"Рано или късно ще бъде обявена дата за предсрочни избори"

Кадиев коментира актуализацията на бюджета и обстановката в страната
Обновена: 12 авг 2013 10:01 | 12 авг 2013 09:33,
108
"Рано или късно ще бъде обявена дата за предсрочни избори"
Георги Кадиев. Снимка: архив Булфото

Всички са наясно, че актуализация на бюджета трябва да има, но това е трябвало да стане през октомври, заяви депутатът от "Коалиция за България" Георги Кадиев в ефира на Нова телевизия.

В момента има неизпълнение на разходите от 400 млн. лева, но прогнозите са, че има риск от несъбираемост и за второто полугодие неизпълнението ще бъде в рамките на 550 млн. лева. Това налага теглене на заем, който да стои като буфер във фискалния резерв. Той ще бъде използван и в началото на следващата година - през февруари, например, за плащането на субсидиите за земеделците, които се връщат от ЕК, но в рамките на 45 дни, поясни още Кадиев.

Опасенията за прекъсване на ваканцията на депутатите и за гласуване на актуализацията на бюджета беше дали ще можем да съберем гласовете на 121 депутати, при положение че някои от депутатите не са в България, коментира още Кадиев. Той обясни, че не знае дали ръководството на БСП води преговори с "Атака" техните депутати да подкрепят мерките на правителството.

Според него действително има неизяснени моменти и трябват още обсъждания по тази мярка. Кадиев коментира, че в момента има съгласие, че промяна на бюджета е нужна, коментарът е за каква сума става дума.

Ваканцията на парламента беше продиктувана от желанието да бъде успокоено напрежението в София и това имаше ефект – като го няма дразнителя, в случая депутатите, ситуацията се успокоява, смята червеният депутат.

"Не мисля, че е реалистично, че ще изкараме пълен мандат от четири години, рано или късно ще бъде обявена конкретна дата за предсрочни парламентарни избори", заяви още Кадиев. Той очаква засилване на протестите през есента, но заяви, че тогава не е време за нови избори. Според него реална дата би била май 2014 година.

Депутатът коментира още и предизборните обещания на БСП. За него всички заложени мерки са изпълними, с изключение на отпадането на плоския данък - заради липсата на желание от страна на ДПС.

Още новини от България четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
6
 
! Отговори
Миха преди 10 години
Нуждаем се от избори час по-скоро. В противен случай ни очаква репресия и връщане 20 години назад.
81
7
 
3
 
! Отговори
ДОН преди 10 години
КАДИЕВ ДОЛЕН *** ТИ СИ ПЕТНО ЗА МОЯТА ПАРТИЯ И МОИТЕ ИДЕАЛИ.ТЕБ ЩЕ ТЕ ВКАРАМ В ЗАТВОРА ЛИЧНО ТИ ГО ОБЕЩАВАМ И ТИ ЗНАЕШ МНОГО ДОРЕ ЗАЩО АКО БЯХА РИТЕЦАРСКИ ТЕ ВРЕМЕНА ЩЯХ ДА ТЕ ИЗВИКАМ НА ДУЕЛ ЗАРАДИ ЧЕСТА НА ПРАТИЯТА И ИДЕАЛИТЕ.ТАКИВА ПОМИАРИ КАТО ТЕБ В НЯКОЙ ВРЕМЕНА СА ГИ РАЗТРЕЛВАЛИ.НЕМОЖИ ДА ВИЛАЗШ В ПАРЛАМЕНТА ОТ БСП А ДА ЛИЖИШ *** НА БОЙКО.НАЛИ СИ ОТ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ СЕГА НЕТИ Е ДОБРЕА ДАЛАВЕРАТА С *** ТАБАК АНГЛИЯ НАПУСНИ ПАРЛАМЕНТА ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО
80
1
 
3
 
! Отговори
aco преди 10 години
Голям демократ този,голям реформатор И борец с Мафиярта...но някои ПОМНИМ...помним как другаря Кадиев-младото и "обещаващо,журналистическо перо" на...Мафията-Мултигруп пишеше вдъхновенни статии!Явно др. Кадиев,също като своите работодатели от Мафията е последвал призива "гущера да си отреже опашката"...ама така хубаво си я "отрязаха опашката",че 17 години след творческия изблик на "перото" успяха да ИЗПЛЮСКАТ И ЗАДУШАТ всичко в разградената територия !!!
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не смятам,като обявят дата за предсрочни избори,или като се проведат,че ще се промени нещо,не се отцепвай от стадото господине,не се отцепвай и бат Бойко мисли тъй!!!
78
4
 
2
 
! Отговори
комунист преди 10 години
само аз знам датата на предсрочмите избори- 30 февруари.Ще ни хванете за оная работа нас комунистите.
77
4
 
