Атакуват ме, видя Плевнелиев

Моят глас няма да бъде заглушен, категоричен бе президентът
Обновена: 20 юли 2013 13:17 | 20 юли 2013 13:00,
295
Атакуват ме, видя Плевнелиев
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че очаква нови атаки срещу себе си.

"Кампанията е факт, много добре се знае кой стои зад нея, усилията са синхронизирани и народът го вижда", коментира пред журналисти държавният глава.

Според него тази кампания има две основни цели, които се преследват - първата е той да бъде делегитимиран и неговата репутация да бъде принизена, а втората, която повече го притеснява, е докато се организира тази атака, да се отклони вниманието на обществеността и медиите от други важни процеси, които текат в държавата.

"Нека да бъда много ясен - независимо къде ще бъде моят рейтинг, кой и как ще го мери, моят глас няма да бъде заглушен", категоричен бе Плевнелиев.

Още по темата

"Забележете, че докато се говори за офшорки, аз нямам нищо против този дебат, но една офшорка е на път да сложи парите, властта си и да сложи ръка на милиардите на българските пенсионери, каза президентът, визирайки въпроса с продажбата на пенсионния фонд "Доверие".

Това е истинският дебат и апелирам към политическите партии в парламента да излязат ясно и да кажат, не да се прехвърля топката, да се каже подкрепят ли една сделка, при която милион и триста хиляди българи и милиарди техни пенсионни спестявания ще отидат в една офшорка с неясни капитали", посочи президентът.

Според Росен Плевнелиев сега се случва същото, за което някога опозицията е заклеймила вътрешния министър – четене на СРС-та от парламентарната трибуна.

"Като президент стоя зад доказателства и зад факти, които са плод на действията на компетентни институции, които си слагат подписите. Ще подкрепя всяко едно действие за разкриване на истината", отговори президентът на въпрос за скандалното тефтерче на Филип Златанов.

"Междувременно се чудя – какво сме научили от близкото минало, когато един министър на вътрешните работи, г-н Цветан Цветанов, разказваше СРС-та от хода на досъдебното производство от трибуната на Народното събрание? Не е ли същото това, което днес се случва? Каква е промяната, към която вървим? Днес, пак в хода на досъдебното производство, се тълкуват веществени доказателства", коментира той.

Росен Плевнелиев подчерта, че по тази причина ще се въздържи от политическите оценки.

"Вярвам, че част от ниското доверие на гражданите към политическия елит на държавата е в това, че ние не си учим уроците, не се променяме", настоя президентът.

По думите му сега се отваря "златен шанс" за диалог между партиите и в следващите дни има всички шансове ГЕРБ да се върне в Народното събрание.

"За да се случи това управляващите трябва да вкарат промените в Изборния кодекс в дневния ред на парламента", аргументира се той.

Росен Плевнелиев бе категоричен, че няма никакви причини това да не се случи и парламентът да заработи нормално, опозицията да си бъде на мястото, а управляващите да работят.

Президентът настоя, че няма да коментира избора на новия председател на ДАНС Владимир Писанчев, но призова да му се даде шанс.

"Леко смущаващо е, че неправителствените организации не можаха да задават въпроси на дебата за новия председател на ДАНС. Друго смущаващо е, че алтернативната кандидатура за председател на ДАНС сега ще бъде зам.- председател", каза все пак той.

Според държавния глава мегаструктурите в системата за сигурност винаги са произвеждали скандали.

"ДАНС И ГДБОП в момента също са една мегаструктура, ще видим какво ще направят", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гмурна се аджамийски гоцеделчевският комсомолски кадър Росен в бурните води на изборните сметки на ГЕРБ, изплува въпреки униженията на които партията и лидерът й Борисов го излагаха и в резултат се взе насериозно!
111
12
 
24
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Плевнелиев уж щеше да бъде надпартиен, ама така и не можа да се еманципира и да зареже слугинажа в полза на ГЕРБ. Явно му липсва покровителската ръка на Буда, която да го закриля от скандални разкрития относно замогването му и не на последно място да му замазват гафовете. Друго си бе по времето на ГЕРБ допълнителни пари за президентството, а преди това като министър по магистралите колко пари прибра от обществени поръчки на свои фирми и той.
110
12
 
20
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Роско бил меко казано притеснен, че Боян Чуков е работил в застрахователната фирма Лев инс?! Защото така бил дясна ръка на Алексей Петров. Добре, но Алексей Петров е невинен до доказване на противното. Като минус в биографията му може да се пише само, че е бил съдружник с Бойко Борисов. Който пък назначи Плевнелиев за президент. И ако опасенията, че Боян Чуков ще е зависим от Трактора са основателни, то какво да кажем за очевидната зависимост на президента от Буда?!
109
10
 
17
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Росен Плевнелнелиев, който театрално възбуден заяви, че меко казано се възпротивявал на идеята Боян Чуков да оглави Съвета по сигурността, защото някога си работел като изпълнителен директор на Лев Инс. Нямаме спомен Росен Плевнелиев да е реагирал така например, когато Митко Каратиста влезе в ЧЕЗ в правителството на Борисов, или за някоя от стотиците калинки на ГЕРБ.
108
11
 
21
 
! Отговори
Ззз преди 10 години
Тоя е с лява резба
107
9
 
16
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Гмурна се аджамийски гоцеделчевският комсомолски кадър Росен в бурните води на изборните сметки на ГЕРБ, изплува въпреки униженията на които партията и лидерът й Борисов го излагаха и в резултат се взе насериозно!
106
16
 
