Дали "Радка пиратка" не измести "Върви, народе възродени"?

Гражданите задават посоката, посочи президентът Плевнелиев
Обновена: 23 юли 2013 14:01 | 23 юли 2013 10:40, Камелия Цветанова
152
Дали "Радка пиратка" не измести "Върви, народе възродени"?
Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА

Хората задават посоката на институциите и 2013 година е годината на българското гражданско общество. А през последните 23 години обществото се чудеше дали „Радка пиратка” не измести „Върви, народе възродени”. Това каза президентът Росен Плевнелиев при откриването на Граждански диалог за реформите в Европейския съюз и бъдещите законодателни инициативи.

„Няма нищо лошо в това гражданите да са на улицата, защото те задават посоката. Днес основното задължение на политиците е да ги чуем, народът е този, който посочва посоката, този, който изисква и очаква”, посочи държавният глава.

Зам.-председателят на ЕК Вивиан Рединг, която от вчера е в страната, обясни, че ще каже само едно изречение на български език и то беше: „Искам да ви чуя”.

Хората на улицата ми казаха, че искат да им се чува гласът, а не да остават отстрани на улицата, сподели тя.

На дискусията присъстват представители на различни граждански организации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
10
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Трябваше като американците, да си изберем някой *** за президент. Тоя нещо дава фира от време на време. Но пък благодарение на него не остана човек, който да не знае Скалистите Планини...
62
2
 
11
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н ВЕСО,Ако 99% от обществото поне се стараеше да си върши работата, да сме задминали Швейцария :D
61
10
 
13
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Г-н президент, наложете вето, не искаме да плащаме заема, който комунистите и турците ще вземат за себе си и своите обръчи от фирми. Тъкмо ще лъсне добре тройната комунистическо-турско-нацистка коалиция...
60
9
 
10
 
! Отговори
BECO преди 10 години
Г-н Президент,99% от обществото много търпеливо се старае да си върши нормално работата, за да има начин в краина сметка държавата да функционира някак. Ако под обществото имате предвид няколко стотинте интелигентни, умни и карасиви хора от жълтите павета, мисля че сте си сбъркал професията.
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чакай "Върви, народе, възродени" като му резнахте бюджета за образование преди време :)
58
6
 
16
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 10 години
Браво Росене, ей това е позиция на истински държавник, хем да искаш гласът на хората да се чуе, (защото очевидно на улицата не им се обръща внимание) хем да пълнят улиците и да протестират... Утре ако започнат да искат и импийчмънт едва ли ще си толкова ентусиазиран хахах Ако наистина настояваш гласът им да се чуе, то ще призовеш да не стоят по улиците, а ще им дадеш трибуна и ще се явиш гарант на техните искания.П.П. Само да та гепна Роска кръста ти ще секна, опса, опса. :D
57
13
 
9
 
! Отговори
Борис преди 10 години
Човек, който ходи по църкви и литургии, мазни се на партиарси и митрополити, да не ми говори за "Радка пиратка" и прочие, защото религиозността с е чиста чалга. Гнусно суеверие и сигурен белег за ниска култура и психологически отклонения.
56
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гражданите задават посоката?!? Ха-ха-ха... Посоката я задават О-Л-И-Г-А-Р-С-И-Т-Е. Които, включително и чрез президента Плевнелиев, манипулират гражданите така да действат и дотолкова да си вярват, сякаш те - гражданите - задават посоката...
55
3
 
11
 
! Отговори
titoti преди 10 години
Хубаво, но да не стане като приказката: Обещаваното не е като даваното.
54
21
 
13
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Най после един умен, образован и с достойнство Президент. Другари комунисти-социалисти-депесари-атакисти и т. п. , не го харесвате Президента защото не прилича на вашите избиратели и депутати. Последния случай с депутата бат Сали е събирателен образ на чалгата в политиката. Вашата простотия няма край. Бог да пази България от БСП-ДПС-Атака-ДС.
53
2
 