5
 
! Отговори
VDCH преди 10 години
Кадиев, много ти се иска да оглавиш БСП, ама единствено може пак гей-парада да поведеш. Разбраха те колко струваш. Особено като отиде на купона на Безуханова.
76
4
 
7
 
! Отговори
Петър преди 10 години
До GERBerastinЧугунена червена каско! Измирате, а с вас измира и комунистическата чума. Това е положението!
75
4
 
3
 
! Отговори
Коко преди 10 години
този, по-надолу, който пише, че червения електорат е ***, всъщност самия е много, ама много ***. *** са тези, които обиждат другите!
74
6
 
5
 
! Отговори
GERBerastin преди 10 години
Кадиев, избоите са след 4 години!И на мен не ми харесва, че ДПС реално управлява (отново), но това е положението.Само нов 9.IX ще оправи нещата, но нито възраждане на комунизма, още по-малко на съветската империя се очертава, така че си загниваме / загиваме геройски в периферията на ЕС или нищо чудно под турско - американски протекторат. Жалко за България... държава с над 1300 г. история...
73
7
 
12
 
! Отговори
аз преди 10 години
На Орешарски за два месе му се налага да тегли 1милярд лева В задачата се пита : На всеки два месеца по 1 милярд за 4 години са 24 милярда !!! Малеее , а ако тръгне да тегли по 2 по 3 или повече милярда на всеки два месеца за 4 години Смятате ли тук смотани нещастни червени *** ! Кой ще Ви плаща на Вас малоумието бе *** ? А Белене и всички други безумия ! КОЙ ЩЕ ПЛАЩА БЕ *** ВИЕ ТУКА КЪДЕТО СИ ДРАСКАТЕ БЕЗРАБОТНИ НЕКАДЪРНИЦИ ЧЕРВЕНИ !
72
2
 
16
 
! Отговори
аз преди 10 години
Ей и този червен *** добре си играе ролята на инакомислещ ! Комунист и различно мнение Да Бе ! Бетонни четвъртити глави без капка мозък и достойнство !Мурафети пред тъпия комунистически електорат
71
1
 
1
 
! Отговори
kunio преди 10 години
I Kadiika ti kakvo shte spe4elish ot novite izbori be ***... Nai mnogo i ot BSP da te izhvurqlt
70
7
 
8
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Много подло *** е този; чудя се защо не го изключат от партията си! Неговото място е при реститут-проститутите на Иван Костов, Миглена Кунева или Тиквата.Какво ляво има в изказванията на този наглец? И не е ли пределно ясно, че той работи ПРОТИВ интерессите на левия електорат? Малоумия ли са в БСП, или това е част от някакъв мурафет?!
69
16
 
2
 
! Отговори
иван преди 10 години
КАДИЕВ ДА НЕ Е ВРАЧКА. ОРЕШАРСКИ МОЖЕ ДА СЪСТАВИ ВТОРО ПРАВИТЕЛСТВО. ОСВЕН ТОВА ПРЕЗИДЕНТА Е ДЛЪЖЕН ДА ПРЕДЛОЖИ НА ТРЕТА ПАРТИЯ СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО. ТАКА ЧЕ ГЕРБ МОЖЕ ДА ПОЧАКА 2017 Г. АКО СМЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ЗАКОНИТЕ. КОЕ ИСКА НАРОДА : ДЕМОКРАЦИЯ ИЛИ АНАРХИЯ ???
68
6
 
22
 
! Отговори
асен преди 10 години
Не се бавете ами подавайте оставка ...
67
1
 
18
 
! Отговори
tdmils преди 10 години
КъдиЙЕФЕНДИ, ТВОЕТО КЪДЕНЕ НЕ ХВАЩА ДИКИШ, ЩЕ ТРЯБВА КЪДЕНЕТО ДА ЗАМЕНИШ С МАЗАНЕ С ДУПЕВАЗЕЛИН, НО ЗАПОЧНИ СЪС СерГЕЙ-ибрика, ВиГЕЙнин, Кътев-комунистическия спин И ЗАВЪРШИШ СЪС МИКОВ МАСТИКОВ ВИНКЕЛОВ, ОК ???
66
4
 
21
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Рано ще е рано.....
65
0
 
0
 
! Отговори
60 преди 10 години
До АнонименТи просто няма за какво да се прераждаш...Всичко товоа си го постигнал.
64
3
 
8
 
! Отговори
22 преди 10 години
До циганинКво друго да ти кажа,освен -*** ТИ РАБОТА.
63
2
 
28
 
! Отговори
циганин преди 10 години
Мам ви и да е б а крадлива щом вземета паричките ще обявите нови избори а ненормалния Болен ще иска още 10 милиона за да гласува за вас . Българска ви работа . Опропастихте държавата и все другите са ви виновни .