Няма план за справяне с протестите, отсече Йовчев

Нова информация за атентата в Бургас насочвала към Хизбула
Обновена: 17 юли 2013 16:06 | 17 юли 2013 16:01, Елка Василева
56
Няма план за справяне с протестите, отсече Йовчев
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, Булфото

„Никога не е ставало дума за план, който „да се справи” с протестите“, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев по повод публикация в Би Би Си.

В нея той е цитиран да казва, че властите в България засега нямат ясен план за намаляване на нарастващата протестна активност на населението. Британската медия посочва още, че според Йовчев колкото по-дълго продължават масовите протести, толкова по-голяма става вероятността от насилие.

„Никога и по никакъв начин не съм споделял тезата, че има нарастващи протести в България и не съм се съгласявал с нея. Второ, никога не е ставало въпрос за „план на правителството”, който да е насочен към „справяне” с протестите", беше категоричен министърът.

Още по темата
Йовчев изтъкна, че протестите са израз на криза в обществото. Според него за решаването на тази криза са необходими всички институции в България. „Както хората, които протестират, така и тези, които не протестират, трябва да видят пътя на решаване на своите проблеми“, каза той.

През последния месец е получена допълнителна информация за атентата в Бургас, насочваща към Хизбула, заяви още вътрешният министър. След като по-рано външният министър Кристиан Вигенин увери, че България не е променила позицията си за атентата в Бургас, днес това направи и Йовчев. „Позицията на България за атентата в Сарафово е абсолютно реална, няма промяна - имаме следи, които водят към Хизбулла“, посочи той. „Няма съмнение по това кой е извършителят, не е ясна само самоличността“, посочи Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
23
 
8
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 11Нарастват ли протестите? Не думай! От 50 000 първата седмица, сега се мотат 3-4 хиляди скапаняка по площадите.
10
2
 
10
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
+1 млрд външен дълг
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха как отрича да е казвал това, защото ако го признае, ще признае, че протестите са истински и нарастват, както и народното недоволство. Явно според тоя, игнорирането на проблема е достатъчно...
8
1
 
19
 
! Отговори
СРАМ И ПОЗОР преди 10 години
ОХО...МАЙ НЕЩО ИМА РАЗМИНАВАНЕ ТУКА ! НАЛИ ПРЕДИ ЕДИН МЕСЕЦ ОНОВА МОМЧЕНЦЕ ВИГЕНИН-ВЪНШЕН МИНИСТЪР , ОБЯВИ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЧЕ ''ХИЗБУЛА'' НЯМА НИЩО ОБЩО С АТЕНТАТА В БУРГАС. А ПЪК ТО КАКВО ИЗЛЕЗЕ.....? БАШ БАКАНА ОРЕШАРСКИ МАЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА ИЗ МИНИСТЕРСТВАТА !!!
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опааа!И задуха вятърът от запад,носещ аромат на ЦРУ.Добре си играете картите,добре.Поизчакахте малко да ви дадат оферти.Нищо чудно протестите скоро да спрат и някои политици от предишни правителства да се откажат от политиката или да стане нещо друго с таях.Very good и хорашо!!!
6
0
 
19
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
В тази държава се избират само стари партии и мутри на прехода и всички те се мислят за диктатори и налагат диктатура все едно ще се задържат на власт 30 години, но биват сменени от други стри партии на прехода, а после отново се връщат и яхват властта, за да налагат нова диктатура и отново да продължат да крадат, както са го правили преди. Все едно почват от начало, а всъщност нищо ново...България скоро няма да се оправи по този политически модел на диктатура и смяна на едни и същи партии!
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега пък нова информация насочвала към Хизбула!!! Абе тея управляващи ни вземат за мезе. Първата работа на *** като външен министър беше да каже, че няма данни атентата да е от Хизбула (това му го нашепнаха от Русия). Това беше една от причините Хизбула да не бъде включена в списъка на ЕС на терористичните организации. Имам чувството, че някой не знае както и кога да говори. Пак ще оплетем конците май с тези наши двойни игри.
4
21
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
За какъв план става въпрос, като всичко си е в реда на нещата- появиха се няколко алкохолизирани ***, натикаха ги веднага в патрулките и толкова. Другите Овце продължават да си блеят кротко на площадите.
3
1
 
24
 
! Отговори
752031 преди 10 години
BBC лъжат - хахаха, поредния неразбран министър
2
1
 
30
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
Ми това е извършителят, ама не е ясна самоличността.. ммм ок
1
1
 
29
 
! Отговори
borho преди 10 години
ОПРАВДАНИЕ, САМО ТОВА СЛУШАМЕ....