Не събираме механично проценти, дърпа се Кунева на Борисов

"ГЕРБ не са показали, че са по-различни от БСП, ДПС и "Атака"
Обновена: 8 авг 2013 22:41 | 8 авг 2013 18:52,
119
Не събираме механично проценти, дърпа се Кунева на Борисов
Меглена Кунева. Снимка: БТА

Не, Движение "България на гражданите" не се занимава с механично събиране на проценти", обяви лидерът на партията Меглена Кунева в коментар на призива на Бойко Борисов, отправен днес към партиите в Реформаторския блок.

Преди часове лидерът на ГЕРБ настоя партията му и реформаторите (ДСБ, Синьо Единство, Движение "България на гражданите", Народна партия "Свобода и достойнство" и "Зелените" ) да излязат с общ план за сваляне на правителството на Пламен Орешарски, както и за съвместно управление след това.

"Въпросът е да накараме всички хора в тази област, в център-дясно, да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на г-жа Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариант. Иначе, поотделно, никой не може да бие БСП и ДПС заедно", заяви Борисов.

Според Кунева обаче Борисов не е напълно ясно как са събрани партиите в Реформаторския блок и за какво точно се борят.

"Дано за председателя на ГЕРБ да стане ясно, че в реформаторското обединение сме събрани партии, които вярват в общи идеали и имат общи ценности, а не са заедно за механично сливане на проценти и за участие във властта на всяка цена. Впрочем, участник във властта в момента е ГЕРБ с голяма парламентарна група. В битността им на управляващи ние нямахме никакви допирни точки с тях. В сегашната им роля на парламентарна партия – също, защото те трябваше да имат функцията на силна и национално отговорна парламентарна опозиция, но абдикираха.

Още по темата
Ръководството на ГЕРБ има да извърви дълъг път на промяна, за да покажат, че са нещо различно от БСП, ДПС и Атака.  В "България на гражданите" сме хора с десни и дясно-центристки убеждения, които вярваме, че партиите трябва да отстъпят крачка назад, за да оставят място на гражданското общество", настоя тя.

Според Кунева пораженията, нанесени от управлението на бившия премиер върху гражданското общество, са станали очевидни още по време на протестите през февруари.

На свой ред секретарят на партията Йонко Грозев допълни: "ГЕРБ не са показали, че са направили преоценка на своето управление и на изключително проблемните управленски практики от гледна точка на Реформаторския блок".

Като такива той посочи политическите назначения в държавните институции, полицейщината и подслушването, липсата на ефективна борба с корупцията, манипулация на вота, задушаването на малкия и среден бизнес и изграждането на монополи във всички области.

"Без такава ясна оценка и действия, които създават увереност, че ГЕРБ няма да повтори същите практики, “Движение България на гражданите“ и Реформаторският блок не биха могли да поемат ангажимент за съвместно управление", заключи Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С другарката Кунева реформаторския блок е бита карта.
50
3
 
12
 
! Отговори
ЕЛ преди 10 години
ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ПОЛИТИЦИ, ОКРАЛИ И СЪСИПАЛИ ДЪРЖАВАТА, ВЪРГАЛЯЛИ СЕ ВЪВ ВЛАСТТА, НЯМАТ ПРАВО ДА ГОВОРЯТ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА МЕНТОРИ! ТЯХНОТО МЯСТО Е В ЗАТВОРА, А НЕ В ПОЛИТИКАТА. ТРЯБВА СЪВСЕМ НОВИ ЛИЧНОСТИ И ОРГАНИЗАЦИИ ДА ПОЕМАТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА.
49
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, ТИ НЕ ПОДАДЕ ЛИ ОСТАВКА? СЪБРА ПОД 3%. ТИ НЕ СИ ФАКТОР. БОЙКО, НЕ ИМ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ НА ТИЯ. ТЕ СА ЕДНО И СЪЩО С БСП-ДПС. АКО ТРЯБВА БЪДИ ОПОЗИЦИЯ ДО КРАЙ, НО НАД 1 МИЛИОН ГЛАСУВАХА ЗА ТЕБ - ИНТЕЛИГЕНТНИ, ОБРАЗОВАНИ, ХОРА С БЪДЕЩЕ И МЕЧТИ. НИЕ ЩЕ ЖИВЕЕМ ТУК И ЩЕ СТОИМ ЗАД ГЕРБ, ВЪПРЕКИ ОНИЯ 50 ЧОВЕКА С ВЕСТНИЦИТЕ НА ГЛАВИТЕ, БЕЗЗЪБИТЕ И ОЗЛОБЕНИТЕ, КОИТО СТОЯТ ПРЕД НДК, С РИСК ДА ПОЛУЧАТ ИНСУЛТ. ВЪПРЕКИ ПЕТНОТО И ШАМАРА. ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е НА МАФИЯТА И СЛЕД 4 ГОД. ЩЕ ИМА СЪД.
48
6
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
ГЕРБ няма как да е нещо по-различно от БСП и ДПС, нали и то е изградено от бивши комунисти, ДС доносници и ВКР-та и се финансира от комунистическата олигархия. ГЕРБ са комунисти с относително по-западна ориентация, но моралът и ценностите им, до колкото ги има, са си комунистически и нямат нищо общо с демокрацията. Как се избира председателят на ГЕРБ? - с единодушно "гласуване", като на конгрес на БКП.Реформаторският блок тепърва трябва да ни убеждава, че наистина няма нищо общо с ДС, БКП и тяхната олигархия
47
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАЙ-НАКРАЯ, В 2013 - ТА МАСКИТЕ ПАДНАХА! СЕГА СЕ ВИЖДА КАК ЦЕЛИЯ ПРЕХОД Е ПРОГРАМИРАН ОТ КОМУНИСТИТЕ. КАК СА СЪЗДАДЕНИ УЖ ДЕСНИ ПАРТИИ, С ЦЕЛ ДА УКРЕПВАТ ВЛАСТТА НА БИВШАТА БКП, УЖ РЕФОРМИРАЛА СЕ ЗА ПРЕД ХОРАТА В СОЦИАЛНА ПАРТИЯ. КУНЕВА И КОСТОВ СА КРЕАТУРИ НА ДС. АТАКА Е ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ НА ДПС, А ОБЩОТО МЕЖДУ ВСИЧКИТЕ Е, ЧЕ ЗАД ТХ СТОИ ОЛИТАРХИЯТА, НАТРУПАЛА ПАРИ НА ТЪРБА НА ХОРАТА. ГЕРБ Е ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ НАРОДА И ЗА НАРОДА. ЗА СРЕДНАТА КЛАСА И ЕВРОПЕЙСКОТО БЪДЕЩЕ.
46
4
 
