Управленска немощ и безскрупулност съзря Борисов

"Орешарски да каже кой му е предложил Иван Иванов"
Обновена: 7 окт 2013 20:16 | 7 окт 2013 20:15,
132
Управленска немощ и безскрупулност съзря Борисов
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова премиерът Пламен Орешарски да каже кой му е предложил за зам.-министър на МВР Иван Иванов.

Борисов се изказа в профила си във Facebook по темата малко след като негови депутати се възмутиха от обстоятелството, че Иван Иванов от БСП, който беше избран за депутат, но след това за кратко назначен за заместник-министър, участва в гласуванията в парламента.

Иванов бе заместник-министър на МВР, но само няколко часа по-късно бе оттеглен, защото се разбра, че е работил за СИК в Шумен. ГЕРБ поиска от Конституционния съд да обяви, че Иванов не може да се върне в парламента като депутат, след като е бил част от изпълнителната власт.

Справка от заседанията на Народното събрание показва, че Иванов е участвал в гласуванията на 20, 26 и 27 септември, посочиха от ГЕРБ.

Още по темата
Бившата шефка на НС Цецка Цачева припомни, че според Конституцията само народен представител, избран за министър, може да се върне и да продължи мандата си на народен представител.

„Лицето Иван Иванов беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи на не кое да е министерство, а на МВР. Няколко часа след това той беше уволнен заради криминално минало. В същото време този уволнен заради криминално минало и несъответстващ за този пост човек е върнат да твори закони за МВР и ДАНС, което е по-висша форма. Това е не само скандал, това показва изключителна управленска и кадрова немощ и безскрупулност“, коментира Борисов.

Според него отново се опира до въпроса „Има ли държавата премиер?“.

„Премиер, който не знае кого назначава, премиер, който след два часа го уволнява, нека каже кой му го е предложил този човек. Ако и сега Орешарски не си спомни, то според мен това вече е някакъв вид заболяване“, допълва експремиерът.

„Дори и с това си действие мнозинството показва, че ГЕРБ не трябва по никакъв начин да ги подкрепя. И всички приказки за конструктивност водят до незабавни парламентарни избори. Тези хора погазват всички правила, за тях няма скрупули, убиват парламентаризма и превръщат Народното събрание във фарс“, заключава Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
кирил преди 10 години
Ами то от тази тройна коалиция друго освен това не може да се види, искаха 100 дни, а какво направиха за тях - издъниха се 200 пъти. и все още не се знае кой предложи Пеевски.........117 дни простести и пак нищо.......
107
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Ако не е ония фикус да подпира правителството и да им осигурява кворум до сега да си е отишло.
106
0
 
0
 
! Отговори
роро преди 10 години
Прав е, добре им го рекна!
105
0
 
0
 
! Отговори
гань преди 10 години
то Борисов е Прос АМА ДРУГИТЕ БЪЛГАРИ ПО ПРОСТИ ОТ НЕГО ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ГО ОЦЕНЯТ САМО ВЛАДИКАТА ГО ОЦЕНЯВА ЗА 4год каквото и да НАПРАВИШ НЕ МОЖЕ ДА НАВРЕДИШ КОЛКОТО 23 ГОДИНИ РУШИШ АМИН АМИН БОРИСОВ ;';'Л;'
104
4
 
1
 
! Отговори
Лина преди 10 години
Само в ГЕРБ и Борисов ми е надеждата за оправия в тая ши*ана държава!
103
2
 
1
 
! Отговори
Елей преди 10 години
Евала, орешарски, нагласете всички престъпници на най-висшите постове! Няма ли да сорете!!! Държавата ще изпадне тотално с вас! Оставка, бе!
102
1
 
1
 
! Отговори
didispasova преди 10 години
Мисля че бсп прекаляват вече ...Оставка!!!
101
4
 
7
 
! Отговори
СЛАБОУМЕН преди 10 години
Г-Н БОРИСОВ, НЯМА ЛИ КОЙ ОТ ВАШАТА СВИТА ДА ВИ КАЖЕ, ЧЕ КОЛКОТО СИ ПО-*** И КОЛКОТО ПО-МАЛКО ГОВОРИШ, ТОЛКОВА ПО-УМЕН ИЗГЛЕЖДАШ...НЯМА ЛИ КОЙ ДА ВИ ГО КАЖЕ ???
100
3
 
