Борисов готов да преговаря с политическите партии

Лидерът на ГЕРБ е убеден, че ще има предсрочни избори
Обновена: 16 юли 2013 17:03 | 14 юли 2013 10:06, Петя Славова
269
Борисов готов да преговаря с политическите партии
Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Бойко Борисов е готов да преговаря с останалите големи политически партии, за да се постигне съгласие по основните национални приоритети. Това обяви самият той пред телевизия "Европа", цитиран от в. "Труд".

"Омраза и напрежение има срещу политическите партии. Всички казват без ГЕРБ. Тогава с кого? Сега са 3%, нека станат 30%. Какво ще направите? Когато казвате без ГЕРБ, логично е - с кого. Ние с БСП - не, с ДСБ -не, с "Атака" - не. БСП не могат с нас, с "Атака", остава им ДПС. ДПС не може с Костов, с нас не може, "Атака" - не, и им остава БСП. Така след всеки избор нещата опират до коалиция. С обществото трябва да се работи дори. Много мисля какво може да стане. Това правителство ще падне. Дали сега, дали на есен, но ще има предсрочни избори", убеден е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ смята, че основният проблем в момента и през последните години е създалата се неистова омраза между отделните политически субекти. Така той си обяснява ситуацията само БСП и ДПС да могат да се коалират, а ГЕРБ, въпреки че спечели парламентарните избори, да не управлява страната.

Борисов заяви, че трябва да се сложи край на омразата между политическите партии в България. Той призна, че и ГЕРБ имат вина за антагонизма между основните политически субекти, но е дошъл моментът да се седне на масата и да се постигне съгласие по националните приоритети.

Борисов коментира и строителството на магистрала "Тракия", която трябва да се открие в понеделник. Той каза, че само това ще остане като свършена работа. "В следващите 10 години няма да се направи нещо. Това, което направихме, само то ще остане. Затова летях с хеликоптерите. Следях изпълнението на всички проекти. Спряха им всички фондове на Тройната коалиция. На Батко, на братко и т.н. На Орешарски нещата са ясни. Работил бил, а още няма назначени областни управители и заместник-министри", коментира още бившият министър-председател.

Относно Изборния кодекс, Борисов каза, че нещата могат да се случат бързо. "Нужно е да се промени само частта за парламентарните избори в Изборния кодекс, за да влезе примерно и мажоритарния вот, за който хората настояват. Нещата могат да се случат буквално за няколко дни. Частта за президента може да се обсъжда сериозно и има време", обясни Борисов.

"Не ги броя напускащите ГЕРБ. Не ги познавам. С някои от тях оставаме приятели. Има и хора, които не съм ги чувал. Толкова ме и интересува, че някой напуска. През следващите години трябва да се смирим, да преглътнем гордостта и да вървим напред", коментира Борисов ситуацията в собствената си партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО СЪСИПА ДЕСНИЦАТА БРЕ ДРУГАРЮ БОЙКО,а ?! Защо съсипа най-свестните политици,а? Те ти протягаха ръце и ти казваха как да управляваш,а ти ги пренебрегна...ЗАЩО БРЕ ДРУГАРЮ Борисович,а?! Защо спаси бандитите от затвора,а? А сега играеш театър? Защо?
185
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
toia de4ko , oste li se sardi.... toi kato malko detenze se sardi... resil
184
9
 
19
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ТОЗИ АБДИКИРА ПРЕЗ ФЕВРУАРИ ОТ ВЛАСТТА,ДАЖЕ НЕ ПОЖЕЛА ДА СЕ СРЕЩНЕ С ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ТОГАВА.ТАКЪВ УПРАВНИК В БЪЛГАРИЯ НЕ НИ ТРЯБВА.ТОЗИ НИ ДОВЕДЕ ДО ПРОСЯШКА ТОЯГА.БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА КАТО БОЙКО БОРИСОВ НЯМА НУЖДА,ТЕ СЕ ДОКАЗАХА КАТО НЕКАДЪРНИЦИ И НЕГРАМОТНИЦИ.ТЕ МИСЛЯТ САМО ЗА СЕБЕ СИ И ПЛЮЯТ ПО ДРУГИТЕ БЕЗ ДА ИМА ПРАВО НА ТОВА.ПРАВО ДА КАЖЕМ ТЕ СА ПРАВЯТ НА НОВАТА БУРЖОАЗИЯ,И ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА.НО НИЕ НЕ СМЕ СЕ ПАЗАРИЛИ ЗА ТАКОВА ГРАБИТЕЛСКО И НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ.
183
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тиквата да не дава акъл а най напред да се върне на работа в парламента вече месец не ходят на работа аз ако не отида 3 дена без причина и съм уволнен а тия тиквеници си правят каквото си искат
182
10
 
