"Рано или късно ще бъде обявена дата за предсрочни избори"

Кадиев коментира актуализацията на бюджета и обстановката в страната
Обновена: 12 авг 2013 10:01 | 12 авг 2013 09:33,
108
"Рано или късно ще бъде обявена дата за предсрочни избори"
Георги Кадиев. Снимка: архив Булфото

Всички са наясно, че актуализация на бюджета трябва да има, но това е трябвало да стане през октомври, заяви депутатът от "Коалиция за България" Георги Кадиев в ефира на Нова телевизия.

В момента има неизпълнение на разходите от 400 млн. лева, но прогнозите са, че има риск от несъбираемост и за второто полугодие неизпълнението ще бъде в рамките на 550 млн. лева. Това налага теглене на заем, който да стои като буфер във фискалния резерв. Той ще бъде използван и в началото на следващата година - през февруари, например, за плащането на субсидиите за земеделците, които се връщат от ЕК, но в рамките на 45 дни, поясни още Кадиев.

Опасенията за прекъсване на ваканцията на депутатите и за гласуване на актуализацията на бюджета беше дали ще можем да съберем гласовете на 121 депутати, при положение че някои от депутатите не са в България, коментира още Кадиев. Той обясни, че не знае дали ръководството на БСП води преговори с "Атака" техните депутати да подкрепят мерките на правителството.

Според него действително има неизяснени моменти и трябват още обсъждания по тази мярка. Кадиев коментира, че в момента има съгласие, че промяна на бюджета е нужна, коментарът е за каква сума става дума.

Ваканцията на парламента беше продиктувана от желанието да бъде успокоено напрежението в София и това имаше ефект – като го няма дразнителя, в случая депутатите, ситуацията се успокоява, смята червеният депутат.

"Не мисля, че е реалистично, че ще изкараме пълен мандат от четири години, рано или късно ще бъде обявена конкретна дата за предсрочни парламентарни избори", заяви още Кадиев. Той очаква засилване на протестите през есента, но заяви, че тогава не е време за нови избори. Според него реална дата би била май 2014 година.

Депутатът коментира още и предизборните обещания на БСП. За него всички заложени мерки са изпълними, с изключение на отпадането на плоския данък - заради липсата на желание от страна на ДПС.

Още новини от България четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
9
 
! Отговори
76 преди 10 години
До Анонимензаема е ясен за какво ще се използува,ако задам въпрос на някое улично куче и то ще проговориза него,колко ще разпределят за да объркат главите на техният електорат,колко ще откраднат,колко ще дадът на БДЖ и Вазовите заводи -УЖ да ги спасяват за да спрът прозрачната продажба и след 2 месеца нови конкурси и комисионни за тях и продажба вече на НАШИ ХОРА ОТ РУСИЯ ,е може и някое *** - инвеститор от Анкара също да участвува,всичко ие ясно затова не някой ден избори а СЕГА - веднага
21
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН , ТЯ Е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО ПРОДЪЛЖАВА ДА УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ
20
5
 
19
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Досещате ли се защо се налага държавата да тегли заем? Заради Волен Сидеров! Малко милиони ли му дадоха, за да си осигурят кворум и мнозинство-на всяко поискване му пълнеха сметката, за да има кворум и мнозинство, иначе правителството пада от власт и то веднага, ако не е златният глас на Сидеров!
19
3
 
8
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Бюджети разни,нови избори,ново правителство и.........отново същата с ВСИЧКО НОВО!!!! Отново влагаме маса енергия за НАПУДРЕНА ПРОМЯНА!! Да протестираме-ДА съгласен съм ако тези протести задействат ПРОКУРАТУРА и СЪД за вкарване на всички мошенници и крадци от прехода съсипали страната ни,икономически искания-не да ревем срещу заема,а този заем държавата да използва за капитално строителство на нови фабрики,заводи или финансиране на всяка печеливша дейност носеща приходи и нови работни места!!!
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога ще се обяви дата за изпълнението на смъртните присъди на всички червени *** които направиха България по-лошо място за живеене от времената под турско робство?
17
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хайде що за логика ще вземем зае ,ще плащаме лихви ,за да ни стоят парите в резерв !!!!!!!!! а бе комунистическа крадлива логика това си е вари ги печи ги се са си *** и кадиев също
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
актуализация за 2 месеца !!!
15
4
 
17
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Не се притеснявайте, Сидеров ще осигури мнозинство, нали за това сте го избрали-за да крепи всяко следващо правителство срещу милиарди.
14
8
 
33
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Кадиев, какъв октомври? "Нашите" фирми чакат, *** също. На социалните експерти от БСП и Юруш "при положение че някои от депутатите не са в България" им ПОРАСНА РАБОТАТА! Бабичките да ги защитават пред НДК. Ако тези *** останат още малко на власт ще ни сринат. Йовчев подхвана МВР - на кого подарява дейността на СОД?Нов изборен закон!Оставка на Олигарски - тази кукла на конци!Не на ибрикчийството!Бойкот на медиите на Пеевски!Да живее България!
13
4
 
21
 
! Отговори
Непознат преди 10 години
Георги Кадиев явно си мисли, че ще е нещо повече на предсрочните избори!На туй се вика всяко стадо си има ***, няма да се изненадам ако го видя в някоя друга партийна листа
12
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кадиев, ти си ***, затова и политическата ти кариера е нула.
11
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
имало и един нормален комунист значи
10
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая държава и по времето на ГЕРБ и сега си зависи от ДПС.(Вежди Рашидов го каза преди няколко седмици,а то се вижда и в момента при БСП)Каквото кажат те това става.Защо Кадиев се опитва да философства,като много добре знае че нищо не зависи от БСП в това правителство,квот решат от ДПС това е и комунистите само мигат като плъхове в брашно.
9
8
 
35
 
! Отговори
петното преди 10 години
пеевски-президент бкп-дс победаизяжте Кадиев веднага поругайте го какво си мисли тояпеевски-президент бкп-дс победа.айде кога ще възродим концлагерите, всички демократи в концлагеритепарче пица за всеки коментар който обижда Кадиев.пеевски-президент бкп-дс победа
8
1
 
18
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
не вярвам на никой от тез криминали - нито на ББ, нито на ССм нито на АД/ЛМ или ВС. за мен въпросът е какво се случва у нас? защото мутрата сдаде власта неохотно? защо всички приемат, че по дефиниция това правителство ще е временно? какво крадат в момента? какво подписват? какви заеми вземат? какво разпределят? всички *** в парламента всъщност са членове на криминален синдикат, всички до един - виновни. един ден ще излязат потресаващи истини за 2013..
7
15
 
12
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
-Не разбирам колко ***, заблуден и неориентиран трябва да е човек, за да си мисли, че изборите, ще му оправят Проблема?!... Справка м. май 2013 г. Защо очаквате, че сега нещата ще са по-различни?! Изборите ще решат проблема само на следващите или по-точно на същите 240 депутата + техните семейства. Останалите, да не би да очаквате, някаква Промяна и за вас. Новите Избори са просто Нова Манипулация, с която ще ви приспят Протестите. Трябват не Партии, а Правителство, което се назначава с Конкурс!
6
3
 
7
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 10 години
ОТВОРКО
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кадиеф турислюбовник на азис !
4
14
 
31
 
! Отговори
гг преди 10 години
Септември ви измитаме задниците от парламента и повече няма да стъпите там!!!!
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кадиев, рано почна кандидат кметската кампания, но няма да стане. Ще изпаднеш в немилост и ще ревеш после.