3
 
! Отговори
красо преди 10 години
Щом Бойко си трае за далаверите на Емил Димитров и Мирослав Найденов не му е чиста работата.То не бяха фалшиви подписи то не бе чудо с футболисти?!На всичко отгоре Фаса твърди че в МВР по време на управлението на ГЕРБ имало звено за мокри поръчки.Ако Борисов не разобличи Фаса и Мършата ще се превърне в политически труп.
99
10
 
6
 
! Отговори
доло БСП и ДПС преди 10 години
ОЩЕ КОЛКО ИЗДЪНКИ ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ ТИЯ *** ОТ БСП И ДПС ДА СИ ДАДАТ ОСТАВКАТА
98
2
 
3
 
! Отговори
гань преди 10 години
и тези които разграбиха БЪЛГАРИЯ 23 год не може да не и се търси сметка някои искат да прескочим търсят само поиследните 4 год кадеса фабриките заводите каде БЪЛГАРИЯ дупенца./;
97
6
 
18
 
! Отговори
запознат преди 10 години
Не ме интересува кой назначи Пеевски , интересува ме кой наряза тръбите на напоителни системи , и депутата от герб Стефан Господинов в комбина ли е с Радко ,използвал ли е влиянието си Стефан Господинов да прикрива фирмата на Радко?!
96
9
 
23
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Борисов пее лебедовата песен на умираща звезда. Така става с всички изкуствено напомпани демагози. Най-често те са много кухи отвътре, но това може да се разбере само ако си близо до тях.
95
3
 
4
 
! Отговори
ийконннийун преди 10 години
До АнонименSСъзирам страхотна прилка
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джоузеф Маккарти: американски сенатор от щата Уисконсин от 1947 до 1957. Слаб оратор, той става национално известен в началото 50-те години на 20 век, с обвиненията си към редица политици и обществени лица, че са комунисти или симпатизанти на комунистите. Представя себе си като безукорен, а всеки, който го критикува или не е съгласен с него, заклеймява като изменник спрямо САЩ. В крайна сметка неспособността му да обоснове твърденията си довежда до официалното му отхвърляне от Сената на САЩ.БМБ?
93
2
 
6
 
! Отговори
даааа преди 10 години
До 109 Анонимен: Много точно описание на човека С.С.
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американският обществен критик и хуморист Хенри Луис Менкен, определя демагога като "човек, който проповядва доктрини, за които знае, че са неверни, на хора, за които знае, че се *** (ЛОШ МАТРЯЛ)." Δημαγωγό, от старогръцките δῆμος (демос, хора) + ἀγωγός (агогос, водя)) е стратегия за спечелване на влияние чрез въвеждане на публиката в заблуда с цел демагогстващият да я убеди в "своята правота". Най-често демагогията се използва за постигане на политически цели и реклама. Тя си служи с орат
91
10
 
16
 
! Отговори
гледат и не виждат преди 10 години
Чета коментарите и се чудя,хората които плюят и обиждат без доказателства и аргументи,колко ли са глупави? Да не харесваш някого е едно,но да го обиждаш не основателно е съвсем друго! Може да е всякакъв, но за разлика от всички до сега поне имаше желание нещо да се гради,а не да руши и разпродава за жълти стотинки.За тези дето ги е заслепила омразата: Може би тези които ги ограбваха и превърнаха в роби, ..... са по-добри! Когато ГЕРБ дойдоха на власт,държавата ВЕЧЕ беше съсипана.
90
9
 
13
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
До наблюдател 101Пич ти с розови очила ли наблюдаваш последните 3 години. Какво благоденствие какви пет лева? Нали именно заради мизерията хората свалиха Мухобойко? Бойко беше в охранителният мутренски бизнес с десетилетия и той ще ми говори за Иванов, който е бил там само два месеца? Естествено не оневинявам Иванов, но именно Бойко да ми говори за това, това това си е демагогия и пълна тъпотия! Я млъквай по-добре, че такива защитници като теб изобщо не стават!
89
6
 
16
 
! Отговори
ббб преди 10 години
на тиквата отново някой му е виновен - боже слез и си прибери вересиите