Дали "Радка пиратка" не измести "Върви, народе възродени"?

Гражданите задават посоката, посочи президентът Плевнелиев
Обновена: 23 юли 2013 14:01 | 23 юли 2013 10:40, Камелия Цветанова
152
Дали "Радка пиратка" не измести "Върви, народе възродени"?
Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА

Хората задават посоката на институциите и 2013 година е годината на българското гражданско общество. А през последните 23 години обществото се чудеше дали „Радка пиратка” не измести „Върви, народе възродени”. Това каза президентът Росен Плевнелиев при откриването на Граждански диалог за реформите в Европейския съюз и бъдещите законодателни инициативи.

„Няма нищо лошо в това гражданите да са на улицата, защото те задават посоката. Днес основното задължение на политиците е да ги чуем, народът е този, който посочва посоката, този, който изисква и очаква”, посочи държавният глава.

Зам.-председателят на ЕК Вивиан Рединг, която от вчера е в страната, обясни, че ще каже само едно изречение на български език и то беше: „Искам да ви чуя”.

Хората на улицата ми казаха, че искат да им се чува гласът, а не да остават отстрани на улицата, сподели тя.

На дискусията присъстват представители на различни граждански организации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
20
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кои граждани задават посоката тези които са на улицата или всички граждани? Президента трябва да обединява гражданите и да търси компромиси или да застава на едната страна и да е срещу другата? Плевнелиев дали е президент на всички българи или само на тези които са гласували за ГЕРБ?
2
24
 
41
 
! Отговори
Хм преди 10 години
А къде е будната гражданка Юлияна Плевнелиева, доскорошна видна протеституираща?! Казват била в олигархичната си резидеция на Халкидики заедно с Галя Прокопиева.Ех Офшорко, Офшорко... вземе се скрий, че само глупости дрънкаш!
1
29
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интелигентните хора Ви разбраха господин президент.