22
 
! Отговори
Късно е преди 10 години
либе за китка.Защо до сега не работите нормално като депутати? Преговорите на Борисов са "АЗ КАЗАХ" Не му вярвайте,хора. Той драпаше да европейските пари,защото са готови и лесно се крадат, а икономиката съсипа поради неподготвеност.Най-страшна е простотията и неговата недостижима самовлюбеност.,жаждата за пълна власт
181
7
 
23
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Борисов готов да преговаря с политическите партии"Самодържецът, бтюшка Боко" изпълзя от небитието" и започна да раздава мъдри съвети.Не знам обаче дали не е късно? Само един *** не е наясно ,че всичките протести и протестчета през последния месец са "творение" на големия "патриот" Б.Б. Как не те срам да говориш за омраза бе г-н Борисов ?Омразата ,като политически аргумент я въведе ти и твоята измислена партия.Ти бившият комунист се представяше едва ли не за жертва.Засрами се.
180
8
 
14
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Революционер Е как няма да се прегръщат.... нали Доган и Гоце го направиха от о.р майор - ген.майор, а после и ген. лейтенант.
179
12
 
25
 
! Отговори
земляк преди 10 години
Свадба се задава мома Бойка ще се жени за Сергей брак по сметка щото иначе лошо седларов лошо парите се топят, Цацаров му се точи че и на кауш мирише
178
19
 
22
 
! Отговори
do преди 10 години
До are_kulataТИ СИ ТИПИЧЕН ПРИМЕР НА ПРОВОКАТОР, говориш глупости и изнасяш невярна информация. Нито фискалния реверв е 2млрд, да не говорим, че при ГЕРБ се усвоиха най-много европари,че даже ни отпуснаха рекордно много за следващите 5г. *** КАТО ТЕБ ХОДЯТ НА КОНТРАПРОТЕСТА С БАБИЧКИТЕ, и промиват мозъците на немислещото население!
177
10
 
30
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Преговорите на Бойко Борисов протичат така: Опонентът се съгласява или Бойко напуска залата...
176
14
 
22
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Бойко готов да преговаря с ДПС и Местан. Има много хубави снимки в нета как Бойко се прегръща с Доган, чак не е за вярване, но като ги видите ще се впечатлите и изненадате как е възможно.
175
14
 
21
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Комунистът Гнойко е за разстрел в тиквата, че и такива, които лъжат, подкрепяйки го:Какво направи той за 4 годинки:Доприватизира ЕРП-тата, като своя вожд Сакаса.Даде на престъпна концесия Крумовград.Подготви БДЖ за приватизация.Стопи фискалния резерв от 8 на 2 млрд лв.Подкрепи Анадолците за ЕС!Вдигна безработицата.Последен по усвояване на евро фондовете, а от тези които се усвоиха, масово крадене и разпределение по партийни джобове.Поредното комунистическо управление.
174
7
 
10
 
! Отговори
USA преди 10 години
Ako si napunete malko Mozuzite zashto Vsichki sreshtu GERB.. S vsichkite si greshki samo Boiko misleshe i misli v interesa za BG .Natisna Mafiata kojato olizetvorjava (sinite) BSP DPS koito OKRADOXA BG .Prostite xora ne go razbraxa tova .Aide sus zdrave....
173
10
 
23
 
! Отговори
Нито един... преди 10 години
...български политик преди Бойко Борисов не е казвал, че иска да стане...***!
172
27
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много псувахте ГЕРБ и продължавате,но това което направиха за БГ в най-тежката световна икономическа криза не виждате.Най-голямата грешка на ГЕРБ беше,че прекалиха със затягането на колана и, че орязаха и кожата от мършавите ни тела.Но положиха много стабилни икономически основи,за да тръгне икономиката напред.Договориха повече пари от ЕС,спряха проекити като АЕЦ Белене,вдигнаха финансовия рейтинг на БГ.Няма държава без батко и братко,разликата е,че някои докато крадат и правят за държавата си.
171
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българинът е малко ***.Ще го баламосват с партии и имена и цветове и интриги, докато всички предлагат едно и също.Кога ще разбере какво иска народът и да гласува за програма, не за хора ?
170
10
 
13
 
! Отговори
опел преди 10 години
до Наглост и сесо. Тиквеници сте вие. Заще не станете генерали умници, неуспели в живота нещастници.Все някой ви е виновен за вашите неуспехи. За коя партия ще гласувате бе???? Партията на чикиджиите ли. Там ви е мястото.
169
13
 
28
 
! Отговори
ха-ха -ха преди 10 години
Борисов да не се напъва да мисли , че може да се контузи мозъчно от непревични за него упражнения .
168
7
 
23
 
! Отговори
ДОООБРЕ! преди 10 години
АМИ ТЕ ДАЛИ ЩЕ ИСКАТ ЗАЩОТО ДО СЕГА ОСВЕН РЗС ДРУГИ ЖЕЛАЕЩИ НЯМА
167
13
 
21
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До ДрагуновСделката е ясна - Мършата и Слушалката ще операт пешкира, пърДянков задочно ще бъде обявен за некадърник, горката Тиква ще се окаже "подведена от най-близките си хора"....