10
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
до 61, ЛИЛИМного е грозно да се кълне. Майка ми ме е учила ако не искам нещо лошо да ми се случи да не кълна наляво и надясно. Теб не са ли те учили на възпитание, обноски и култура при общуване с непознати, че така кълнеш?
52
8
 
11
 
! Отговори
Мародер преди 10 години
До LILIAНай-голямото престъпление на бандата на власт е, че ПРЕДАДОХА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ. Честният атакист Иван не е гласувал турчина Осман да му е областен. Честният комунист Драган не е гласувал турчинът Асан да му е областен. Честният турчин Ахмет не е гласувал фашистът Волен да му определя съдбтаа. ЗАТОВА ТИЯ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ , които се съюзиха да лапат кокала, са ***.
51
10
 
14
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
Който каквото ще да ми обяснява, за мен тези протести са "селото срещу града", "неграмотните срещу образованите", "бедните срещу средната класа", "десни срещу леви". Това е простата истина. Обществото ни е разделено и това не е от вчера. Колкото повече едните обедняват, толкова повече това разделение излиза на преден план. Истаната е, че огромна част от българския народ е *** и необразован. Огромна част! От 20 години простите и необразованите гласуват за БСП, ДПС и отскоро за Атака. Политиците от БСП знаят това и всячески се опитват да запазят статуквото - бедните да си останат бедни, прости
50
12
 
5
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 10 години
До АнонименТи си срам за БЪЛГАРИЯ. Марш в Турция или Русия ! Дано бог те накаже продажна душицо и децата ти да живеят в мизерия та всеки ден да съжаляваш какво си писал и говорил . Платено ***
49
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До LILIA4 години герберите като ви мачкаха,защо не се събудихте,а?И точно така се пише СЪБУДЕТЕ,а не "СЪБОДЕТЕ",аман от неграмотници!
48
5
 
6
 
! Отговори
Васо преди 10 години
А бе ще ходи да спи по паркинЗите, ако не го измести.
47
6
 
10
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Между другото винаги е било най-лесно да караш другите да ти свършат работата под предлог, че те били задавали тона и посоката на движение.
46
19
 
13
 
! Отговори
LILIA преди 10 години
Боже като чета във форума колко платени и прости драскачи има ме хваща срам ,че съм българка. Как може българи да се оставят турци да им определят съдбата. Заслужаваме си всичко което се случва. Обиждат протестиращите. ЗАЩО.Аз съм от провинцията и никой от мойте приятели ,познати и семейството не е съгласен с това правителство , Не сме на протестите,защото имаме много работа,но наесен всички ще отидем .СЪБОДЕТЕ СЕ ХОРА ЗАЩОТО НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА С ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО.ИСКАМ ДЕЦАТА МИ ДА ЖИВЕЯТ Д
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роскееее, Роскееее, от човек командван от жена му акъл неискам! Всички трябва да бъдат изметени с голямата метла! И ти Роске си в това число. Не дойдат ли нови, млади нахъсани хора с желание наистина да оправят бакиите в тая скапана държава, нищо няма да се промени. Всички досегашни партии, без изключение, вън от всякаква политика и парламент.Мръсни крадци и мошенници! И едните и другите и всички плащат за протести, плащат за избори, правят хората на маймуни, за каква промяна говорим!?
44
9
 
7
 
! Отговори
Мародер преди 10 години
41, прав си, ама вредата от тях е много по-голяма. Тия натресоха едно бандитско правителство и го крепят. От президента нищо не зависи. Президентът е мразен от много хора, но 10 пъти повече мразят тия ***. Плевнелиев казва ясно - Има криза, тя се решава с избори. Нито протестите по улиците са оправдани, нито тоя ялов и гнусен парламент с 65 процента неодобрение. САМО ЕДИН ИЗХОД ИМА - избори. Що мафиотите се опъват олксова и искт да ги изрита народът, а не дадат оставка?