Къртица провалила плана "Бял автобус ме преследва..."

МВР шефът: Протестиращите получавали вътрешна информация
Обновена: 30 юли 2013 16:40 | 30 юли 2013 15:20,
158
Къртица провалила плана "Бял автобус ме преследва..."
Полицаи вътре не е имало, твърди вътрешният министър. Снимка: Булфото

Вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че в нощта на сблъсъци на 23 юли протестиращите са имали вътрешна информация за маршрута на автобуса, който се опитваше да изведе депутатите от парламента, но попадна в клопката на протестиращите.

"Явно беше подаден сигнал, че не трябва по никакъв начин да се допуска да напуснат народните представители и гражданите района на Народното събрание. Имаше от протестиращите хора, които легнаха пред автобуса, седнаха пред него и забавиха движението. Тъй като имаха много добра организация тези, които целяха ескалация на напрежението, имаха вътрешна информация, затова сменихме маршрута", каза още Йовчев, цитиран от "Дарик".

Още по темата
По думите му маршрутът, по който е минал белият автобус, извел депутати и министри от парламента, е избран така, че да бъдат избегнати най-агресивните групи протестиращи, но това не станало факт и мисията им била осуетена.

Йовчев коментира във Враца и записа, от който се вижда, че стъкло на автобуса се чупи от вътрешната страна чрез полицейски щит.

"Трябва да се разсеят няколко мита. Вътре в автобуса е имало само един служител на МВР - шофьорът. Другото е, че се вижда, че към автобуса летят камъни", коментира министърът.

"Преди да се започнат определени твърдения, е добре да се поговори с хората в автобуса, какво са изпитали и какви камъни и павета е имало около тях", настоя Йовчев.

Според него само лишен от чувство за справедливост човек може да лансира тези за това, че пътниците са виновни за счупването на стъклото на белия автобус.

МВР шефът обяви още, че към момента нямат информация, че сблъсъците от 23 юли ще се повторят.

"Но имаме информация, че има хора, които ще продължават да се стремят към ескалация на напрежението", категоричен бе той.

Министърът подчерта, че МВР ще продължи да спазва закона по време на протестите в отговор на критиките за "меки действия" на полицията към протестиращите.

"Факт е, че тези протести бяха незаконни, факт е, че в определени случаи имаше прояви на агресия, но ние не можем да реагираме с по-голяма сила, отколкото предполага ситуацията и повелява законът", каза той.

Цветлин Йовчев припомни, че е предупреждавал на по-ранен етап, че ако протестите продължат по този начин - липсата на диалог между политическите партии, ако не бъдат отправени съответните послания към протестиращите, в които те да видят път за разрешаване на своите проблеми, може да се очаква ескалация, "тъй като агресията в политическото говорене и поведение се предава надолу при хората", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Въпрос?Калин Георгиев където и да е е пич ! ББ и ЦЦ трябва краката да му целуват , че на него дължат това, че нямаше кръвопролитие в Катуница.
51
4
 
5
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,Точно екопротестите и подкрепата му за Цеко навредиха много на г-н Тиквич... Ама това е друга тема ;)
50
0
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Дам, протестиращите са си направо Коза ностра със свои хора на всякъде и осуетяват и най-ловките ходове на нашата милиция. Трудно е да се намери *** съизмерим с Цветанов за шеф на милицията, но Йовчев добре се справя. Ако Цветанов е Пеле, Йовчев е Марадона.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ami che tozi bashe KARTICATA NA CHERVENITE SIROMASI, i sega za nagrada go napraviha ministar. Ama sega veche useshta che e zalogil na GRESHNA KARTA, i se pravi na iznenadan. POMIAR, CHAKA CHERVENITE BOKLUCI DA MU PODHVARLIAT PARCHE OT BANICATA, AMA VIGDA CHE TIA VECHE E IZIADENA
48
0
 
6
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,UK и ИРА са много добро сравнение, няма що. Все едно тука да гладува някой от РЗС :)За бунтовете - така ги отнесоха, че специално в Лондон чак се чудеха защо им била толкова politically correct полицията... Във Франция да не говорим, *** им в много части на столицата, доколкото знам, са напълно неуправляеми.Аз не мисля, че Тачър щеше да издържи, ако такъв процент от населението беше срещу нея (плюс ЕС), както е сега срещу ОреШаро.
47
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Позор!!! Този е най-жалкият министър на МВР
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кутев пък разправя че седял в рейса с една депутатка от бсп-то и бил до прозореца когато един камък тупнал между него и депутатката, а пък между кутев и прозорците на рейса имало няколко полицейски щита и ръце на полицаи
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР!!!ПРОЗОРЕЦ СЧУПЕН ОТ ВЪТРЕ !!!МНОГО ВЪТРЕШНО СИ ГО .......КАТО ОТИДЕ В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО МАЙ!!!!
44
0
 
