Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!

Борисов иска оставката на кабинета и на "министърката Терзиева"
Обновена: 19 авг 2013 13:51 | 19 авг 2013 13:46,
523
Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова премиерът Орешарски незабавно да се освободи „от министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева, а прокуратурата да се самосезира заради престъпното нехайство на строителната министърка“, която забави откриването на готовия участък на пътен възел „Яна“.

Бившият премиер поиска и оставката на целия кабинет заради тежката катастрофа, станала тази сутрин на гара Яна, при която загинаха трима души, а петима са ранени.

Борисов още миналата седмица няколко пъти призова да бъде пуснато движението по връзката от магистрала "Хемус" за София. 

„Построихме тази отсечка от автомагистрала „Хемус“ и новите управляващи, ако искат, могат да й направят и три поредни откривания, само че преди това трябваше да отворят пътя веднага щом беше готов, вместо днес да броим жертвите по трасето.

Още по темата
Затова отново призовавам за оставката на госпожата строителен министър, както и на целия кабинет Орешарски. Хора, чиито егоизъм и самолюбие, са над обществения интерес и безопасността на гражданите, нямат място в управлението на България“, се казва в позицията на Борисов, цитирана от пресцентъра на партията.

Той припомня, че в последните дни на няколко пъти е настоял управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон.

„Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат. Само вчера колоната от автомобили на входа и изхода на София надмина 8 километра. С часове в огромното задръстване бяха блокирани, в най-голямата жега, автомобили с хора, които се връщат от почивка, автобуси от и за морето, камиони“, гневи се Борисов.

По думите му това са граждани, които с данъците си са допринесли за изграждането на магистралата.

„Умишленото предизвикване на излишно напрежение и нерви у тях очаквано доведоха до днешния фатален инцидент. Никой не е имал за цел да прави политически дивиденти от новата отсечка, а призовавахме към пускането на готовия път само и единствено, за да бъде осигурено на хората сигурно и безопасно пътуване“, заключава бившият премиер.

Той изказа съболезнования на близките на загиналите в тежката катастрофа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
39
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
г-н Пожарникар, я кажете кой беше кмет на София когато общината сложи малоумния светофар при Богров ?????? изнервяш ежеседмично 10-ки хиляди Софиянци, да и ми обясни какво общо има т.н. нов участък с днешната катастрофа, или боравенето ти с карти е на ниво първолак :))) ти знаеш ли г-н Пожарникар къде е моста Елешница ???? ТЪПЪНАР И НАГЛЕЦ !
14
30
 
28
 
! Отговори
Айде наш,те преди 10 години
защо не ходи да вика, или да рита...защото за футболист не става..... Но на мен ми са най-смешни жалките журналисти....няма ден вече 10 г. без да го споменат този ***....то бива, бива , лиги...ама на този човек косъм на *** не му оставихте от ***....до кокъла му стигнахте вече.............
13
42
 
50
 
! Отговори
az преди 10 години
Борисов, най-голямата политичеста ***!
12
46
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абсолютен ***
11
31
 
30
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Бойко Борисов построи цялата магистрала Хемус.Цяла Северна България разцъфтява,за разлика от Южна.
10
24
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Anonimне Бойко трупа дивиденти а правителството НЕГАТИВИ
9
39
 
54
 
! Отговори
човешко нещастие преди 10 години
Ей това най-много обичам при червените тиквени гербави! Тяхното перверзно мислене! Те искат от всяко човешко нещастие да извличат политически капитал!
8
16
 
26
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Абе, то и Тодор Живков /светла му памет/, ако беше на власт, това нямаше да стане. Ами дайте да върнем и него тогава?!...
7
34
 
49
 
! Отговори
миналата година преди 10 години
Виновен е агент Буда! Ако той беше открил миналата година този участък, всички жертви и катастрофи щяха да бъда избегнати!
6
54
 
62
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
ах *** ГНУСНА ТВАР ДЕГЕНЕРАТСКА СЕЛСКА КАК СМЕШ ДА УПОТРЕБЯВАШ СМЪРТТА НА ХОРАТА ЗА ГНУСНИТЕ СИ ГЕРБЕРАСТКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ *** .ЩЕ ТИ ПРЪСНА СВИНСКАТА МУТРЕНСКА КРАТУНА ДОЛНА .ТАКЪВ ПРИМИТИВ И СКОТ НЯМА ПРОСТО ТОВА Е НЕЩО САТАНСКО ПРОСТО.***
5
50
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** си е ***! За станалата преди малко катастрофа на Аспарухов мост,пак Орешарски е виновен!Нали бе, Тикво!
4
46
 
69
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
Как не те е срам бе? Имам чувството, че чакаш поредната катастрофа за да се изказваш неподготвен. В такива случаи ако нямаш какво да кажеш, просто замълчи. Не е нужно да си на всяка манджа мерудия. Отвращаваш, не разбра ли?
3
49
 
69
 
! Отговори
GiveMeFive преди 10 години
Трябваше да пуснат Йоцич, а не да ти слушаме глупостите! Те по ТВОИТЕ магистрали сигурно са безсмъртни!
2
6
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Близките да съдят държавата.
1
5
 
12
 
! Отговори
Не разбрал преди 10 години
Ама заедно или поотделно?