Не събираме механично проценти, дърпа се Кунева на Борисов

"ГЕРБ не са показали, че са по-различни от БСП, ДПС и "Атака"
Обновена: 8 авг 2013 22:41 | 8 авг 2013 18:52,
119
Не събираме механично проценти, дърпа се Кунева на Борисов
Меглена Кунева. Снимка: БТА

Не, Движение "България на гражданите" не се занимава с механично събиране на проценти", обяви лидерът на партията Меглена Кунева в коментар на призива на Бойко Борисов, отправен днес към партиите в Реформаторския блок.

Преди часове лидерът на ГЕРБ настоя партията му и реформаторите (ДСБ, Синьо Единство, Движение "България на гражданите", Народна партия "Свобода и достойнство" и "Зелените" ) да излязат с общ план за сваляне на правителството на Пламен Орешарски, както и за съвместно управление след това.

"Въпросът е да накараме всички хора в тази област, в център-дясно, да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на г-жа Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариант. Иначе, поотделно, никой не може да бие БСП и ДПС заедно", заяви Борисов.

Според Кунева обаче Борисов не е напълно ясно как са събрани партиите в Реформаторския блок и за какво точно се борят.

"Дано за председателя на ГЕРБ да стане ясно, че в реформаторското обединение сме събрани партии, които вярват в общи идеали и имат общи ценности, а не са заедно за механично сливане на проценти и за участие във властта на всяка цена. Впрочем, участник във властта в момента е ГЕРБ с голяма парламентарна група. В битността им на управляващи ние нямахме никакви допирни точки с тях. В сегашната им роля на парламентарна партия – също, защото те трябваше да имат функцията на силна и национално отговорна парламентарна опозиция, но абдикираха.

Още по темата
Ръководството на ГЕРБ има да извърви дълъг път на промяна, за да покажат, че са нещо различно от БСП, ДПС и Атака.  В "България на гражданите" сме хора с десни и дясно-центристки убеждения, които вярваме, че партиите трябва да отстъпят крачка назад, за да оставят място на гражданското общество", настоя тя.

Според Кунева пораженията, нанесени от управлението на бившия премиер върху гражданското общество, са станали очевидни още по време на протестите през февруари.

На свой ред секретарят на партията Йонко Грозев допълни: "ГЕРБ не са показали, че са направили преоценка на своето управление и на изключително проблемните управленски практики от гледна точка на Реформаторския блок".

Като такива той посочи политическите назначения в държавните институции, полицейщината и подслушването, липсата на ефективна борба с корупцията, манипулация на вота, задушаването на малкия и среден бизнес и изграждането на монополи във всички области.

"Без такава ясна оценка и действия, които създават увереност, че ГЕРБ няма да повтори същите практики, “Движение България на гражданите“ и Реформаторският блок не биха могли да поемат ангажимент за съвместно управление", заключи Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 10 години
ОТ МНОГО ЛЕШОЯДИ ВСЕ НЯКОИ ОСТАВА ГЛАДЕН ,НО И ЗА КОКАЛА СЕ БИЯТ- ЖАЛКИ СТЕ......
70
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КУНЕВА РАБОТИ ЗА БОРИСОВ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ, И С ВЛАС И БЕЗ ВЛАСТ БОРИСОВ Е МНОГО БОЛЕН ИНТРИГАНТ.
69
1
 
10
 
! Отговори
petter.bojinov преди 10 години
Е тая е с червен хастар. По-скоро политически представител на Ал. Петров.
68
1
 
18
 
! Отговори
ВВС преди 10 години
Кунева е "КЪРТИЦАТА",в дясното пространство,следващия дългосрочен проект на БСП!!!
67
0
 
16
 
! Отговори
Незнаещ преди 10 години
Кунева не е никакъв фактор в политиката, заблудила се е че е нещо
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
атака никога вече................фракция на бсп+дпсдпс и бсп защо взимат пари за две като винаги са били едно и също???????кунева никога вече..............и тя е фракция на бсп+дпс
65
2
 
22
 
! Отговори
3goro преди 10 години
Мунева е троянския кон на БСП в реформаторския блок ! С ДС шега не бива !
64
0
 
