Над 500 роми учредиха партия в Пловдив

В основаването й участваха хора от цялата страна
Обновена: 18 авг 2013 18:57 | 18 авг 2013 18:44, Елка Василева
123
Над 500 роми учредиха партия в Пловдив
Снимка: архив, Булфото

В Пловдив беше основана нова партия. За учредяването й пристигнаха над 500 роми от цялата страна. В състава на партия "Обединение, Прогрес, Справедливост" влизат настоящи кметове от БСП, общински съветници от ДПС, както и отцепници от други ромски партии, предаде bTV.

Новата партия си поставя амбициозни цели - да реши здравните, социалните и жилищните проблеми на ромите. Затова обаче първо трябва да влязат в парламента, обяснява председателят Илия Иванов.

„Нашите хора искат реално представителство на всички етажи във властта на страната. Това е необходимо и на страната реално, не може само да използваме хора преди избори и след това да бъдат изоставени”, смята той.

Илия Иванов е с висше образование „Публична администрация” и досега е бил два пъти общински съветник в Ямбол. Учредителят на партията Запрян Христев пък е бил два пъти кандидат-депутат от листите на БСП. В момента е кмет трети мандат на село Чалъкови. Според него хората вече не вярват на досега съществуващите ромски формации.

„Ние просто сме длъжни да работим с всички партии, които са готови да ни подадат ръка и ще бъдат солидарни с нашите проблеми. Но основно ще бъдем център ляво”, обяснява Христев.

"Обединение, Прогрес, Справедливост" ще се бори за правата на социално слабите в ромските квартали - от приемането на промени в Закона за социалното подпомагане, свързани с различни помощи, до отпускането на стипендии за надарени деца, чиито родители нямат финансови възможности да подкрепят развитието им. Учредителите казват, че приемат в новата партия хора с образование и влияние, добре дошли са и бизнесмените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
7
 
! Отговори
ultramind преди 10 години
До Филип32Не искат, вЕрвай ми!!!
70
15
 
2
 
! Отговори
Филип32 преди 10 години
От години чувам как *** трябват да се интергртират към обществото, всеки заслужава шасн не мислите ли?... защо злословите, към хора които искат да се променят към по добро бъдеще?..
69
1
 
20
 
! Отговори
f5 преди 10 години
Каква нова *** партия бе хора? Че нали има една ДПС, една БСП, една Атака. Все с *** гласове избрани. Бат Сали и той башка пълководец.Що не вземат да поработят за обществото че да име се реши проблема,да платят някой данък и сметка. То само на помощи не става че българите намаляхме и не може да храним толкова чаавета. Другият начин е тоягата...и не е далеч.
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Започна се!Дупе да ви е яко.
67
2
 
12
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Като ги гледах по новините присъстващите 500 роми като изключим учредителите на въпроса защо са там въобще не знаеха.Като чета кои влизат за сега в нея и,че ще е партия център в ляво и трябва да влезат в парламента вече ми е ясно.Тази партия изникна ей така от нищото под диктовката на БСП.Те и така им купуват гласовете а сега ще ги узаконят и ще ги вкарат в парламента и ще са им поддръжници.Българи усещате ли какво се случва? Идва новата четворна коалиция!
66
0
 
11
 
! Отговори
ultramind преди 10 години
Какъв тоз партия бе бате?
65
1
 
16
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Съгласна съм с ромите,че трябва да има справедливост,за да има прогрес.Така де,справедливо ли е те да не плащат ток,вода,данъци,осигуровки и сметките им да се раззпределят върху останалите граждани?Вижте ги как бързо се ориентират кое е най-изгодно за тях.Сега и власт им се приискало.Айде,де.
64
0
 
8
 
! Отговори
samodiva преди 10 години
Държавни събсидии...А колко проекти се направиха за *** ?По времето на Иван Костов Бъдеще за България спонсорира и реализира цяла коооперация В Столипиновокоято след не много време не беше в първоначалния си вид ама на кой му пука... Аз лично стигнах до извода че *** са много удобни бенефаечиенти , не задават въпроси и са доволни на всичко...Българските политици са виновни и за създаването на *** елит който явно вече се е взел много несериозно...
63
1
 
10
 
! Отговори
Anonimen преди 10 години
Докато "умните и красивите" се шляят безцелно по улиците за да си показват новите дрешки,*** не си губят времето.Накрая може и да ни управляват.
62
1
 
7
 
! Отговори
bolka преди 10 години
Докато се дават държавни субсидии на партиите, ще продължават да се роят безконтролно!И настоящето правителство не отмени това безумие.
61
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Обединение, Прогрес, Справедливост" - учудващо е наименованието, като се има в предвид, че при тях справедливостта и прогреса е като да преливаш от пусто в празно.Българи обединете си и сами решавайте съдбините си, защото такива подобия ще Ви ги провалят.
60
1
 