9
 
! Отговори
olele преди 10 години
unikalno glupavo tvyrdenie za 4ovek koito e 6ef, ox zabravih 4e e 6ef na 4engetata...pozvoleno mu e da e ***
43
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
най-добре йовчев да си даде оставката и да не се излага като първолак
42
1
 
18
 
! Отговори
коко преди 10 години
Срещу Вас Г-н Йовчев,стоят интелигентни хора,с тези си нелогични обяснения още веднъж ги обиждате!Вие не сте особено умен но сте изпълнителен и верен,а това се цени от Вашите повелители.Ако съм на медиите ще искам възстановка за да обясните и покажете, като как точно бяха закрепени тези щитове.За камъните в автоуса ще поискам експертиза от коя каменоломна са ги докарали Вашите служители и са ги поставили в автобуса.Добра постановка за въдворяване на ред чрез побой добър урок по Макаренковски
41
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересни факти:В деня преди провокацията, близо до протеста са струпани строителни материали уж за ремонт(ремонт не е планиран и не е правен). Депутатите свършват в 19,30, но са държани до 22,00, когато протестът става "незаконен". Автобусът е насочен близо до строителните материали. Докарани са полицаи от провинцията, които нямат създадена емоционална връзка с протестиращите и им е по-лесно да бият и още много, много "съвпадения".
40
0
 
19
 
! Отговори
Aideeee преди 10 години
Тия съвсем се оплетоха в лъжите си. Като изакаш едно л.. после колкото го мажеш, по-*** става. А, МВР да не е обявила война на протестиращите граждани?
39
1
 
15
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
bariera_61,Първо, в никоя нормална държава няма да изкарват депутати в автобус насред разгневена тълпа. Второ, надали в някоя държава правителството си прави оглушки с месеци.Трето, има: Англия по време на бунтовете в Лондон. Във Франция също. Сори, ама не сме 1968 година.
38
0
 
19
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
С твойте камъни по твойта глава г-н Йовчев!....толкова дълбоко си затънал в помията на БСП, че не знам как още дишаш. Вие какво си мислехте, че всичките гадории които вършите, ще ви се разминат. Добре поработи, като къртица и при Цветанов и при Плевнелиев, само че като министър изобщо не ти се получава. Толко са Ви зле скалъпени комунистичесческите сценарии, че и децата вече Ви се смеят.
37
1
 
24
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Значи, в автобуса няма полицаи, но има щитове.Добре, кой е раздал тогава на депутатите служебните полицейски щитове?
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И все пак - как се е оказал полицейският щит в автобуса и кой дава полицейско оборудване на граждани, дори и да са депутати? Нещо издиша тезата на гусина :)
35
1
 
22
 
! Отговори
ss преди 10 години
В автобуса нямало полицаи ама е пълен с полицейски щитове !!!МАЙМУНКО ***, ах ти колко си жалък !!!
34
1
 
18
 
! Отговори
гост преди 10 години
ТОВА ЛИ БЕШЕ ЧАСТНИЯ ВИ ПРОЕКТ др.ЙОВЧЕВ?НЕ СИ МИСЛЕТЕ ,ЧЕ СМЕ 1990-1997 ГОДИНА И ВАШИТЕ МАНИПУЛАЦИИ И ЛЪЖИ МОГАТ ДА СЕ ПРИКРИВАТ.ВЕЧЕ СМЕ 21-ВИ ВЕК .ВСЕКИ ИМА КАМЕРА И ИНТЕРНЕТ В ДЖОБА СИ.КАК ЕДИНСТВЕНО ВИЕ И ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО СТЕ ГЛУХИ И СЛЕПИ.НО ВСЕ ПАК ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН И ДАНО ПРОГЛЕДНЕТЕ ВСИЧКИ.
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нагло племе,все конспирация им се привижда.То друго не може и да виждат,нали само с това се занимават.