Мотивите ми за ветото бяха принципни, не политически!

Доказах, че работя за обединението ни около общи ценности, твърд е Плевнелиев
Обновена: 8 авг 2013 21:04 | 8 авг 2013 21:00, Веселина Йорданова
172
Мотивите ми за ветото бяха принципни, не политически!
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

“Мотивите, с които наложих вето на актуализацията на бюджета, бяха принципни, а не политически", заяви президентът Росен Плевнелиев в Банско.

Не виждам какво лошо има в това да се иска повече прозрачност при мотивирането на разходите и да бъде оповестено за какво ще се харчи планираният дълг“, каза Плевнелиев и призова правителството за „повече амбиция“ при реализацията на приходната част на бюджета.

Още по темата

Държавният глава подчерта, че очаква стойностен дебат в Народното събрание по мотивите, с които е върнал за ново обсъждане предложените промени в Закона за държавния бюджет за 2013 г., с което да се гарантира прозрачност и яснота по отношение на разходната част на бюджета. 

Президентът категорично отхвърли обвиненията, че с наложеното от него частично вето е разделил нацията. „С действията си доказах, че работя за обединението ни около общи ценности и принципи. Какъв по-добър начин за обединение има от това да се изисква прозрачност в държавните разходи“, попита Росен Плевнелиев.

В отговор на въпрос той припомни, че е първият държавен глава, посетил Главното мюфтийство в България, както и изселнически семейства в Турция, и ще продължи да работи за обединението на българските граждани, независимо от религиозната им принадлежност. „Българските мюсюлмани са част от нашето общество и със солидарността, към която те призоваха вчера по време на своя празник, могат да служат за пример“, каза държавният глава.

Президентът откри 15-то издание на международния джаз-фестивал „Банско 2013“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
11
 
29
 
! Отговори
212121 преди 10 години
Този крадлив *** е срам за България и останалите помаци , които са честни и работливи хора!Представете си само , президент с офшорки и незаконни къщи другаде в Европа.Плъх , герберски.
89
19
 
8
 
! Отговори
Augsburg, Chicago S преди 10 години
... сега същото предстой и с парите от заема! Всичко е такъв отвратителен фарс-но за мноого пари. Не вярвам на правителството, защото доказа, че не е самостоятелно - реално се диктува кой кой да назначава и какви политики да се водят! Браво на другарите и тези хора ще оправят страната.Оле, оле. Президента направи отличен ход - сега ще се очертае сянката на Сидеров, вероятно мъртвата сянка. Невероятно е колко дързостно говореше срещу БСП и ДПС а сега и дума не се чува. Герб са му най-черни.Срам!
88
17
 
8
 
! Отговори
Augsburg,Chicago S преди 10 години
... някъде да е написано кой колко ще вземе? В момента положението е - дайте да вземем парите, после МС ще ги раздава без гласуване в парламента, по собствени желания!Ще си ги разпределя както си и назначава-Министрите Орешарски не си ги знаеше по име първите една две седмици, камоли да си ги е избирал той.Още след вота се заговори за квоти на бсп, дпс и други кръгове.Ами пеевски - трагедия:)единя ден го защитават колко бил способен да се справи, след два дена го свалиха(чуха рев и от Брюксел)..
87
20
 
8
 
! Отговори
Augsburg,Chicago S преди 10 години
питам се за тези хора тука от форума на процент ли сте от този 1мил. та толкова усърдно защитавате премиера и този непрозрачен ход с актуализ. на бюджета?! Ако сте на процент, тогава може би не го заслужавате, защото сте много мудни и необосновани. Но се съмнявам някой от вас да вземе нещичко от милиарда.ДОГАН И СТАНИШЕФ са го разделили отдавна на порцийки...Браво на президента, защото постъпи изключително коректно!!! Кой от вас знае за какво отиват парите? Има ли го написано някъде?...
86
5
 
16
 
! Отговори
dan4o преди 10 години
ROSENE KOI TE LIUBI SEGA TA GI RASI6 TEZI LUJI
85
2
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Принципа е че ако има социални плацания господаря на този пудел,Кратуната Бойко отива в историята!
84
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАЖИ, ЧЕ БОЙКО ТИ Е КАЗАЛ
83
4
 
