Борисов готов да преговаря с политическите партии

Лидерът на ГЕРБ е убеден, че ще има предсрочни избори
Обновена: 16 юли 2013 17:03 | 14 юли 2013 10:06, Петя Славова
269
Борисов готов да преговаря с политическите партии
Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Бойко Борисов е готов да преговаря с останалите големи политически партии, за да се постигне съгласие по основните национални приоритети. Това обяви самият той пред телевизия "Европа", цитиран от в. "Труд".

"Омраза и напрежение има срещу политическите партии. Всички казват без ГЕРБ. Тогава с кого? Сега са 3%, нека станат 30%. Какво ще направите? Когато казвате без ГЕРБ, логично е - с кого. Ние с БСП - не, с ДСБ -не, с "Атака" - не. БСП не могат с нас, с "Атака", остава им ДПС. ДПС не може с Костов, с нас не може, "Атака" - не, и им остава БСП. Така след всеки избор нещата опират до коалиция. С обществото трябва да се работи дори. Много мисля какво може да стане. Това правителство ще падне. Дали сега, дали на есен, но ще има предсрочни избори", убеден е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ смята, че основният проблем в момента и през последните години е създалата се неистова омраза между отделните политически субекти. Така той си обяснява ситуацията само БСП и ДПС да могат да се коалират, а ГЕРБ, въпреки че спечели парламентарните избори, да не управлява страната.

Борисов заяви, че трябва да се сложи край на омразата между политическите партии в България. Той призна, че и ГЕРБ имат вина за антагонизма между основните политически субекти, но е дошъл моментът да се седне на масата и да се постигне съгласие по националните приоритети.

Борисов коментира и строителството на магистрала "Тракия", която трябва да се открие в понеделник. Той каза, че само това ще остане като свършена работа. "В следващите 10 години няма да се направи нещо. Това, което направихме, само то ще остане. Затова летях с хеликоптерите. Следях изпълнението на всички проекти. Спряха им всички фондове на Тройната коалиция. На Батко, на братко и т.н. На Орешарски нещата са ясни. Работил бил, а още няма назначени областни управители и заместник-министри", коментира още бившият министър-председател.

Относно Изборния кодекс, Борисов каза, че нещата могат да се случат бързо. "Нужно е да се промени само частта за парламентарните избори в Изборния кодекс, за да влезе примерно и мажоритарния вот, за който хората настояват. Нещата могат да се случат буквално за няколко дни. Частта за президента може да се обсъжда сериозно и има време", обясни Борисов.

"Не ги броя напускащите ГЕРБ. Не ги познавам. С някои от тях оставаме приятели. Има и хора, които не съм ги чувал. Толкова ме и интересува, че някой напуска. През следващите години трябва да се смирим, да преглътнем гордостта и да вървим напред", коментира Борисов ситуацията в собствената си партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
10
 
8
 
! Отговори
ПОЛИТЗАТВОРНИК преди 10 години
ДОЙДЕ ЛИ ТИ ПИПЕТО НА МЯСТО ? КЪСНО Е ЧАДО -МАНДАЛОТО ПАДНА ! СЕГА ТВОЯТ ПЪТ Е ПО ПЪТЯ НА ФИЗКУЛТУРНИКА - ЦВЪЦКО АПАРТАМЕНТАДЖИЯТА ! ЩЕ ТЕ ЧАКАМ В ЗАТВОРА С РАИРАНИ ДРЕХИ !
205
6
 
7
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До bulemanda Ами той също е отцепник, дори отцепник на квадрат - и от БКП и от НДСВ :))))))))
204
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нещата са ясни - бойко се стресан че от четгвърътък комисията на Волен ще му изкара кирливиет ризи, и реши да се договори с БСП за пратилество Герб-БСП - ще имат заедно поне 150 депуати. Жалко че не направиха това още в началото, можеха да минат и без ДПС и без Атака, ама той годиин наред говореше колок са гадни комунистите, и те сега решиха да си го връщат.
203
8
 
