Борисов кани реформаторите да свалят заедно кабинета

Поотделно никой не може да бие БСП и ДПС, коментира експремиерът
Обновена: 8 авг 2013 14:52 | 8 авг 2013 13:22,
272
Борисов кани реформаторите да свалят заедно кабинета
Борисов пак поиска парламентът да се събере. Снимка: архив БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага на Реформаторския блок да излязат с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление. По негови думи само едно обединение в център-дясно може да победи БСП и ДПС в момента.

Според лидера на ГЕРБ едно евентуално обединение ще успокои избирателите.

Още по темата
Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област, в център-дясно, да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на г-жа Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариант. Иначе, поотделно, никой не може да бие БСП и ДПС заедно, заявява Борисов, цитиран от БНР.

"Аз го правих няколко години, но сега мощността на ГЕРБ не е толкова голяма. И трябва да се обединим повече хора", признава експремиерът. 

Борисов отново поиска и незабавно свикване на извънредно заседание на парламента заради ветото на президента Росен Плевнелиев върху измененията на Закона за бюджета. Както Dnes.bg вече писа, държавният глава наложи вето на актуализацията на бюджета, искана от кабинета.

Той обясни още, че в момента събира подписи за предсрочното прекратяване на парламентарната ваканция. Вчера стана ясно, че председателят на НС Михаил Миков ще насрочи извънредно заседание на НС на 30 август, а ГЕРБ поискаха парламентът да се събере незабавно.

Още вчера Борисов обясни, че партията му ще задвижи процедура по правилника, която изисква подписите на 48 народни представители за свикване на заседание.

Борисов отново подкани БСП и ДПС да се върнат бързо в пленарната зала, за да се “изгласува“. По думите на лидера на ГЕРБ е ясно, че актуализацията ще бъде приета, но ГЕРБ все пак ще им предложи да се съобразят с ветото „поне в частта, в която видно е, че грешат“. Да не я приемат нея, да не вървят на инат. Това са парите на хората, не са техни пари, коментира още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
2
 
! Отговори
ДИВ ДЯДО 38 преди 10 години
АКО НЕ МОЖЕМ ДА БУТНЕМ ПРАВИТЕЛСТВОТО ИЛИ ПАРЛАМЕНТО, ДАЙТЕ ДА БУТНЕМ ПРЕЗИДЕНТО! ДА БУТНЕ, КОЙТО И ДА Е ЗА ДА НЕ ОТИВА ПАРАТА САМО В СФИРКАТА А А !!!И ВСЕ ПАК БАТАШ ТОА, БУТАН АНАА, НАКРА БУТАШ И СЕБЕ СИ, ПРЕЗ ФЕБРУАРИ 2013! НЪЛ ТАКА БАТЕ Е Е!ДИВ ДЯДО
233
0
 
2
 
! Отговори
ДИВ ДЯДО 38 преди 10 години
КАБИНЕТЪТ СЕ КЛАТИ, АМА НЕ ПАДА! САМО ЗАЛИТА И КРАЧИ, ПО-НАТАТЪК - НА ДЛЪЖ И ШИР!?! ВИЖТЕ ТАМ ДА БУТАТЕ ПАРЛАМЕНТО, АМА И ТОЙ КЕ ПАДНЕ "КОГИТО МУ У У ...ДОЙДЕ ВРЕМЕТО!?!".НЕКА ЛИСИЦАТА ББ ОБИКАЛЯ ОКОЛО КОЧА И ДА ЧАКА ДА МУ ПАДНАТ КОМБЪЛИТЕ! ЗА ТОВА СИ ИМА СС, КОЙТО КЕ КАЖЕ "КОГИ МУ Е ВРЕМЕТО"!?!!ДИВ ДЯДО
232
0
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
До дереКакво разбираш под "цивилизован свят"? И защо ще пращаш децата си там? Ще ти кажа, заради такива продажни некадърници като Боко и компания, простите "български патриоти" ще изпратят децата си да се гърбят да берат ягоди и да мият нужниците на западноевропейците. Борисов, Цветанов, Дянков, Фидосова - в затвора! Останалите властолюбци, независимо от коя боя са после много ще внимават да не настъпят мотиката! Но тези - в панделата! На мно-о-огая лета!
231
0
 
3
 
! Отговори
наглите преди 10 години
Тая властолюбива *** няма ли да миряса вече!
230
0
 
3
 
! Отговори
милен преди 10 години
Никакъв лидер не може да бъде Пожарникарят. На всички им се изясни схемата му - на платени протести, удари върху медии и журналисти, недвусмислена подкрепа на олигархични кръгове и т.н. Най-доброто му решение да се оттегли, тъй като в противен случай нищо добро не го чака...ако има малко мозък в кутията де, в което се съмнявам.
229
0
 
3
 
! Отговори
красимира преди 10 години
щом такива продажници и компромати като кривата уста Кунева и съмишлениците му отрязоха клона, положението на бокича става все по-зле. Горкият никой не го ще вече
228
1
 