3
 
! Отговори
3goro преди 10 години
Положението се стабилизира след 2000 година, но през 2005 отново възниква сериозна опасност да се появи глад в страната, в следствие на което правителството организира мобилизация на жители от градовете в помощ на земеделците. Недостигът на оборудване, електроенергия и гориво е причина в много кооперации работата да се извършва с помощта на волове. Въпреки, че проблемът с глада остава, той не е толкова сериозен както през 90-те годиниСеверна Корея Соц. реалности ! Ръгай минуси !
82
11
 
3
 
! Отговори
3goro преди 10 години
Съветският съюз, се разпада през 1991. Към 1994 година недостигът на храна вече е очевиден, а на следващата година проливни дъждове се изливат над цялата страна, в резултат на което наводнения и свлачища унищожават огромни селскостопански площи (400 000 хектара). Наводненията продължават през 1996 и 1997, непосредствено след което идва непредвидена суша. Впоследствие от недохранване умират между 200 000 и 350 000 души.Още стотици хиляди загиват вследствие на болести, свързани с недохранване.
81
3
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
ЛЪЖЕЦ ! ! !
80
7
 
29
 
! Отговори
антиплевел преди 10 години
Да изчистим Президентството от плевели!
79
19
 
6
 
! Отговори
3goro преди 10 години
И ся, кат ми сложихте минуси БСП станаха пичове, няма 1990, 1997 , 2005 .......България е рай Няма лагери в Белене......Всичко е наред ! Няма заем от 1 милиард и иск от Русия за 2 милиарда лева ! Не няма.! Ръгайте минуси ! Гоце ще ви похвали на конгреса !
78
4
 
24
 
! Отговори
Тоя ибрикчия преди 10 години
дето носи вода на турския министър и облизва на Тиквата "заръките" не може да бъде човека дето ще води българския народ
77
6
 
24
 
! Отговори
Пърно предателство преди 10 години
Господин Борисов, защо натресохте този предател на нас Българите. Този грях е по-голям от грехът Дянков. Той потъпка Българското достоинство и чест. Поправете грешката си, като се договорете с БСП и Националистите за импийчмънт. Плевнелиев ще продължи с гафовете си, става от ясно по-ясно. Той така е програмиран - неговата духовност има Ислямски корени, не Християнски. Патриархът що дреме, че не го анатемоса, та той е ***.
76
6
 
24
 
! Отговори
И. Ф. преди 10 години
Роската Плевнелиев е крадлива кукла, на която дърпат конците олигарси и мафия. Пожелавам му да умре от гангрена.
75
17
 
4
 
! Отговори
3goro преди 10 години
Първанов Награждава Ахмед Доган с орден Стара планина I степен за заслуги към етническия мир и демокрацията в България. По-късно, през 2004 г. удостоява със същия орден и професора по трудово и осигурително право Васил Мръчков. С патетичната си реч против удостояването му, тъй като Мръчков е бил главен прокурор на НРБ по време на Възродителния процес, Иван Костов предизвиква политически скандал, Доган се отказва от ордена [70]. Впоследствие Първанов изменя собстения си указ .
74
4
 
22
 
! Отговори
до 90 преди 10 години
Кои турци бе умнико с тези с които вчера беше на вечеря и не пуснаха БГ журналитите ли ? За да не снимат Чемберлиев на една маса с всички имами следствени по делото с радикалният ислямСамо за инфо никой от ДПС не е бил поканен там. Явно само най-големите *** на Ердоган са били поканени
73
3
 
17
 
! Отговори
ddd преди 10 години
ЧЕРВЕЙ
72
4
 
25
 
! Отговори
До Никой преди 10 години
Кога точно му беше смелата позиция. Когато Боко тиквата му биеше чембери на пресконференцият след изборите.Може би когато разписваше *** бюджети на Дянков.Може би вчера когато се целуваше с имамите следствени за радикалният ислям.Кога точно е бил смел
71
20
 
5
 
! Отговори
3goro преди 10 години
До Анонимен Аз пък питам как украински евреин без един ден трудов стаж може да стане премиер ?