Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!

Борисов иска оставката на кабинета и на "министърката Терзиева"
Обновена: 19 авг 2013 13:51 | 19 авг 2013 13:46,
523
Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова премиерът Орешарски незабавно да се освободи „от министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева, а прокуратурата да се самосезира заради престъпното нехайство на строителната министърка“, която забави откриването на готовия участък на пътен възел „Яна“.

Бившият премиер поиска и оставката на целия кабинет заради тежката катастрофа, станала тази сутрин на гара Яна, при която загинаха трима души, а петима са ранени.

Борисов още миналата седмица няколко пъти призова да бъде пуснато движението по връзката от магистрала "Хемус" за София. 

„Построихме тази отсечка от автомагистрала „Хемус“ и новите управляващи, ако искат, могат да й направят и три поредни откривания, само че преди това трябваше да отворят пътя веднага щом беше готов, вместо днес да броим жертвите по трасето.

Още по темата
Затова отново призовавам за оставката на госпожата строителен министър, както и на целия кабинет Орешарски. Хора, чиито егоизъм и самолюбие, са над обществения интерес и безопасността на гражданите, нямат място в управлението на България“, се казва в позицията на Борисов, цитирана от пресцентъра на партията.

Той припомня, че в последните дни на няколко пъти е настоял управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон.

„Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат. Само вчера колоната от автомобили на входа и изхода на София надмина 8 километра. С часове в огромното задръстване бяха блокирани, в най-голямата жега, автомобили с хора, които се връщат от почивка, автобуси от и за морето, камиони“, гневи се Борисов.

По думите му това са граждани, които с данъците си са допринесли за изграждането на магистралата.

„Умишленото предизвикване на излишно напрежение и нерви у тях очаквано доведоха до днешния фатален инцидент. Никой не е имал за цел да прави политически дивиденти от новата отсечка, а призовавахме към пускането на готовия път само и единствено, за да бъде осигурено на хората сигурно и безопасно пътуване“, заключава бившият премиер.

Той изказа съболезнования на близките на загиналите в тежката катастрофа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
22
 
7
 
! Отговори
оня преди 10 години
Не знам какво долно перде трябва да си за да не видиш че Борисов е прав.Сигурен съм ,че всеки нормален човек го вижда.Друг е въпроса ,че кадо вземаш кинти за да чаткаш с мазни пръстчета по форумите няма как да го признаеш.
314
11
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
От миналата седмица ви подканя да пуснете пътя.Или Борисов може би е знаел какво ще се случи.
313
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тоя не му ли омръзна да се излага?????????????
312
5
 
6
 
! Отговори
оня преди 10 години
До ггНе са само червените ***.Представят се отлично и РЕФОРМАТОРИТЕ които между другото са и най злобни.Жалко.Но какво да търсиш от Кунева, Кънев и не знам ква друга ***.
311
9
 
31
 
! Отговори
възмутена преди 10 години
" Егоизъм и себелюбие " е , когато използваш трагедията на хората за собствени политически цели . Потресаващо !
310
2
 
10
 
! Отговори
vvv преди 10 години
До Анонимен 348Ей *** си е тъпо. Не може да напише правилно едно изречение, да не говорим , че не знае сигурно и как да обърне на КИРИЛИЦА клавиатурата. Но какво се чудя ,всеки който е от групата на ПОЖАРНИКАРИТЕ , не знае да пише на РОДНАТА СИ АЗБУКА. *** КАТО ИДОЛА СИ.
309
3
 
13
 
! Отговори
Инструктор преди 10 години
В изблиците на хипопотама не търсете нещо човешко, християнско. Той просто прави всекидневния си инструктаж, така че довечера жълтите павета да имат нов плакат и ново грачене.В коментарите и репликите вече избуяха нетърпеливи жълтурчета.
308
11
 
12
 
! Отговори
bg преди 10 години
НЕ ВИ Е ВИНОВЕН БОИКО А ,,ГОСПОД '',КОИТО ГО РАЗСЪРДИХТЕ ЖЕСТОКО И БРОИТЕ ОТ КАК КОМУНИЗМА Е НА ВЛАС КОЛКО СА ЖЕРТВИТЕ А НЕ СМЕ В ВОИНА ????....И ТОВА КАЗА ВАНГА НАВРЕМЕТО НЯМА ДА СПРЕ ДОКА СА РАЗБЕРЕ ЧЕ НЕМА ТАКАВА ВЛАСТ А ТОВА Е,, ДЯВОЛА''.....
307
24
 
10
 
! Отговори
йордан преди 10 години
Всички *** на комунистите,турците и лудия бързо на психиатър.Бойко казва истината.
306
5
 
28
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ТОЗИ НЕ ГО ВЪЛНУВАТ ХОРАТА,НЕГО ГО ВЪЛНУВА МУТРЕНСКОТО МУ ПОВЕДЕНИЕ.
305
4
 
7
 
! Отговори
Bay Ganeo преди 10 години
До DDD 67GLUPAK ci ti.Toi go predreche tozi aksident predi 2 dena,ako ci bil v chas shteshe da razbereshbbay
304
16
 
29
 
! Отговори
socialist 1944 преди 10 години
Лицето Бойко Методиев Борисов в момента трябваше да има очна ставка със Сретен Йосич, а не да говори че пътният възел трябвало да бъде пуснат, та нали по негово време имаше забавяне.
303
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boiko e roden v balgariq
302
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na 4 september trqbva da padne glavata na sergei rysnaka
301
9
 
27
 
! Отговори
123 преди 10 години
Долен ***, как не го е срам да си прави евтин пиар на гърба на човешкото нещастие. ***, проста, нагла мутра, без никаква мярка. Каквото и да правиш си бита карта.
300
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sergei nafiqta bsp ne sa6testvyva
299
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
докога ще ни го показват тоя нагъл гьонсураталчен и ненаситен мутрак
298
14
 
15
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Това не е правене на политика от случайна трагедия. Преди два дни ви го каза, че ще стане беля, нали? Всичко е от наглост и инат да се докаже, че вие сте прави и вие по-знаете.
297
11
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Тоя изверг Борисов, не го ли е срам да се мъчи да използва трагедията на хората, за да прави противния си пиар???? За сетен път се убеждавам, че са прави тия, които казват, че е ***, само ортодоксален комунистически *** е способен на такава постъпка. А има и разни платени кретенчета във форума, които ***, че бил прав. Ами като толкова ви харесват простотиите и наглостта му, вземете си го у вас, поне да му спестите презрението от страна на нормалните хора!
296
7
 
6
 
! Отговори
гг преди 10 години
Червените *** днеска се представят отлично