3
 
! Отговори
дере преди 10 години
Единствения лидер, който знае как и може да води страната напред което впрочем е мнението на цивилизования свят, там където пращаме децата си нали?
227
0
 
4
 
! Отговори
az преди 10 години
Ха ха ха става нетърпелив готов е на какво ли не само да захапе кокала отново. Бих се срамувал ако съм гласувал за този ужас. Този би се съюзил и с дявола само и само да е на власт.Това е пълна излагация.
226
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Убедена съм, че бившият министър председател Бойко Борисов със старият кабинет е най добрата алтернатива в момента, защото по негово време липсваха събития аналогични на тези през последните няколко месеца. Нека обърнем внимание че ненапразно беше заслужено отличен и почетен от не кой да е а лично от американския президент Барак Обама за приноса му към световната политика като бе призван за високоефективен световен лидер. Моля запомнете това (най вече господата комунисти, които могат да сънуват само признание от такава величина ). Кой български политик може да се похвали с такова признание о
225
2
 
8
 
! Отговори
Тони преди 10 години
Бойко е крайно време да приеме факта, че дните на ГЕРБ са преброени. Не е далеч момента, когато тя ще е само история. Отминаха звездните времена на партията и сега вместо на нея да се молят за коалиция тя се моли за това.
224
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали бяхте много силни ГЕРБ САМА ЩЕ НОСИ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ-не веднъж е казвал Борисов сега какво стана? Трябват и други партии щото видяхте какво стана с никой неможите де се коалирате.Надмедността ви изигра лоша шега.Да ама май те не ви искат пък сега.
223
1
 
6
 
! Отговори
sara преди 10 години
ББ, какъвто си отвън, такъв си и отвътре - нагъл, самовлюбен и безкомпромисен в алчността си.За да успееш да си върнеш поне малко позициите, трябва да погледнеш малко по-далече от върха на носа си. Е, за това все пак трябва и малко сиво вещество.
222
0
 
7
 
! Отговори
Ася преди 10 години
ослади му се на Борисов кокала и сега с все сили драпа пак за него.
221
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mutro vzemai banda mutri kato tebe zada svlq6 pravitelstvoto e izr.od ne razbrali 4e nete iska nikoi mqstoto ti e v zatvora s gramadni mazni romi date ute6avat ve4erno vreme
220
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новото- старо. Каре дами с апетити да вземат властта в политиката. Дали това е нова управленска алтернатива, или поредната схема на Борисов да привлече гласове на наивни гласоподаватели.
219
0
 
5
 
! Отговори
наско преди 10 години
Няма да успее, дори да се коалира с реформаторския блок, а то че ще се коалира е ясно , нали с тази цел го създадоха, уж за алтернатива , а то не е нищо различно от поредната марионетка на герб
218
0
 
7
 
! Отговори
Gigcho преди 10 години
Който и да кани не мисля, че ще има успех подобен на предишните избори. Ако питате мен и в парламента не трябва да влизат.
217
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 10 години
Леле,леле-колко сме прости българите!Забравихме колко сме гладни,забравихме монополите,мизерията и за има няма половин година всички станахме политици!Сега се плюем кой е ляв и кой десен и заиграхме по свирката на кукловодите!Най-бедните граждани на Европа забравиха за тока,парното,бензина,банките,телефоните и неосъдените престъпници!Политиците ни това искаха,и го постигнаха!Браво!
216
3
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ-МАФИЯ+ФАШИЗЪМ преди 10 години
НАРОДЪТ ГО Е КАЗАЛ - ГЛАДНА КОКОШКА,ПРОСО СЪНУВА.ТА И ТИКВЕНИКА С ЧЕРВЕНИЯ КОНЕЦ.РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК СА ОБИКНОВЕНИТЕ КРАДЦИ НА КОСТОВ,СЪСИПНИЦИТЕ ОТ ПОЛУМЪРТВОТО СДС И БЗНС/КОЕ ОТ ВСИЧКИТЕ/И ТО СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА.НАРОДЪТ ЗАТОВА Е МЪДЪР,ЗАЩОТО НЕ ЗАБРАВЯ - НИКОГО И НИЩО. АКО МУТРАТА И ПАРДОНРЕФОРМАТОРИТЕ НЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ, РЕЗУЛТАТИТЕ ИМ ЩЕ СА ОЩЕ ПО-ПЛАЧЕВНИ. А АКО НЯКОЙ СЕ СЪЮЗИ С ПАРТИЯТА НА МАФИЯТА ГЕРБ,Е ЗАМИНАЛ ДИРЕКТНО НА БУНИЩЕТО.МУТРАТА ЩЕ ГО ПОТОПИ,КАКТО СТАНА В ПРЕДИШНИЯ ПАРЛАМЕНТ.
215
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кое е това нагло нахално милиционерско животно на снимката ха ха тази нагла нахална милиционерска гад *** няма да командва никога повече животно нагло