Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!

Борисов иска оставката на кабинета и на "министърката Терзиева"
Обновена: 19 авг 2013 13:51 | 19 авг 2013 13:46,
523
Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова премиерът Орешарски незабавно да се освободи „от министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева, а прокуратурата да се самосезира заради престъпното нехайство на строителната министърка“, която забави откриването на готовия участък на пътен възел „Яна“.

Бившият премиер поиска и оставката на целия кабинет заради тежката катастрофа, станала тази сутрин на гара Яна, при която загинаха трима души, а петима са ранени.

Борисов още миналата седмица няколко пъти призова да бъде пуснато движението по връзката от магистрала "Хемус" за София. 

„Построихме тази отсечка от автомагистрала „Хемус“ и новите управляващи, ако искат, могат да й направят и три поредни откривания, само че преди това трябваше да отворят пътя веднага щом беше готов, вместо днес да броим жертвите по трасето.

Още по темата
Затова отново призовавам за оставката на госпожата строителен министър, както и на целия кабинет Орешарски. Хора, чиито егоизъм и самолюбие, са над обществения интерес и безопасността на гражданите, нямат място в управлението на България“, се казва в позицията на Борисов, цитирана от пресцентъра на партията.

Той припомня, че в последните дни на няколко пъти е настоял управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон.

„Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат. Само вчера колоната от автомобили на входа и изхода на София надмина 8 километра. С часове в огромното задръстване бяха блокирани, в най-голямата жега, автомобили с хора, които се връщат от почивка, автобуси от и за морето, камиони“, гневи се Борисов.

По думите му това са граждани, които с данъците си са допринесли за изграждането на магистралата.

„Умишленото предизвикване на излишно напрежение и нерви у тях очаквано доведоха до днешния фатален инцидент. Никой не е имал за цел да прави политически дивиденти от новата отсечка, а призовавахме към пускането на готовия път само и единствено, за да бъде осигурено на хората сигурно и безопасно пътуване“, заключава бившият премиер.

Той изказа съболезнования на близките на загиналите в тежката катастрофа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
12
 
9
 
! Отговори
pencho преди 10 години
Бойко е п***л спор няма! Но *** отново се оа*аха, отново чакаха фанфари и работен ден, а бе *** отворете отсечката събота, неделя всеки час е важен. Преди 10 дни колата ми прегря именно на тази отсечка- колко ги псувах ***, ама сега хора си отидоха...
334
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв пиар прави Бойко бе наглеци , от кога ви моли да отворите тъпата отсечка , *** нали министърката ви е на море , как така ще си прекъсне ваканцуването ! *** сте , *** ! народни предатели !
333
10
 
18
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Съболезнование към близките на загиналите.Срамувам се,че този трагичен случай се използва от "политика" Б.Б.за трупане на "дивиденти"Този човек буквално е "изперкал".В първичният си нагон за власт той е готов на всичко.Няма никакви морални ,никакви човешки задръжки.Няма ли сътрудници ,няма ли нормални хора около него да му кажат ,че това ,което говори е нелепости ,това е олигофрения.Не се гаври с паметта на загиналите, господин Борисов !
332
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ревете,ревете *** Бойко е прав , вчера четох че призоваваше да отворят въпростната отсечка , яд ви е долни *** че ви говори истината в очите и от истината много боли ! Септемри се гответе за война , или вие или ние , няма място и за нас и за вас в тази държава !
331
1
 
24
 
! Отговори
1212 преди 10 години
Комунизмът е утопия, защото никъде не се осъществи. Социализмът може да е много добра идеология, но трябват чисти, честни, всеотдайни хора, които не мислят само за собственото си благополучие. А който вика срещу олигарсите какъв режим иска? Нали си го искахме този капитализъм и скачахме за него. Това е положението. При капитализма има бедни и богати, това го е обяснил много добре още Маркс.
330
9
 
28
 
! Отговори
Бенковски преди 10 години
а дано ама на дали!*** си Боко на гърба на жертвите си правиш черен пиар как не те е срам
329
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ОвчарАми ще си пасеш овцете!
328
9
 
