Няма план за справяне с протестите, отсече Йовчев

Нова информация за атентата в Бургас насочвала към Хизбула
Обновена: 17 юли 2013 16:06 | 17 юли 2013 16:01, Елка Василева
56
Няма план за справяне с протестите, отсече Йовчев
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, Булфото

„Никога не е ставало дума за план, който „да се справи” с протестите“, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев по повод публикация в Би Би Си.

В нея той е цитиран да казва, че властите в България засега нямат ясен план за намаляване на нарастващата протестна активност на населението. Британската медия посочва още, че според Йовчев колкото по-дълго продължават масовите протести, толкова по-голяма става вероятността от насилие.

„Никога и по никакъв начин не съм споделял тезата, че има нарастващи протести в България и не съм се съгласявал с нея. Второ, никога не е ставало въпрос за „план на правителството”, който да е насочен към „справяне” с протестите", беше категоричен министърът.

Още по темата
Йовчев изтъкна, че протестите са израз на криза в обществото. Според него за решаването на тази криза са необходими всички институции в България. „Както хората, които протестират, така и тези, които не протестират, трябва да видят пътя на решаване на своите проблеми“, каза той.

През последния месец е получена допълнителна информация за атентата в Бургас, насочваща към Хизбула, заяви още вътрешният министър. След като по-рано външният министър Кристиан Вигенин увери, че България не е променила позицията си за атентата в Бургас, днес това направи и Йовчев. „Позицията на България за атентата в Сарафово е абсолютно реална, няма промяна - имаме следи, които водят към Хизбулла“, посочи той. „Няма съмнение по това кой е извършителят, не е ясна само самоличността“, посочи Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
10
 
! Отговори
^ преди 10 години
Айде, айде недей да мънкаш като ученичка
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
информацията е получена от Телавив естествено. Каквото ни наредят гнусните, нечистопрътни *** това и ще е нашата позиция. Никога България не е била толкова ниско наведена в историята си. Още повече пред тия човекообразни животни.
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Флашки , млашки , тефтери , срс-та анонимна работа баце , колко сте лесни за манипулация... писна им да гледат протестиращи и решиха нови простотии да изкарат червените смешници , а колко сте лесни за манипулация не е истина... как па не излезе един тефтер за БСП-то от 2005-2009... ужас... след всяка една такава простотия започвам да намразвам повече комунистите мръсни...
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как да няма план бе ? ето тефтерчета , някое друго СРС ще пуснат или бюлетини ще намерят , нямало план... нещо се обърка баце !
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя пън изобщо не е в час,но дава вид че всичко е под контрол.Цялото му министерство гъмжи от калинки, конфликт на интереси и въобще малко неща и хора са си на мястото
26
2
 
0
 
! Отговори
kyk преди 10 години
27nikoi ne usporva che Jovchev e tochen chovek, ama nali znaes che edna ptichka prolet ne pravi...toi e sigurno edinstveniq ot tva gnusno komunqrsko pravitelstvo koito napodobqva na chovek
25
0
 
11
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Абе , остави ги ВВС кажи сега колко парички ще прилапкаш, от прехвърлянето на полицейският СОТ към частният на твоят кум ли ти е какъв ти се пада там не знам, това защо никой от журналистите не го пита??? Става въпрос за няколко милиона лева, месечно, от дейност, махни разходите...които са направени вече от държавният СОТ и какво остана за разход, едни мижави заплати на охранители които не си ги получават всеки месец, и бензин...ЧИСТА ДАЛАВЕРА!!! ДИАЛОГ ЛИ - ВАШТА ВЕРА,КРАДЛИВА КОМУНИСТИЧЕСКА?!
24
12
 