17
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
До 71: От Андрей Луканов през 1990 г., та чак до царя, тя е неизменно старши съветник или директор на Правната дирекция на Министерския съвет.Друг пример: На въпрос на евродепутата от Атака Димитър Стоянов, дали Европейската комисия по разширяването е взела решение, каквото Ферхойген е обявил пред парламента ни, май 2007 година отговорът е:There is no Decision by the Commission on the closure of the Kozloduy Nuclear Power Plant.България губи над 1 млрд. лв. годишно заради неизнесен ток!
63
0
 
23
 
! Отговори
до 71 преди 10 години
Кунева не е за страх,а за смях.Седнала да ръси акъл.Като минеш 4% бариера тогава ще приказваш.Много ми се иска на следващите избори реформаторския блок да влезе в НС за да видим на кого ще пристане.Като ги слушам как говорят,май,май ще има плана Сидеров(пардон Кунева) втора част.
62
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ви е страх от Кунева бе,уважаеми коментатори. Не бойте се, няма да ви ухапе, нищо че измисляте фалшиви обвинения за нея.Тя не ви обръща вимание.
61
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам на реформаторския начело с Пръмовица още сега да отидат да се цункат с Доган и Станишев.Няма какво да отлагате след изборите.Постъпете по достойно от Сидеров и го направете сега, преди хората да са отишли до урните,а не като онзи, след.За съжаление с такава опозиция сме обречени вечно да ни управлява премиера в сянка,хидроинженера,пожизнения лидер и т.н...Реформаторите веднъж за винаги да си набият в тъпите кратуни,че или бсп и дпс или герб.Май са тръгнали по стъпките на Сидер ага.
60
1
 
21
 
! Отговори
вес преди 10 години
госпожо пръмова май се опитвате да яхнете нещо което го нямате.господа ,,реформатори,, или се освободете от куневата или и вие сте политически труп още преди раждането ви
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЯ И ОТ МЕХАНИКА ЛИ РАЗБИРА ВЕЧЕ??? НАЛИ УЖ РАЗБИРАШЕ САМО ОТ РЕАКТОРИ, НАМИБИЯ, ОТ БАНКИ И ОТ БАРОЗО!!! ИЛИ И ПОСТАВИХА НОВО ПАРТИЙНО ПОРЪЧЕНИЕ И НОВА ЗАДАЧА ОТ ДС НА БКП!!!
58
1
 
20
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
Ако ще правите коалиция Реформатори + ГЕРБ, първото нещо преди това е: РАЗКАРАЙТЕ Пръмова! Тя ще ви досъсипе и отново ще трябва да се почва да се гради някаква що годе свястна държава от стойности близки до нулата. Преди да се коалирате с нея, питайте тая хубавица защо спря блок 3 и 4 на Козлодуй, защо след това веднага стана член на надзорния съвет на БНП Париба. Питайте я за аферата в Габон, питайте я кой е мъжа и и с какво се занимава, питайте я на кого е снаха и той с какво е известен.
57
1
 
15
 
! Отговори
Иван преди 10 години
"общи идеали и имат общи ценности,"Кунева за какви ценности говори - в нейното движение са сбирщина от къде ли не.А предложението на Борисов е правилно .Да влезат десните но след предварително изяснени позиции по важни за обществото проблеми.
56
0
 
15
 
! Отговори
1 преди 10 години
Пръмова махаи се от реформаторския блок!!!Ходи да подпираш мадур**те на Барозу,тук нямаш работа.Видяхме те през годините кво направи!
55
17
 
9
 
! Отговори
BUDA OUT преди 10 години
Проверена през последните поне 15 години истина в живота в България КОЙ СЕ Е ДОПРЯЛ И КОЙ СЕ ВЪРЗАЛ НА НОМЕРАТА НА БОКО БАНКЯНСКИ Е ИЗГОРЯЛ!Затуй внимание, и по-далече от Боко Банкянски!
54
1
 
20
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Ама тая продължава да се тъпче във властта. Всеки път като й пускат снимката да пише отдолу "Кунева - затворила 3 и 4 блок наАЕЦ Козлодуй, въпреки че се доказа, че са безопасни. Това доведе до неимоверно повишаване цената на тока."
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ СЕ ДЪРПAЙ,ЩЕ СВИКНЕШ!
52
12
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Ако реформаторския блок направи някакъв опит за сближаване с кумонистите от герб,ще загубят много.