какви бели хора който не е пътувал по тракия незнае че е отврат поне 180 километра ама има и друго че е идва петък и мутрите тръгват то затова и кратуната бърза боже господи срещу простотията трябва товарен влак
129
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бах ти *** писания тук. Човека иска утре да си пътувате като бели хора а вие го плюете.
128
3
 
42
 
! Отговори
ИВО преди 10 години
ДНЕС СЕ ВРЪЩАМ ОТ МОРЕТО МАГИСТРАЛАТАТ ДО ЧИРПАН Е ДОБРА НО ОТ ТАМ ДО СОФИЯ Е СЕЛСКИ ПЪТ ЦЯЛАТА Е С ДУПКИ НЕРАВНА ПО МОСТОВЕТЕ МОЖЕ ДА ТИ ИЗПАДНЕ ПРЕДНИЯ МОСТ И С КАКВО СЕ ГОРДЕЕМ С МАГИСТРАЛА ЛИ СРАМ И ПОЗОР 67 ЛВ. ВИНЕТКА ЗА КАКВО И ЧУЖДЕНЦИТЕ ПСУВАТ МАСОВО ОТВРАТ.
127
7
 
48
 
! Отговори
дедо преди 10 години
Едно време бай Тодор ни разсмиваше като си съчиняваше вицове за себе си сега тая празна кратуна дето му резтриваше ушите и нещо друго между краката се мъчи да го имитира но нещо не се получава. Няма дарба има празна кратуна
126
0
 
39
 
! Отговори
възмутена преди 10 години
Боже, Боже!.Колко много злоба има в хората. Минават годините. Сменят се правителства. Хората стават все по-лоши и недоволни. Спрете се българи! Спрете тази омраза! И Бог да слезе да ви управлява и него ще оплюете и от него няма да сте доволни. А какво правите вие? Само драскате и плюете. Чакате да ви дойде всичко наготово. Впрегнете тази енергия в нещо добро. Направете нещо добро за ближния си. Както се казва в песента '' Нека до всяко добро същество, застане още едно".