Коледните добавки вероятни. Колко и кога – скоро

450 лв. заплата е малко, каза министър Адемов
5 сеп 2013 21:50,
70
Коледните добавки вероятни. Колко и кога – скоро
Скоро ще стане ясно по колко, а и кои пенсионери ще вземат добавки за Коледа. Снимка: Булфото

Вероятно ще има коледни добавки за пенсионерите, но колко ще са те, за кои групи ще са и кога ще ги получат е въпрос, който предстои да бъде уточнен.

Това каза в Лозница министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Той каза още, че в бюджета за следващата година ще има малки стъпки за увеличаване на минималната работна заплата.

"Важно е да направим онези стъпки, които да ни дадат възможност в края на мандата да изпълним онова, което е записано в програмните документи - 450 лв. минимална работна заплата", коментира министърът.

По думите му дори 450 лв. са малко, но в крайна сметка "трябва да сме реалисти и да не очакваме чудеса, включително и в следващия бюджет".

Според Хасан Адемов е важно да не се допуска финансово дестабилизиране по никакъв начин и да се създадат възможности за поне малко подобряване нивото на социална защита.

По думите му социалната защита по време на управлението на ГЕРБ е била на заден план.

"Каквото и да направи това правителство в областта на социалната политика, то ще е повече от това, което е направено през последните четири", смята министърът.

В Лозница Хасан Адемов присъства на откриването на реконструираната пречиствателна станция за отпадъчни води на града, заедно с министъра на околната среда и водите Искра  Михайлова и министъра на земеделието Димитър Греков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
38
 
7
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Пенсионерите тежат на държавата, защото консумират а не работят. Политиката на Герб в тази посока бе правилна, защото целеше да унищожи колкото се можеше повече стар матрял който само дърпаше от социалната система без да дава нищо. И за това възрастта за пенсиониране беше вдигната, за да може дъртите да работят докато пукнат. Браво на Герб и Бойко Борисов. Те работеха бързо и ефективно елиминирайки вредните отпадаци.
39
10
 
29
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Тези комунисти съсипаха икономиката преди 16 години, а сега усилено се опитват да повторят упражнението. Дават ли, дават. Доходите на българите ще скочат, когато икономиката ни започне да се расте. В момента имаме отрицателен растеж. На ръба сме от рецесия. Все повече фирми от малкия и среден бизнес изпадат в неплатежоспособност. Работещите малко, безработните много, хазната празна. А тези ще ми вдигат минималната заплата 450 лв. Римската империя се е сринала, защото я управлявали такива.
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DOBAVKI SAMO I EDINSTVENNO KAM MAICHINSTVOTO I DETSKITE NADBAVKI.
37
5
 
21
 
! Отговори
DULO преди 10 години
Чакайте да изтупат трохите.. другарите имат разходи за охолен живот... нека ви пресметнат левчетата... бсп+сдс+дпс+ндсв+герб+вмро+атака=БКП
36
8
 
32
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
До Емигранти... Не говори глупости бе Емигрант ... Само ти ли си такъв ??? Избягал бил при Бойко , че връщай се какво чакаш , твойте са вече на власт ...
35
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще има добавки. Като поевтиняването на тока вероятно.
34
8
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Само пенсионерите се нуждаят от помощи , ами всички останали освен вас в парламента и вашите роднини ??? Ние да се чудим как да свържем двата края ... Срамота
33
8
 
11
 
! Отговори
))) преди 10 години
Никога не бих се оставил на милостиня на сатанисти,не желая просия,системата се променя по начин,различен от кафе пред парламента,всеки избира своят път,равен или не,всичко е фиктивно,вяра в Духът,Приятели...
32
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Където е минал комунизма нищо читаво не е останало. Как е възможно в 21 век да съществуват още партии като БСП !? И най-голямата смехория е че пенсионерите гласуват за тези ограбили пенсионните фондове и сега ги залъгват с 5 лева. На всичкото отгоре ще ги връщат и с лихвите защото са взети на заем.
31
27
 
21
 
! Отговори
Емигранти преди 10 години
Напълно сте прав г-н Адемов ГЕРБ ни изпратиха на гурбет да ставаме Емигранти
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На много места по света не са наясно каква раса сме. Предвид доходите, които никога не са предвиждани за нормален живот. До края на тоя век, дали средният българин ще получи човешка пенсия?
29
8
 
24
 
! Отговори
Егон преди 10 години
Е как няма да има добавки. Нали дръпнахте вчера 300млн. лв. заем. Нека да нахраните вашия електорат та да гласуват пак за вас на задаващите се избори, пък ние, демократите като спечелим, нека да ги връщаме. Ние и да не спечелим пак ще ги връщаме, та вие всякак да сте добре. Такава ви е логиката на вас. Никога не сте работили за народа, а само за вас и по малко за електората (когато наближат избори).
28
6
 
34
 
! Отговори
тера преди 10 години
Работата с тези добавки е като разходка в парка.Сядаш на пейка уморен и яко нагъваш бургер с пържола. Трохите хвърляш на прехвърчащите гълаби, а едно две парченца на прегладнелите кучета около теб на пейката.Та така и с пенсионерите ...трохички. Да ви са честити политиците! Те дават. Те са "добри" :)
27
7
 
32
 
! Отговори
Украински плъх преди 10 години
Вероятно ще има коледни добавки... Трай коньо за зелена трева! И ко стана ся? Нещо за сметките на тока нищо не споменавате, а? Айде грозните и гладните да излизат, както през февруари! Тогава обаче Борисов си подаде оставката, а сега Олигарски трае като пръдня в ***! А пък енергийния министър обеща тока да се УВЕЛИЧИ ТРИ ПЪТИ! Честито на червените кратуни!
26
14
 
25
 
! Отговори
Mua преди 10 години
Всички пенсионери реват в момента че малко съм им парите,но преди 23 години когато всичко ви е било осигурено и е боло за без пари не ревахте,след 40 години ако съм жив и аз искам да взимам пенсия от 800 лева ама няма да има щото няма да има кой да работи за мен.нищо че аз сега си плащам всичко и старите ви пенсионерски дългове и новите който отново се теглят не за младите а за хора който въздишат по бай тошово време.който каквото си надроби него си сърба,но го сърбаме всички и вие и НИЕ
25
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NE NE NE NE NE NE KAM PENSIITE KOLEDNI DOBAVKI
24
5
 
4
 
! Отговори
ФАНАТ преди 10 години
До айде адемов 2Те минусите на твоя коментар са платени от червените или са пълни и...и
23
4
 
12
 
! Отговори
айде адемов 2 преди 10 години
ало минусите - с кое не сте съгласни, че обещаха 340 лв заплата и няма да го направят, или че няма да си събират парите, или че ще дават пари на бизнеса а той не дава заплати.
22
4
 
16
 
! Отговори
айде адемов преди 10 години
Адемов, нещо се забрави обещанието от 1 октомври мин заплата 340 лв.или трябва нов заем. айде стига със заемите, вземете се у ръце и си съберете парите.Точно от оня бизнес който чака пари от държавата ама не плаща на работници.това си е източване...
21
7
 
18
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
И още нещо, г-н gost55,Тъй като икономиката ни в момента е с 0% растеж (а тя и без това е слаба), за тези прословути добавки (ако въобще ги има) трябваше заем. А той, видите ли, ще трябва да се плаща. А кой ще го плаща? Ами, децата Ви и внуците Ви. Така че, празно няма и тези 20-30 лева пак ще си ги платите, макар и индиректно. Че и с лихва. Честито!