9
 
! Отговори
ТОНИ - ДЖИ преди 10 години
Ей таман хапнах и като я видях тази взе да ми се повдига,отвратителна си.Със кеф бих ти смачкал главата и след това ще те излежа във затвора спокойно без да ми мигне окото.
45
4
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ДОКРАЙ преди 10 години
СВРЪХ НАГЛА КОРУМПИРАНА АЛЧНА ПА*АВРА, КОЯТО МИСЛИ САМО ЗА ВЛАСТ, ПАРИ И ДАЛАВЕРИ. ЗАТОВА И ЗАТВОРИ РЕАКТОРИТЕ НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ. ДОКАТО ТАКОВА *** КАТО НЕЯ НЕ СА В ЗАТВОРИТЕ, НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ.С ОТВРАЩЕНИЕ...
44
2
 
15
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
На Кунева , по ще и приляга някой ден да направи коалиция с БСП
43
3
 
15
 
! Отговори
въпрос преди 10 години
Г-жо Кунев-Пръмова,как се става снаха на един от най-приближените на бай Тошо?
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не си гледа милионите г-жа Пръмова(своите и на мъжа си),а се опитва да играе ролята на политическа *** на олигарсите,които спонсорират и останалите партии,така че винаги да печелят олигарсите срещу недоволството на народа срещу тази или онази партия,щом всичките партии са спонсорирани и доминирани от тях.
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ГЕРБ не са показали, че са по-различни от БСП, ДПС и "Атака"Реформаторския блок също май.Там са се събрали всички отлюспени и недокопали се до власт от ДСБ,СДС,което си е аналогия на ГЕРБ и отлюспените/недокопалите се до власт от БКП/БСП.
40
1
 
7
 
! Отговори
Оня Гъз преди 10 години
Заедно да свалят кабинета и да изберът Бат' Бойко за едноличен премиер
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-жо Пръмова Вие сте механично поставена и не сте лицеприятна на никой.По добре си мълчете, защото заради Вас партията Ви губи проценти.
38
3
 
7
 
! Отговори
Долу БСП преди 10 години
"....в реформаторското обединение сме събрани партии, които вярват в общи идеали и имат общи ценности,...." Ние политическата червена номенклатура сме безпощадни )Аз и Даниел Вълчев имаме най-големите ценности доказали сме се ...каза Мунева..." Вервайте ми "
37
0
 
13
 
! Отговори
ofitzer преди 10 години
А вие с какво сте по различни, госпожо и господа не успели комунисти! Хай де чупка.....
36
1
 
12
 
! Отговори
лъже–оставка,Кунева преди 10 години
Да другарко Пръмова, вие не се занимавате със събиране на проценти, защото участието ви в която и да е коалиция ще доведе до изваждане на проценти! В случая вие сте воденичния камък на реформаторския блок.
35
1
 
17
 
! Отговори
Минаващ преди 10 години
Още ли си гладна, госпожа!
34
1
 
15
 
! Отговори
pena123 преди 10 години
Кунева да се маха от реформаторския блок!
33
2
 
19
 
! Отговори
platecbezumen преди 10 години
Куку-нева, не прави нормално интелигентните българи на "куку". Като самостоятелна партия не направи нищо и сега се опитваш да привлечеш към себе си други партии от типа "мама, татка и аз". Твоето състояние в политиката е ясно - а дано, ама надали.
32
2
 
23
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Тази жена не подаде ли оставка след изборите!?Какви са и сега претенциите, като гражданите не я искат в България,тя пак ли се върна?