18
 
! Отговори
Бенковски преди 10 години
ей никога не съм гласувал за червените но този Боко ще ме накара насила ,честно
327
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а пък Чърчил е един пропаднал пияница.
326
20
 
8
 
! Отговори
Чърчил преди 10 години
Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта
325
1
 
15
 
! Отговори
Ремонти преди 10 години
По пътищата на цяла Европа има ремонти и престрояване от едно платно в друго. Ремонтите продължават цяло лято. Жалко за погубените хора.
324
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И на тебе трябваше да ти теглаят преди време коршума другарю Борисов...ама ей го.
323
3
 
19
 
! Отговори
робинзон преди 10 години
Като ви чета тук - 95% от вас са същите буклуци като ши*аняка буда - правите си пиари от една човешка трагедия, това само показва колко сте ограничени и отчаяни, не искам дори да ви коментирам, защото ще си повърна червата на вас! Нямате ли срам бе, става дума за човешки ЖИВОТ, А ВИЕ ГО ОБРЪЩАТЕ НА ПОЛИТИКА ЗА ДА ИЗВЛИЧАТЕ ДИВИДЕНТИ - ама то се връща с лихвите!!!!
322
6
 
26
 
! Отговори
222 преди 10 години
Потресаващо е да използуваш катастрофа за политически цели. Този човек е безкрайно нагъл. Какво ще каже за катастрофата на магистралата? Виновен е , че я откри и сега лудите не мислят как карат и катастрофират.
321
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Мутрю пак някой друг му е виновен!Абе ***,за три години и половина върна България в първи клас и имаш наглостта да предявяваш претенции.За какво бе,за това че си бил част от мутренските бригади,които ежедневно съсипваха живото на хората?За това,че си неграмотен и макар че си на 53,пет думи и половина на чужд език не можеш да обелиш,че и правилен Български не знаеш!За това,че в цял свят ни се чудят и смеят заради теб?Ай сиктир бе *** такъв!
320
5
 
19
 
! Отговори
МИТКО преди 10 години
БОКО Я КАЖИ КАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ ТИ С КАКВО ДОПРИНЕСЕ ЗА ДОХОДИТЕ НА НАРОДА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕБ СМЕ НАЙ БЕДНАТА БАЛКАНСКА ДЪРЖАВА И СЕГА МИСЛИШ ЛИ ЧЕ ХОРАТА ИСКАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЕБ ЛИ УВИ ПО ДОБРЕ СЕ СКРИЙ ЧЕ МОЖЕ И ТОЯ ПЪТ ДА СИ ЛИНЧУВАН,И СПРИ ДА СЕ НАТИСКАШ ТАМ КЪДЕТО ВЕЧЕ НЕ ТИ Е МЯСТОТО
319
2
 
10
 
! Отговори
никола преди 10 години
Потресаващо е ,че има хора идиотизирани до такава степен ,че не могат да признаят очевадната истина.
318
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако тая гнусна кифла Терзиева го беше послушала сега ББ нямаше да има възможност да трупа дивиденти.Така че сега ще си говори както му е удобно и ще е прав за съжаление.
317
10
 
24
 
! Отговори
КОЛЮ преди 10 години
БОКО ТИКВАТА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ИЗЛАГА НЕ МУ ЛИ ПИСНА НА ТОЯ БОЛЕН МОЗЪК И ЗНАЕ ЧЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ГО ИЗБЕРЕ ОТНОВО В ДЕН НА ТРАУР ДА МИСЛИ ЩУРОТИЙ ПРИ НЕГО ИМАШЕ ПО САМИТЕ МАГИСТРАЛИ ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ И ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО НА МАГИСТРАЛИ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ Е ПЪЛНА НУЛА ПРИБРАНИ СА САМО ПАРИТЕ
316
3
 
10
 
! Отговори
оня преди 10 години
До vesko02Сигурно това е диверсия на Цветанов.ПрокКУРатурата да се самосезира.