7
 
! Отговори
ххххх преди 10 години
Колко е сигурен,че ще падне на есен.Тогава ли ще раздава повече левчета.Няма думата, а глупоста с мажуритарния вот да го забравят докато не ни се налее разум.Ако има мажуритарни избори е тогава ще гледате как ще се купуват алчни депутати бедна ви е фантазията.Тогава как ще се прокарват закони и закончета жална ни майка.За това спрете с тая глупост мажуритарни избори за некъдърни и алчни за власт депутати.
202
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През февруари протестиращите бяха с качулки, сега са с децата си. През февруари протестиращите замеряха полицаите с камъни, сега им вземат вода, за да ги облекчат. През февруари царуваха провокаторите, сега хората се дистанцират от тях. През февруари социалистите твърдяха, че народът е на улицата, сега там виждат само ***. През февруари много хора бяха платени, сега хората протестират, защото не са съгласни с техните пари да се плаща на провокатори.
201
8
 
11
 
! Отговори
Privetstvam преди 10 години
re6enieto na Bojko Borisov! Toj o6te vednaj dokaza,4e e nacionalno otgovoren 4ovek i dano patrioti4no nastroenite hora da go 4ujat!Za6toto kogato"DVAMA SE KARAT, TRERTIJAT PE4ELI".Mototo na dne6nite upravnici e Razdeljaj i vladej.Zatova vsi4ki zdravo misle6ti balgari trjabva da si podadem raka za pomo6t, vzaimopomo6t,da se varnem kam istinskite 4ove6ki cennosti kato ljubov,vjara, pomo6t,sa4ustvije,tolerantnost!Tova e v sa6nost pravilnija na4ina za pobeda na dobroto nad zloto!Vjarvam v madrostta
200
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е те това е-ТОИ се е съгласил да преговаря.днес Божеството е станало към 10 сутринта,пило е кафе,яло е бекон с яица и е отишло да ***.докато се е напъвало ТО,му е дошла гениалната мисъл----разпадането на бкп на отделни фракции по интереси беше грешка.време е да се обединим и наврем матялот у *** *** отново.
199
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все пак този първичен недодялан човек завладя голяма част от българския електорат-предимно необразовани ашлаци и по прости хорица. С телосложение на хамалин, с лице на боец, къса коса, *** тен(*** венци), или мутра, както казват по филмите.
198
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Та кой нарече Ахмед Доган "най-умния" ли, "най-големия" ли, "най-великия" ли (не помня вече) политик на България? И кой нарече Тодор Живков "благодетел на България"? Не се сещате ли? Ще ви помогна: Бойко Борисов ги каза тия работи, и ги каза така, че всички разбраха, че вярва в тях.
197
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП/дс И ГЕРБ/дс СА ДЕЦАТА НА столетната блудница БКП! НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ЗАБЛУЖДАВАТЕ ПРОСТИТЕ....И НЕУКИТЕ ....
196
9
 
16
 
! Отговори
Ззз преди 10 години
Този много го е изстрах да останат тези на власт
195
13
 
20
 
! Отговори
Ая преди 10 години
Съд за тоя престъпник и наглец!
194
8
 
18
 
! Отговори
Тъй, тъй преди 10 години
Присъствал на една от "ВИЗИТИТЕ" на Цветанов в следствието, с усмивка сподели, как Цецо се изтървал ЯКО / пръднал /, при един от въпросите.Ха кажете ми сега, как да му вярвам на Бойко? Че те още малко и ще почнат и да се *** от "притеснение".И защо ли се притесняват?А де???
193
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Почие нареждане избиха - Мишо Бирата,Иван Тодоров - Доктора,Боби Цанков,Поли Пантев,прокурора Николай Колев,Женята,Бай Миле,Самоковеца,Клюна .......многа са???!!!
192
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Апостола казва: "Не се полъгвайте, че тези, които държат парите, държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка..."
191
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЕСТНИЦИТЕ СА НИ ПЪЛНИ С ОБРАЗИТЕ НА БАНДИТСКИ КЛАНОВЕ!
190
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко *** на вратата на парламента да му отворят,защото отвън е глад и мизерия.
189
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гербавите" политици са закостенели, миришещи на нафталин, мумифицирани и рециклирани восъчни фигури с качество "вторични суровини. Това бивши мутри, сега бизнесмени ;корабокрушенци от други партии; комунисти, атеисти и безбожници, без всякакъв морал; фалирали апаратчици-неудачници; винаги готови да се откажат и от себе си ренегати; перманентно настроени веднага да сменят своята вяра, убеждения и лоялност, в зависимост от доминиращото стадно увлечение; *** от партийни филтри; в болшинството си комсомолци,
188
10
 
23
 
! Отговори
дудука преди 10 години
Бойкот на мутро-милиционерската ПП
187
7
 
5
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Анонимен 212 Как защо - защото е един от тях!