"Рано или късно ще бъде обявена дата за предсрочни избори"

Кадиев коментира актуализацията на бюджета и обстановката в страната
Обновена: 12 авг 2013 10:01 | 12 авг 2013 09:33,
108
"Рано или късно ще бъде обявена дата за предсрочни избори"
Георги Кадиев. Снимка: архив Булфото

Всички са наясно, че актуализация на бюджета трябва да има, но това е трябвало да стане през октомври, заяви депутатът от "Коалиция за България" Георги Кадиев в ефира на Нова телевизия.

В момента има неизпълнение на разходите от 400 млн. лева, но прогнозите са, че има риск от несъбираемост и за второто полугодие неизпълнението ще бъде в рамките на 550 млн. лева. Това налага теглене на заем, който да стои като буфер във фискалния резерв. Той ще бъде използван и в началото на следващата година - през февруари, например, за плащането на субсидиите за земеделците, които се връщат от ЕК, но в рамките на 45 дни, поясни още Кадиев.

Опасенията за прекъсване на ваканцията на депутатите и за гласуване на актуализацията на бюджета беше дали ще можем да съберем гласовете на 121 депутати, при положение че някои от депутатите не са в България, коментира още Кадиев. Той обясни, че не знае дали ръководството на БСП води преговори с "Атака" техните депутати да подкрепят мерките на правителството.

Според него действително има неизяснени моменти и трябват още обсъждания по тази мярка. Кадиев коментира, че в момента има съгласие, че промяна на бюджета е нужна, коментарът е за каква сума става дума.

Ваканцията на парламента беше продиктувана от желанието да бъде успокоено напрежението в София и това имаше ефект – като го няма дразнителя, в случая депутатите, ситуацията се успокоява, смята червеният депутат.

"Не мисля, че е реалистично, че ще изкараме пълен мандат от четири години, рано или късно ще бъде обявена конкретна дата за предсрочни парламентарни избори", заяви още Кадиев. Той очаква засилване на протестите през есента, но заяви, че тогава не е време за нови избори. Според него реална дата би била май 2014 година.

Депутатът коментира още и предизборните обещания на БСП. За него всички заложени мерки са изпълними, с изключение на отпадането на плоския данък - заради липсата на желание от страна на ДПС.

Още новини от България четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От сега нататък всяко едно правителство ще бъде следено изкъсо от събуденото вече гражданско общество, всеки гаф ще се наказва с предсрочни избори, като във Дания през 70-те избори до дупка.Или ще стават хора и държавници или избори.колко мислите че ще издържат на финансовият натиск?не повече от 3-4 избора и пари йок.Всяка грешка с предсрочни избори.И точно това се случва слава богу.
61
22
 
2
 
! Отговори
Иван83 преди 10 години
До АнонименСъгласен с тебе, че държавата е в това положение заради изброените от теб причини.Обаче за ДС си в грешка...поне в последните 10 години!Да не говорим, че ГЕРБ се разправиха със всички и Бойко направи най-голямата чистка виждана досега и настани само свои хора на всички ръководни постове! Президентът е негов, повечето регионални кметове са негови, правителството беше негово за последните 4 години! Всички държавни служби му служеха на него! Подслушвания и прочие!
60
1
 
16
 
! Отговори
321 преди 10 години
Докато обявите дата за нови избори БГ затъва.Вече и хора които са от големия бизнес закриват бизнеса и бягат в чужди държави.Тук и да искат да упражняват чист легален бизнес нямат възможност.Представете си това колко раб.места са и колко още семейства гладни на улицата.Политическите партии си правят още задкулисните сделки,а ние работим за тоя дето духа.За това още повече хора бягат на вън.
59
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ваканцията на парламента беше продиктувана от желанието да бъде успокоено напрежението в София и това имаше ефект като го няма дразнителя, в случая депутатите, ситуацията се успокоява, смята червеният депутат." За да няма напрежение дразнителя Орешарски да си подаде оставка.Стига с тоя популизъм относно 1млн.който ще вземат като заем. Другите правителства как са работили без буфер!?!?! Измишльотини? Защо когато другите народи протестират,няма антипротестиращи?? Защо никога не сме били единни!
58
0
 
21
 
! Отговори
NORM преди 10 години
И никой не се и опитва да ни обясни защо се очертава неизпълнение на приходната част на бюджета,след като в опозиция другарите не само искаха завишаването и,но и чертаеха милиардни резерви,основно чрез пресичане на контрабандата.Излъгаха ни за пореден път,но не и за последен..
57
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 67 През последните 23 години при нито едно правителство различно от БСП, властта не е била на 100 % в управляващите, поради простата причина, че всичко е в ръцете на ДС. Съдебната система е уж независима и затова нито един комунист не е в затвора- Алексей Петров, забравен е Румен Овч., и пр.- пр. Държавата ни е съсипана от комунистите, чиято алчност и наглост са безкрайни!!!
56
1
 
18
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Кадиев. Човека, който върти далавери с продажба на ток. Посредник, който се е вклинил между производител и потребител и взима огромни комисиони като посредник при продажба на ток.
55
18
 