9
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 10 години
Ха ха, във Франкурт има цяла улица със *** които развяват български лични карти и не работят, *** във индия със чувала с кобрата със извадени зъби, да плаши туристите и чаветата през това време да обискират задните джобове.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Манолски ati kakvo razbira6 ot tezi dve dumi4ki prosto mi obqsni zna4i *** v bg i dobro da napravi pak 6te e prostiq pak 6te vinovniq ............ aza novo u4eredenata partiq 6te kaja samo edno biv6i ocepnici ot drugi partiii mali zna4i NOV BARDAK SAS STARI *** vsi4ki v bg politikata nezavisimo ot etnos cvqt i religiq sa KRADCIIIIIIIIIIIIIIIII GOLATA GOLQMA ISTINAAAAAAAAAAA
58
4
 
15
 
! Отговори
Манолски преди 10 години
само да питам *** ни сънародници какво разбират под прогрес и справедливост? Те тези понятия ги четат като дявола евангилието и са в разрез с тяхното битие и съществуване като етнос
57
2
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
ПОГЛЕДНЕТЕ САМО РАЙОНИТЕ С КОМПАКТНО ТУРСКО МАЛЦИНСТВО ,МИЗЕРИЯ ! НЯМА БЪЛГАРСКИ ФИРМИ ЖЕЛАЕЩИ ДА ИНВЕСТИРАТ ТАМ ,ВЕЧЕ КАЗАХ ЗАЩО ! АКО СЕ НАМЕРИ НЯКОЯ ФИРМА ОТ ТУРЦИЯ ,АЛЛАХ БИН БЕРЕКЕТ ВЕРСИН , СЪЗДАВА МАЛКО РАБОТА НА МЕСТНИТЕ ТУРЦИ !!! А САМИТЕ ЖИВЕЕЩИ ТУРЦИ ТАМ НЯМА КАК ДА ТЕГЛЯТ КРЕДИТИ И ДА СИ СЪЗДАДАТ СВОЙ БИЗНЕС ,БАНКИТЕ НЕ ДАВАТ ТАКА ЛЕСНО ПАРИ ,ОСОБЕНО КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА МНОГО ПАРИ ! СЪЩАТА РАБОТА Е И В РАЙОНИТЕ С ПРЕОБЛАДАВАЩО *** МАЛЦИНСТВО !!! НО АЛЛАХ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ !
56
3
 
21
 
! Отговори
Турчин против ДПС преди 10 години
До АнонименТурците, които познавам не обичат ***, точно толкова, колкото и българите - не емигрирайте- това са вашите земи... Ние също ще бъдем тук по стечение на обстоятелствата, но ще работим, както сме работили, откакто сме дошли тука... НЕ БИВА ТЕЗИ ЗЕМИ ДА СЕ ОСТАВЯТ В РЪЦЕТЕ НА *** И МУТРИ !!!
55
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е конституционния съд? "Новата партия си поставя амбициозни цели - да реши здравните, социалните и жилищните проблеми на РОМИТЕ". Не може една партия да се бори за решаване на проблемите на само един етнос. Това я прави в етническа. Не е редно да се споменава името "роми" дори. Според конституцията всички сме българи, а не роми и т.н. Точно това е границата, която ако някоя партия я прескочи става етническа.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** партии тепърва ще засилват властта си в България, защото *** население расте, а българското население се топи. *** партии се подрепят от ЕС, докато турските партии в България се подкрепят от САЩ и Турция с цел да се отслаби руското и славянското влияние в България. За българите има 2 изхода да се спасят или да емигрират и бягат от бъдеща враждебна и ***-турска България или да потърсят помощ от Русия срещу ЕС и САЩ и техните *** и турски партии в България.
53
7
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
НА *** КАКТО И НА ТУРЦИТЕ ИМ ТРЯБВА НЯКАКВА ОРГАНИЗАЦИЯ ,НО ДА Е СЪС СЕДАЛИЩЕ В ДРУГА ДЪРЖАВА ,А НЕ В БЪЛГАРИЯ ! В БЪЛГАРИЯ ПРОСТО НЯМА ДА СТАНЕ ! БЪЛГАРИТЕ ГЛЕДАТ ПОЛЕКА ПОЛЕКА ДА НИ УНИЩОЖАТ ,А НЯКОИ ТУК ВЯРВАТ ,ЧЕ НА ПАРТИЯ РЕГИСТРИРАНА В БЪЛГАРИЯ БОРЕЩА СЕ ЗА ПРАВАТА НА МАЛЦИНСТВАТА ,НЯКОЙ ЩЕ Й ПОЗВОЛИ ДА РАБОТИ НОРМАЛНО ! БЪЛГАРИТЕ ЗАЩО НЕ ИНВЕСТИРАТ В КЪРДЖАЛИ ДА СТРОЯТ ЗАВОДИ?! АМИ НАРОЧНО ЗА ДА НЯМА РАБОТА ЗА ТУРЦИТЕ И ДА СЕ МАХНАТ ! ТОВА СА ЦЕЛИ ,КОИТО БЪЛГАРИТЕ ПРЕСЛЕДВАТ !
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каква партия ги гони пък тия. Те не могат да си подсигурят прехраната и подслона, с политика тръгнали да се занимават.