Къртица провалила плана "Бял автобус ме преследва..."

МВР шефът: Протестиращите получавали вътрешна информация
Обновена: 30 юли 2013 16:40 | 30 юли 2013 15:20,
158
Къртица провалила плана "Бял автобус ме преследва..."
Полицаи вътре не е имало, твърди вътрешният министър. Снимка: Булфото

Вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че в нощта на сблъсъци на 23 юли протестиращите са имали вътрешна информация за маршрута на автобуса, който се опитваше да изведе депутатите от парламента, но попадна в клопката на протестиращите.

"Явно беше подаден сигнал, че не трябва по никакъв начин да се допуска да напуснат народните представители и гражданите района на Народното събрание. Имаше от протестиращите хора, които легнаха пред автобуса, седнаха пред него и забавиха движението. Тъй като имаха много добра организация тези, които целяха ескалация на напрежението, имаха вътрешна информация, затова сменихме маршрута", каза още Йовчев, цитиран от "Дарик".

Още по темата
По думите му маршрутът, по който е минал белият автобус, извел депутати и министри от парламента, е избран така, че да бъдат избегнати най-агресивните групи протестиращи, но това не станало факт и мисията им била осуетена.

Йовчев коментира във Враца и записа, от който се вижда, че стъкло на автобуса се чупи от вътрешната страна чрез полицейски щит.

"Трябва да се разсеят няколко мита. Вътре в автобуса е имало само един служител на МВР - шофьорът. Другото е, че се вижда, че към автобуса летят камъни", коментира министърът.

"Преди да се започнат определени твърдения, е добре да се поговори с хората в автобуса, какво са изпитали и какви камъни и павета е имало около тях", настоя Йовчев.

Според него само лишен от чувство за справедливост човек може да лансира тези за това, че пътниците са виновни за счупването на стъклото на белия автобус.

МВР шефът обяви още, че към момента нямат информация, че сблъсъците от 23 юли ще се повторят.

"Но имаме информация, че има хора, които ще продължават да се стремят към ескалация на напрежението", категоричен бе той.

Министърът подчерта, че МВР ще продължи да спазва закона по време на протестите в отговор на критиките за "меки действия" на полицията към протестиращите.

"Факт е, че тези протести бяха незаконни, факт е, че в определени случаи имаше прояви на агресия, но ние не можем да реагираме с по-голяма сила, отколкото предполага ситуацията и повелява законът", каза той.

Цветлин Йовчев припомни, че е предупреждавал на по-ранен етап, че ако протестите продължат по този начин - липсата на диалог между политическите партии, ако не бъдат отправени съответните послания към протестиращите, в които те да видят път за разрешаване на своите проблеми, може да се очаква ескалация, "тъй като агресията в политическото говорене и поведение се предава надолу при хората", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
14
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
До ъъъъъъако това се случваше в нормална държава? Испания? Португалия? Гърция? Германия? Словакия? Англия ? коя от тези държави визираш? Щото във всяка една от тях имаше, има и ще продалжи да има доста по брутални сценки от колкото "бял автубус ме преследва" ...ходи се беси някаде преди народа да ви избеси всички гадни комунистически лажциии и провокатори ...ще весите по уличните лампи *** скоро ми се струва ....моля се на господ този път да не ви се размине да да ви избием до крак !!!
31
1
 
13
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
Ий ама тези ни взеха за златни рибки.Имало къртица...ами значи не са им читави хората а и като цяло няма много места от където да мине автобуса.С целия този цирк отново доказаха,че няма ад си тръгнат с мир...
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе аз разбирам, че *** си назначиха за Министър на ВР ***, че да могат да го манипулират по-лесно. Но поне да не го оставят да говори по медиите, че излага и себе си и тех.На всичкото отгоре е толкова некадърен, че един автобус не успя да закара от точка А до точка Б цели 5 часа.
29
2
 
21
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
нагла напъст е това комуниста еййй нагли животни ...комунист е способен не само да каже на черното бяло но и да спори за това с цената на живота си и на децата си, жената си, майка си... тези хора биха избили с удоволствие всеки един който казва , че черното е черно а блялото бяло! комуниста е *** !
28
2
 
4
 
! Отговори
Homer преди 10 години
До ъъъъъъ Ти си ***!!!
27
27
 
6
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 10 години
Ако това се случва в нормална държава, протестиращите да са отнесли досега по 1-2 години затвор, но тук е Абсурдистан така, че е нещо нормално малцина соростутки да притесняват останалите нормални граждани.Да бяхте отишле да гласувате Май месец не да ми ревете сега, че не сте представени.
26
2
 