3
 
! Отговори
skeptic преди 10 години
Новият МВР изглежса към 5 пъти по-умен от стария МВР. Имам чувсвото, че много хора не са еднакво справедливи в оценките си. Може би от злоба. Злобата се поражда от засегнати интереси, а не от морални подбуди. Противопоставянето сме го преживяли вече въднъж. Ако НДСВ не бе потушил студената гражданска война и до днес щяхме да чакаме ЕС в джафкане между комунисти и анти-комунисти, а новите протестиращи изобщо нямаше имат интересните си професи....
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Атакист ako znaesh mnogo po malko sa dnes minax i pred narodnoto sabranie i pred prezidenstvoto niama dori 100 dyshi a tiia ot mediite mai davat stari kadri ot nachaloto na protesta osobeno tvitata
22
9
 
6
 
! Отговори
dp преди 10 години
Не че не симпатизирам на тия, дето протестират знаейки какво не искат ако и данямат предложения какво да се прави. Бил съм на мястото им в началото на 90-те.Но днес гледах някакви кадри по телевизията, нещо блокирали били околоАлександър Невски - ами при цялото старание на операторите да показват самоедри планове се видя, че има няколко десетки души, какви протести.
21
11
 
2
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Кризата в обществото е голяма ,а тя се решава от икономиката ,а не от правителството и в частност полицията. Повече работа ,по- малко по улиците.
20
5
 
12
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Цветлин е един нарцистичен ***.
19
5
 
12
 
! Отговори
обективен преди 10 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гласуване !! Глоба 200 лв.за не гласуване. Тогава ще има максимална представителност на суверена/народа/.Атака не влиза в парламента,ДПС се топи до 20-25 депутата, а другото ще го решат избирателите .
18
2
 
17
 
! Отговори
ИМА ПЛАН! преди 10 години
ПЛАНЪТ ''ЙОВЧЕВ'',....ЗАПОВЯДАН ОТ ----СУЛТАН ДОГАН :--ПЕЧЕЛЕНЕ НА ВРЕМЕ !
17
4
 
33
 
! Отговори
АБВ преди 10 години
И с план и без план сте ПЪТНИЦИ! Слагай огражденията чак до ОКОЛОВРЪСНОТО, защото ако тръгнем от провинцията СПУКАНА ВИ Е РАБОТАТА!
16
3
 
19
 
! Отговори
ДО МИНИСТЪРА преди 10 години
*** МИНИСТЪР. ПО *** ОТ ТОЗИ СМЕ НЯМАЛИ. СЪСИПАХА ДЪРЖАВНОСТТА. НАИСТИНА ТРЯБВА ДА ИГРАЕ СОПАТА ПО ТЕЗИ НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ. ЙОВЧЕВ,СРАМ НЯМАШ ЛИ. НЕ ВИЖДАШ ЛИ ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХТЕ? И ИМАШ НАГЛОСТА ДА ГОВОРИШ ЗА ПЛАНОВЕ ЗА СПРАВЯНЕ С КРИЗАТА. КРИЗАТА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ НА МОМЕНТА В КОЙТО СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА. ВИЕ ОПОЗОРИХТЕ БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА. ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ. ТРЯБВА ДА ВИ ИЗМЕТЕМ .ОСТАВКА *** НАГЛИ !
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Австралиец и Канадец -> суверена на тези страни е Англиската кралица -> UKЗа какви хиперболи ми говорите избобщо не ми е ясно?
14
1
 
22
 
! Отговори
ДРУГАРЯ РУМЕН ПЕТКОВ преди 10 години
ДРУГАРЮ ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ,ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС КЪМ ТЕБ. ТОВИ ЛИ Е ЛИЧНИЯТ ТИ ПРОЕКТ,КОЙТО ТЕ НАКАРА ДА НАПУСНЕШ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО-ДА СЕ ДОГОВОРИШ С БСП И ДПС, ЗА ДА ЗАДОВОЛИШ СВОИТЕ КАРИЕРИСТИЧНИ АМБИЦИИ. УВИ, ДОСТОЕН СИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!
13
2
 
1
 
! Отговори
До ЕДИНСТВЕНИЯ Атаки преди 10 години
О,здравей,Митко!
12
3
 
9
 
! Отговори
СерГЕЙ преди 10 години
Отвори си очите,червенушко!