Борисово нетърпение: Веднага пуснете "Тракия"

Аутобанът е безопасен, а и пести средства на хората, твърди той
Обновена: 12 юли 2013 08:41 | 12 юли 2013 08:30,
220
Борисово нетърпение: Веднага пуснете "Тракия"
Бариера все още стопира движението по новия участък от аутобана. Снимка: БТА

Бившият премиер Бойко Борисов настоява премиерът Пламен Орешарски час по-скоро да пусне за движение напълно готовата автомагистрала "Тракия".

Лидерът на ГЕРБ твърди, че е скандално аутобанът да е готов, бизнесът да чака, а хората да заобикалят по стари маршрути в разгара на летния сезон и да не могат да стигнат бързо до морето.

Борисов настоява Орешарски да не чака стротелната министърка, която е в Брюксел, и още днес да отвори пътя.

Eто и писмото му до министър-председателя.

Още по темата

"Призовавам премиерът Пламен Орешарски незабавно да организира пускането на движението по новоизградения последен участък от автомагистрала "Тракия". Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон.

Автомагистрала "Тракия" е напълно завършена и готова. Тенденциозното забавяне на издаването на разрешение за ползване, оправдано с дребни технически забележки, бави пускането на движението, въпреки наличието на Акт 15 и 16 за въвеждане в експлоатация.

Но въпреки това магистралата стои затворена заради строителната министърка Десислава Терзиева, която е в Брюксел и се изчаква завръщането й, за да пререже лентата на магистралата.

Това е скандално и е недопустимо гражданите да бъдат принуждавани да използват обходни и изключително натоварени в летния сезон стари маршрути. В името на сигурността и безопасността на пътуващите в двете посоки, призовавам премиера Орешарски час по-скоро да позволи на хората и на бизнеса да използват новата магистрала.

Освен че е по-безопасно, пътуването по новото трасе ще спести и много разходи на гражданите и фирмите. Автомагистрала "Тракия" е път, който е натоварен с историческите очаквания на българите. Затова никой политик няма право да ги лишава дори и час повече от възможността да пътуват по новата магистрала", завършва посланието си екс премиерът.

Само преди ден от регионалното министерство съобщиха, че от 15 юли от София до Бургас ще се пътува по изцяло завършената автомагистрала.

Последният участък - от пътен възел "Зимница - Ямбол" до пътен възел "Карнобат", е готов и от столицата до морето вече ще се стига за около 3 часа и половина.

Автомобилите ще могат да преминават по новата отсечка от 14 часа в понеделник, допълват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
4
 
46
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Ах той горкия!Дайте му ножица и го пуснете да пререже лентичката,че ще вдигне пак кръвното!Кое!е готово на магистралата след като не са изградени прилежащи обекти?Или пак чисто по български нека да отчетем дейност,пък после ще дооправяме!
124
14
 
34
 
! Отговори
до 142 преди 10 години
До nemam nervi и ОрешарскиЕй КАП.Т, пускай Магистрала Тракия, бе!! Борисов ти я посторои, а ти не можеш да я откриеш, бе шушляк!! Сезона тече, а хората се мъчат по обиколните маршрути!! Утре тръгвам за морето и при готова магистрала ще се свирам по кози пътеки!!! Твойта м....
123
18
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото и да мучите,Бойко тука е много прав.Магистралата е минала всички актове,стои готова и затворена,че червената карикатура-министърка,си вее пърдялника из Брюксел и я чакат да се върне да я открие.Пълна пародия,хиляди хора тръгват днес и утре за морето....
122
6
 
68
 
! Отговори
nemam nervi преди 10 години
Лишиха човека от единствената работа от която разбираше и му доставяше най-голямо удоволствие --рязането на ленти
121
3
 
58
 
! Отговори
Боко преди 10 години
Пускайте по бързо магистралата, че съм обещал на дебелото Лиле да я вода на море у понеделник.
120
3
 
45
 
! Отговори
Sretan Yosich преди 10 години
kude si dragi Borisov, kakvo pravish? Pomnish li kogato me nabi v policiata a predi tova moite hora ti dadoha 5 miliona za da se razberem,Ti pribra parite, predade me, stana premier i sega te paziat 30 agenta.Kollko mislish, che shte prejiveesh taka? Nali znaesh, v nashite banditdski sredi kak se nakazva predatelstvoto.Taka, che mislia da se vidim edin den i ako moje da si pogovorim, da te popitam zasghto predade men a pred godini horata si v nelegelnia biznes koito te napravi bogat!Chakai me!!
119
6
 