42
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Не мога да си обясня как може всяко едно нещо, което кажат комунистите да е лъжа? Тези са патологични лъжци и се нуждаят от лечение. Всички до един! Оставка!
25
1
 
18
 
! Отговори
спрете се бе преди 10 години
МВР-Холивуд продължава с филмите тип Цветанов.То не бяха "Наглите" "На колене !Ти си престъпник,а сега и "Бял автобус потрошен от извънземни ги преследва в живота".Какви ли още екшън продукции са ни подготвили за новия сезон от МВР Пикчърс?
24
3
 
29
 
! Отговори
brymbrym преди 10 години
Министър Йовчев толкова умело лъже, че започнах да се чудя дали аз не съм счупила автобуса!
23
2
 
28
 
! Отговори
аз преди 10 години
Като гледам снимката,си задавам следните въпроси;всичките ли са били оборудвани с щитове или по обичаните депутати и с каски?Защо са им раздали тези щитове ,с каква цел?Ако се окаже,че и ранената полицайка е член на младежкото БСП, не ми се мисли какво ще произтече от цялата смехория.Тия хора са толкова *** че нямя накъде .Не знаят ли ,че всеки на площада в задния си джоб има интернет и камера и са като на длан.Просто нямам думи
22
8
 
2
 
! Отговори
Кибик преди 10 години
На мене службица, на Златев (ББ) - Лукоил, а на тебе ще се редиш утре за баничка...
21
1
 
36
 
! Отговори
DeadZeppelin преди 10 години
големи сте сценаристи бе ! не си имате работа с 90сетарските протестиращи. на всички ни е ясно че и наизвадените павета пред НС и автобуса и разбития прозорец отвътре са ваше дело. силно се надявам народа да не ви прости!
20
0
 
28
 
! Отговори
Рем преди 10 години
Със сигурност ще им търпим наглите мутри докато решат нещата за Южен поток. Ние сме уникална държава, член на ЕС, а пък обслужваме руски интереси.
19
22
 
11
 
! Отговори
GiveMeFive преди 10 години
Леле, като гледам как срещу една баничка тези площадни безделници са потрошили автобуса, си представям какво ли ще направят срещу баничка с боза, сигурно ще изкъртят релсите на НКЖИ. Типично по ***!
18
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Факт е, че тези протести бяха незаконни" - Цветлине, ти не си ***, ти си изключително просто същество, което не познава нито законите, нито общинските разпоредби. Преди да говориш глупости - чети. Режима на протестите не е разрешителен, а уведомителен - и уведомленията редовно се получават в общината. Не се излагай като кифладжия повече.
17
1
 
17
 
! Отговори
гг преди 10 години
ЛЕлелел колко се е оплел този човек
16
1
 
23
 
! Отговори
Filio преди 10 години
Според мен Нострадамус е предсказал, че евентуално, някога е вероятно или възможно, поради тази или онази причина, комета от съзвездието Орион, да покаже пътя на автобуса. Именно заради това висшите полицейски Глави, са взели категоричното решение, че Брус Уилис трябва да дойде да спаси автобуса. Именно Брус е карал МПС-то, пазел е с щит главите на депутатите и други екшън дела. Т
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Турция или в Грузия автобуса щеше да си мине съвсем спокойно.
14
1
 
34
 
! Отговори
сизиф преди 10 години
странно е да отричаш очевадното, наистина странно. Такава излагация никъде я няма, има си клип, на него се вижда и т.н. Като ме снимат с камерата катаджийте ще им пратя Цветлин Йовчев да им обясни, как даже и в колата не съм бил, как е карало кучето на съседа и подобни глупости.
13
1
 
18
 
! Отговори
??? БЕЗУМЦИ ??? преди 10 години
Уволниха полицай подал рапорт срещу роми скъсали българското знаме30 март 2013 20:46 news.ibox.bg 31 коментараВоенният съд в Сливен взе решение полицаят от с. Бояджик Митко Чавдаров да бъде уволнен дисциплинарно и да му се наложи административна глоба в размер на 1000лв. Присъдата над полицая произнесе съдия старши лейтенант Мая Йорданова.Чавдаров бе обвинен от Военна... zapernik/bulgariya/uvolniha-policai-podal-raport-sreshtu-romi-skusali-bulgarskoto-zname_21530/