30
 
! Отговори
крал чак се осрал преди 10 години
*** НИКОЙ НЕ ТЕ АТАКУА А ТИ ПОКАЗВАТ КИРЛИВИТЕ РИЗИ - КРАЛ, КРАЛ И КРИЛ В ОФШОРКИ. ПЬЛЕН *** СИ И СЕ МАХАЙ ОТ ПРЕЗИДЕНСТВОТО ДА ДОЙДЕ ПО-ДОСТОЕН ОТ ТЕБ!!! ВСИЧКИ ГРОБАРИ СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ - КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ КАТО РАПОНА БОЙКОВ! ПЬЛНИ *** ПОДЛОЖИЛИ БЬЛГАРИТЕ НА ГЕНЦИД А ТЕ КРАЛИ И ИЗНАСЯЛИ С ЧУВАЛИТЕ В ЧУЖБИНА. АКО ТЕ СРЕЩНА ПУБЛИЧНО ЩЕ ТЕ ЗАПЛЮЯ В ЛИЦЕТО -ИЗЕДНИК ТАКЬВ! ПЬРВАНОВ ПРЕД ТЕБ Е СВЕТЕЦ! АНАТЕМА КРАДЕЦО БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИШ!
105
12
 
25
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
До един момент поведението на този субект Плевнелиев забавляваше гражданството, още когато той сам си призна, че бил преродена Ирландска пастирка!
104
9
 
27
 
! Отговори
Смешник преди 10 години
Росен Плевнелиев много се възмутил, ама много, че прокуратурата извадила тефтерчето на ЧОРБАДЖИИТЕ МУ, КОИТО ГО НАПРАВИХА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ.Президентът, който лъсна в това мерзко тефтерче, сравни действията на прокуратурата с четенето на СРС-тата от парламентарната трибуна за лекарите убийци от Цветан Цветанов.Само дето не си спомняме, когато Цветанов четеше същите СРС-та, с какво му беше запушена устата на Росен Плевнелиев, че не реагира.
103
15
 
9
 
! Отговори
Мародер преди 10 години
До АнонименРеакциите на форума са десет пъти по-негативни към Сидеров, Станишев и останалите от мафията.Те нямат никакво значение - анкетите на социолозите показват разликата между политика Плевнелиев сИзследването показва, че с най-висок рейтинг у нас е президентът Росен Плевнелиев той се ползва с 54% одобрение, а 35% не го одобряват.Така че само комунист може да иска да се маха Плевнелиев, а да стои Орешарски Пламен Орешарски има подкрепата на 37 на сто от гражданите, а 51% не го одобрява
102
14
 
6
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Жан Виденов премиер :)
101
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе,подарете му една вувузела на мухльото да надува
100
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къф Беше Пък Тоя?
99
18
 
7
 
! Отговори
До 108 преди 10 години
От къде знаеш всичко това. Много интерестно че и жена му не го понасяла. Аз съм сигурна че има идеално семейство. Той определено не е мъж тип Бай ***. Аз познавам жена му и ти казвам че са много щастливи. !!! И другото което пишеш е също глупост.
98
9
 
22
 
! Отговори
Правдо Лозунгарски преди 10 години
БЪЛГАРИ , ПАЗЕТЕ СИ ПРЕЗИДЕНТА - ОЛИГАРХ ! ТОЙ Е ВАШ !
97
14
 
12
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Господа ***, офшорка не е *** дума. По същата логика може да ми кажете, че момиче е долно понятие щото има едни които го правят за пари. Просто не е така и вие си го знаете. Ако си частна фирма и в частната си дейност можеш да спестиш данъци законно, то всеки нормален човек го прави. А между другото какво стана с Хохегер и едни връщани пари?
96
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Твоят глас е заглушен по подразбиране, защото си най-явната кукла на конци за последните 20 години и затова и малцина те приемат на сериозно. В Щатите махат президенти, защото разни 18-годишни момиченца са им надували гайдата в даден момент. Ако тези протести пред парламента не се бяха случвали въобще, от Коалицията такъв хубав импийчмънт щяха да ти лепнат, че дори и Бойко нямаше да застане зад теб.
95
18
 
9
 
! Отговори
До 106 преди 10 години
Не е грях да имаш пари. Комунизма свърши. Грях е ако нямаш морал богат или беден. Плевневлиев че има пари не го прави олигарх. За мене е важно че мисли за народа и държавата. Той е чудесен политик. А вие дето му завиждате че е богат измислете начин да правите пари. Той е спал по пеики в Германия като емигрант и това че е забогатял не е грях и не го прави олигарх.
94
7
 
26
 
! Отговори
otneseni преди 10 години
Къде си тръгнал да се правиш на мъж, бе, Плевньо? На жените си не можеш гък да кажеш, а си тръгнал тук да се упражняваш! Кажи си за офшорката, а после помисли, дали Мустака или Прокопиев е зад офшорката! Аман от ***, които си мислят, че българите трева пасем
93
23
 
8
 
! Отговори
Мародер преди 10 години
"Кампанията е факт, много добре се знае кой стои зад нея, усилията са синхронизирани и народът го вижда", коментира пред журналисти държавният главаСтоят Станишев, Местан, сидеров - узурпиралите властта Отвратителни, които са гавра с нормалността - парламент с 65 процента неодобрение и правителство с 58 процента неодобрение са ХУНТА и нямат право на съществуване. Президентът е единствената бариера срещу пълзящия държавен преврат на тая ***, която е готова на всичко за да е на власт.