52
 
! Отговори
Цеко сифоня преди 10 години
Това правителство защо така се гаври с Бате Боко, нека да го назначат като главен ленторез в коалицията и така ще се успокои човека :)
118
11
 
35
 
! Отговори
до Анонимен преди 10 години
момче ... едни си същи тъпотии пишеш на във сички сайтове.... айде спри се ... не си интересен.Явно е вече че и всички коменари са от един човек ... и колко ти платиха за да станеш ДРАСКАЧ!!! слагай феса и отивай да защитаваш червено-турската власт ... че скоро няма да има кой да ти дава 10лв и парче пица за да бълваш тъпотии по цял ден!!!
117
9
 
69
 
! Отговори
баджо преди 10 години
Боко,Боко, шемет безподобен. Ти остави магистралите да ги откриват когато си искат и който си иска. Разбра целия народ, че не си в ред. Още ли се натискаш да затвърдиш това мнение? Голям бабаит се пишеш и за такъв се представяш, но защо тогава се уплаши толкова много от Дилян Пеевски? Защо започна да плащаш на хора да подскачат като шебеци по улиците на софия и да задръстват и без това задръстената софия? Защо не ходиш на работа, бе ***? Имало ли е до сега подобна опозиция като твоята ***.
116
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Бизнесът да чака " то има ли такъв ??? Борисов да не вдигне пак кръвното - тази лентичка как ще я преживее?
115
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 117 - ти, или си болен или слеп! на колко почивки минаваш 400 км с 120км в час? да не караш "Варшава" или "Волга". ако имаш болна простата нема да ти прават тоалетна през 50 км.!
114
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да, за 3 часа и половина се стига от София до Бургас особено ако си пиян бакшиш-***
113
6
 
47
 
! Отговори
do Bate Boiko преди 10 години
Dragi bate Boiko, tvoeto vreme svurshi. Sega e red na Cacata da vi turi prangite, purvo na tvoiata podloga Cv.Cv. a posle i na teb.Glasuvahme za teb s nadegdata, che shte podobrish jivota ni a ti ni ograbi gestotko, izluga naglo i si uregdashe da vekuvash vuv vlastta. Da, ama NE, kazvashe edin produkt na "obektivnata" gurnalistika Sega shte chakash da doide Sretan Iosich i da ti potursi smetka deto go rita v glavata, vze 5 miliona i go predade na Holandia. Shte treperish vseki den *** takuv
112
7
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой си ти бе Бойко,да казваш на Орешарски какво да прави.По-скоро обясни защо не ходиш на работа,а вземаш заплата,а партията ти държавни субсидии.И не се пиши,че разбираш от строителство,въпреки,че магистралите се строят най-лесно.Що не построихте обекти с високо строителство .
111
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде Бойко инфантилен, с мания за величие, с абстиненция за власт (туй дето е *** - башка)... Ами тия дето му се вържат на акъла да го искат пак на власт на тях аджеба колко им е акъла
110
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не бе , пръска се от яд при мисълта че друг ще реже. това му е коронен номр
109
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на бай бандит май му е доскучало да си седи в дома
108
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко, я пий един валерян и се успокой. Нито ти си ги планирал, започнал или завършил тия автомагистрали. Знам, че сигурно си объркан, защото режеше по лентичка на всеки 10км застроена магистрала.
107
2
 
54
 
! Отговори
бавачка преди 10 години
Веднага да покажете мойто момче по всички телевизии! Къде му е ножичката? Веднага, веднага да пуснете магистралата, че ще плачка. Къде сте журналисти? Детето стана от сън! Слънчицето изгря, а вас ви няма да отразявате)! Веднага на първа страница на всички вестници! Веднага да отразите, че е построил по-малко магистраи от тройната коалиция! Оп-паааа, туй не трябваше да го казвам. Бълза да пускате магистралата серсеми ниедни!
106
34
 
42
 
! Отговори
american boy преди 10 години
Червени ***, дните ви са преброени! Бате Бойко с Бога само напред! Народа те обича!