3
 
! Отговори
И аз питам преди 10 години
До Питам АзЗначи дори и когато човек прави нещо правилно....пак има недоволни! "Защо не било направено по-рано?" Аз пък питам..."Защо примерно ГЕРБ не направи нещо по въпроса като цялата власт беше тяхна за 4 години?"
54
4
 
23
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
..... И пак ще ставаме свидетели на "ТРАГИКОМИЧНИ ИЗБОРИ" от рода на последните във Варна.... където Морската столица стана за смях директно казано! Там , откъдето започна всичко по свалянето на ГЕРБ от власт.... огромни протести "АНТИ - ГЕРБ".... самозапалвания "АНТИ-ГЕРБ".... и накрая си избраха "нов кмет"..... отново от ГЕРБ?!?! Другия вариант е хората да се подведат по разни "ПСИХИЗИРАНИ СМЕШНИЦИ" в стил Жорж Ганчев , Болен Лидеров или пък култовия Йоло Денев.... :) ?!?!
53
11
 
5
 
! Отговори
Andro80 преди 10 години
До Petko78Първо искам да кажа, че не съм пенсионер и преди да правиш квалификации си помисли добре, че дори най-малкото за пенсионерите интернет е като ядрена физика т.е. нищо не чаткат!Така...сега по темата.....ако някой изобщо е купувал гласове, то това са ГЕРБ. И печатницата в Костинброд е свързвана с ГЕРБ! Вземи поне се информирай малко! Проблемът със Сидеров произлиза от факта, че ГЕРБ не могат да се коалират с никого, а правителство все пак трябва да има...дори и да е временно!
52
6
 
21
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Предсрочна дата за избори ли?!?! Ха ха ха.... Аре стига бе! ;) Тъкмо ще влезем в книгата на рекордите на Гинес по най висок процент НЕгласували , имащи право на глас! :) ;) :) Ще гласуват турчеляците под строй и от страх! ;) няколко хиляди платени мангасара! ;) и чат пат където има още някой "заблуден" гербер,бесепар или седесар.... Нормалните мислещи Българи,които намаляват с убийствено темпо за съжаление :( няма как да отидат до урните.... защото просто няма за кого да дадат гласа си! :( :(...
51
0
 
9
 
! Отговори
Мафиотп преди 10 години
До t0read0rХаха, не видя ли, че комунистите отказаха да искат импийчмънт и удариха по тоя начин шамар на Волен ага? Изобщо не го приемат на сериозно , а той се унижава да ги вади от калта.
50
1
 
16
 
! Отговори
Мафиотп преди 10 години
До ИВАНОВКомунистите не могат да вдянат, че нямат мнозинство да управляват и за да останат на власт, са се огъзили на Сидеров и са превърнали партията си в к....а. Нямат и два грама срам тия *** да разберат, че са оставили държавата в ръцете на един луд. НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ СА КОМУНИСТИТЕ.
49
12
 
1
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До Мафиотпне знам.. все пак могат да съберат мнозинство в парламента и да импийчнат т.нар президент..
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кадиев,разкарайте педераста Станишев,съсипа Партията ни само и само да е той.Ще ни изгонят с камъни като преди заради него и ДПС.
47
0
 
12
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Всяка крива, успоредна на Партийната линия е права линия!На печелившите - Честито!!!!
46
11
 
0
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 10 години
До Мафиотп: СЕДЕСАРО -ГЕРБЕР ,ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ Е ТАКА НАРЕЧЕНО , А Е ИЗБРАНО ОТ НАРОДА ,В РЕЗУЛТАТ НА БЯГСТВОТО НА БОЙКО СТРАХЛИВЕЦА ОТ ВЛАСТТА И ЗАСЕДЯВАНЕТО МУ В БОЛНИЦА ,ЗА ДА СИ МЕРИ КРЪВНОТО !СЕГА С КОСТОВ ОРГАНИЗИРАТ ДЕМОНСТРАЦИИ ЗА ВРЪЩАНЕТО СИ ВЪВ ВЛАСТТА ,НО НАРОДА СИ КАЗВА ДУМАТА ,А И НЕГОВАТА ПОГОВОРКА "УМРЯЛ КОН НЕ РИТА " ,СИ Е ТОЧНО ЗА ТЕЗИ ДВАМА ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ ! НЯМА ВЕЧЕ КЕЛЕПИР И КАЦА С МЕД !
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еничарите от БСП, Турците от Атака и pomacite от ДПС управляват държавата.
44
4
 
30
 
! Отговори
атакист преди 10 години
местан-патриарх / волен-мюфтия / пеевски-президент / бат сали-премиербкп-дс победа
43
3
 
22
 
! Отговори
Мафиотп преди 10 години
Трябва да се обясни на поддръжниците на т.нар. правителство,че с това вето президентът толкова хитро и елегантно го натика в ъгъла, че то няма печеливш ход.Затова са всички тези крясъци срещу президента. Ако ветото остане, дай Боже, с Орешарски е свършено - на практика това значи, че правителството няма парламентарна подкрепа и няма как да продължи. Ако пък едно социалистическо правителство използва гласовете на една фашистка партия и докаже, че цялата държава е в ръцете на Сидеров, то позорът ще е толкова колосален, че и малкото доверие към тоя кабинет ще се срине. Въпросът е само кога ще се